ما مغز را مرکز تفکر و عقل میدانیم که بدون آن قادر به ادراک و یادآوری چیزی نیستیم. از سوی دیگر، قلب عضلهای به اندازه یک مشت است، شعرا و ادبای بسیاری قصاید و غزل هایی را برای قلب سرودهاند و از آن به عنوان منبع عشق و شور و عواطف صادقانه و پاک یاد کرده اند. در ادامه این مطلب از مجله دلتا از دانستنیهای جالب قلب انسان بخوانید.
قلب یک پمپ عضلانی توخالی است که بدون توقف خون را به سراسر بدن پمپ میکند. رگهای خونی بزرگی که به قلب متصلاند، خون را به ریه ها و بدن میبرند و بازمیگردانند. رگهای خونی کوچک روی قلب نیز غذا و اکسیژن را به آن میرسانند و دی اکسید کربن و محصولات دفعی دیگر را از آن خارج میکنند. اما کارکرد قلب چیزی فراتر از پمپاژ خون است. قلب نقش مهمی در یادگیری، تفکر و ادراک نیز دارد و به عبارتی دیگر، از نظر عملکرد شبیه مغز کار میکنند.
دانشمندان دریافتهاند که قلب انسان حاوی دستگاه عصبی مستقل و پیشرفتهای متشکل از ۴۰۰۰۰ سلول عصبی و شبکه پیچیده از انتقال دهندههای عصبی و پروتئینهاست که اطلاعات بسیاری از شخصیت، تاریخ و حافظه را در برمیگیرند.
دکتر «پل پرسال» خلاصهای از تجارب و پژوهشهای خود را در زمینه سلامت قلب و پیوند آن در کتابی به نام «راز و رمزهای قلب» گردآوردی کرده است. بنا بر ادعای دکتر پرسال، افراد دریافت کننده قلب در برخی توانمندیها به افراد اهدا کننده شباهت مییابند؛ از جمله داستانهای شگفت انگیز او درباره یک پسر هجده ساله و نوازنده موسیقی بود که بر اثر تصادف از دنیا رفت و قلب او را به دختری همسال خودش پیوند زدند. نکته جالب این بود که دختر مورد نظر توانست در مقابل پدر و مادر پسر متوفی موسیقی زیبایی را همچون پسرشان بنوازد، به گونه ای که تعجب همگان را برانگیخت.
قلب پیش از مغز در جنین انسان شکل میگیرد و تا روز مرگ و آخرین روز حیات ضربان دارد. با وجود اینکه دانشمندان بر این باورند که مغز انسان ضربان قلب او را تنظیم میکند، در یک مورد عجیب و در یک فرآیند پیوند قلب، زمانی که قلب جدید را در سینه بیمار گذاشتند، به سرعت شروع به زدن میکند، بدون آنکه فرصت گرفتن فرمان از مغز را داشته باشد.
بیشتر بخوانید: در مجله مد و زیبایی دلتا درباره «رابطه عجیب بودن استایل و زیبایی!» بخوانید.
ناشناس
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱:۴۲ ق٫ظ
ناشناس
۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۰:۵۳ ق٫ظ
ناشناس
۱۸ بهمن ۱۳۹۹ در ۶:۱۴ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ بهمن ۱۳۹۹ در ۶:۵۳ ق٫ظ
ناشناس
۱۵ بهمن ۱۳۹۹ در ۸:۱۹ ق٫ظ
همتی پور
۱۲ بهمن ۱۳۹۹ در ۷:۱۹ ب٫ظ
متشکرم جالب بود
ناشناس
۱۰ بهمن ۱۳۹۹ در ۳:۳۱ ق٫ظ
ناشناس
۹ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۱:۴۲ ق٫ظ
ناشناس
۷ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۰:۰۵ ق٫ظ
جالب بود
ناشناس
۵ بهمن ۱۳۹۹ در ۸:۵۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ دی ۱۳۹۹ در ۹:۵۵ ق٫ظ
ناشناس
۲۳ دی ۱۳۹۹ در ۸:۱۸ ب٫ظ
عالی بود من از خوندن این مطلب لذت بردم
ناشناس
۲۴ دی ۱۳۹۹ در ۶:۲۰ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ دی ۱۳۹۹ در ۹:۲۵ ق٫ظ
sahar
۲۲ دی ۱۳۹۹ در ۳:۱۲ ب٫ظ
خوبه خوشم اومد
ناشناس
۲۲ دی ۱۳۹۹ در ۱۰:۱۵ ق٫ظ
جالب بود.سپاس
ناشناس
۲۱ دی ۱۳۹۹ در ۷:۳۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ دی ۱۳۹۹ در ۷:۳۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ دی ۱۳۹۹ در ۴:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ دی ۱۳۹۹ در ۰:۱۳ ق٫ظ
ناشناس
۲۰ دی ۱۳۹۹ در ۱۰:۵۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ دی ۱۳۹۹ در ۳:۵۱ ب٫ظ