مسئله ناباروری زوجین و تبعات ناشی از آن یک موضوع مهم از دیدگاه حقوقی است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی موضوع طلاق به دلیل نازایی زوجین میپردازیم.
طلاق به علت ناباروری زن
به موجب ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد میتواند با مراجعه به دادگاه دادخواست طلاق بدهد، مخالفت زن هم مانع صدور حکم طلاق نخواهد بود؛ به این دلیل که به موجب قانون حق طلاق با مرد است. بنابراین مرد برای درخواست طلاق نیاز به دلیل محکمه پسند ندارد؛ به عنوان مثال لازم نیست که در دادگاه ثابت کند که زن نازا است. نازا بودن زن تاثیری در مهریه یا سایر حقوق مالی او نخواهد داشت؛ بنابراین بررسی حق طلاق زوج به دلیل ناباروری زوجه با توجه به اینکه به موجب قانون حق طلاق با مرد است اساسا موضوعیت پیدا نمیکند.
(برای مشاوره حقوقی در زمینه طلاق از طریق بخش پرسش و پاسخ حقوقی مجله دلتا با ما در ارتباط باشید.)
طلاق به دلیل ناباروری مرد
قانون حمایت خانواده به مسئله طلاق به دلیل نازایی زوجین و حق طلاق ناشی از آن برای زن اشاره کرده است؛ بر اساس این قانون، عقیم بودن یکی از زوجین و اینکه از جهت عوارض و خصوصیات جسمی نتوانند از یکدیگر صاحب اولاد شوند، یکی از موارد درخواست طلاق از سوی زن میتواند باشد. علاوه بر این در شروط چاپی عقدنامه هم به این موضوع پرداخته شده است، به موجب این شرط که البته در صورت امضا مرد موضوعیت پیدا میکند، زن میتواند در موردی که مردی پس از ۵ سال به جهت عقیم بودن یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزند نشود، طلاق بگیرد که احراز این موضوع با دادگاه رسیدگی کننده به طلاق است.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب در صورت ناتوانی در پرداخت مهریه چه باید کرد؟ ، مجله حقوقی دلتا را دنبال کنید.
ناشناس
۲۵ بهمن ۱۳۹۹ در ۱:۰۱ ق٫ظ
ناشناس
۱۵ بهمن ۱۳۹۹ در ۷:۰۶ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ بهمن ۱۳۹۹ در ۱:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ دی ۱۳۹۹ در ۴:۲۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۲ آبان ۱۳۹۹ در ۷:۵۲ ب٫ظ