اگر چیزی در گلو گیر کند چه باید کرد؟ کمتر کسی پیدا میشود که تاکنون با این اتفاق روبهرو نشده باشد. در این مطلب از مجله دلتا به شما خواهیم گفت که هنگام گیر کردن غذا در گلو چه باید کنیم؟
چگونه چیزی را که در گلو گیر کرده خارج کنیم؟
برای خارج کردن غذای گیر کرده در گلو و مری روشهای زیر کمک میکند:
روش کوکاکولا
پژوهشگران معتقدند که خوردن یک قوطی نوشابه گازدار سیاه یا هر گونه نوشیدنی گازدار دیگر به حرکت غذای گیر کرده در گلو کمک میکند. این سادهترین روش برای زمانی است که غذایی در گلو گیر میکند.
آب
یک جرعه آب به شستن غذای گیر کرده در مری کمک میکند. به طور معمول بزاق دهان به اندازه کافی به لیزخوردن غذا و پایین رفتن آن در دستگاه گوارش کمک میکند. اگر غذا به خوبی جویده نشود، ممکن است خشک بماند. اگر فرد بهصورت مرتب آب بنوشد، غذای گیر کرده به راحتی پایین خواهد رفت.
یک لقمه غذای نرم
شاید بلعیدن غذایی دیگر در حالی که غذایی در گلو گیر کرده، کار چندان راحتی نباشد، ولی قورت دادن یک لقمه جدید به پایین رفتن لقمه گیر کرده کمک خواهد کرد. یک تکه نان را با شیر یا آب خیس کرده و یک گاز کوچک از آن را قورت دهید. علاوهبر نان خیس شده در شیر یا آب میتوان موز را هم امتحان کرد، بافت نرم موز به پایین رفتن لقمه گیر کرده در گلو کمک میکند.
کره
برای رفع گیر کردن غذا در گلو میتوان از کره نیز استفاده کرد. گاهی لازم است که سطح مری بیشتر از حالت معمول لیز و لزج شود. با وجود اینکه ممکن است ناخوشایند باشد، یک قاشق غذاخوری کره بخورید، کره سطح مری را مرطوب کرده و کمک میکند تا غذا به راحتی به سمت معده حرکت کند.
منتظر ماندن
غذاهایی که در گلو گیر میکند، معمولا خود به خود رد میشوند، کافی است که اندکی به آن زمان بدهیم. به بدن فرصت دهید تا خود به این مشکل رسیدگی کند.
کمک خواستن از پزشک
اگر قادر به بلع لقمههای غذا نیستید و احساس ناراحتی میکنید، هر چه سریعتر از پزشک کمک بخواهید. اگر ناراحتی خاصی ندارید ولی غذا هنوز در گلو گیر کرده و بعد از گذشت ۲۴ ساعت خارج نشده است، باید آندوسکوپی انجام دهید. بعد از آن امکان آسیب به لایه پوشاننده مری وجود دارد. برخی پزشکان توصیه میکنند که این کار ۶ تا ۱۲ ساعت بعد انجام شود.
نکات مهم در مورد گیر کردن چیزی در گلو
هنگام غذا خوردن بسیار مراقب باشید، چرا که این فرآیند ساده گاهی بسیار تهدید کننده خواهد بود. به سرعت غذا نخورید، غذاها را به صورت لقمههای کوچک بخورید و زمانی که در حالت طبیعی نیستید غذا نخورید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب ۵ ماده غذایی که به شما انرژی میدهند! را بخوانید.
ناشناس
۱۴ آذر ۱۴۰۱ در ۹:۵۰ ق٫ظ
ناشناس
۲۹ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۱۵ ب٫ظ
بسیار مفید وکاربردی ازگردآوران چنین اطلاعات که برای همه شاید حتی سرنوشت ساز باشد بینهایت تشکر میکنم غلامرضا
ناشناس
۲۷ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۷ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۷ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۱۶ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ آبان ۱۴۰۰ در ۷:۵۶ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ آبان ۱۴۰۰ در ۵:۱۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۶ شهریور ۱۴۰۰ در ۱۲:۲۶ ب٫ظ
محمدتقی کوهکن
۲۱ شهریور ۱۴۰۰ در ۲:۴۹ ب٫ظ
گیاهان دارویی بهترین گزینه برای درمان است و من بیشتر دوست دارم از این روش برای سلامتی و درمان استفاده بکنم۰
ناشناس
۳۰ مرداد ۱۴۰۰ در ۶:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ مرداد ۱۴۰۰ در ۳:۰۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ مرداد ۱۴۰۰ در ۳:۰۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ مرداد ۱۴۰۰ در ۴:۰۱ ب٫ظ
مسعود
۲۸ مرداد ۱۴۰۰ در ۳:۱۷ ب٫ظ
تشکر میکنم از مطلب خیلی خوبتون: بنظرم مهمترین عاملی ک باعث گلو گیر شدن غذا میشه توجه کردن ب همه چی الا خوردن غذاست! اگه اون لحظه تلویزیون نبینیم، با گوشی یا اطرافیانمون حرف نزنیم و اون ده دقیقه همه تمرکزمون روی خوردن غذامون باشه هم بهتر ب دلمون میشینه و هم خدایی نخواسته اتفاق ناگواری برامون نمیفته. اینجوری به نعمت و برکت خدا هم احترام بیشتری گذاشتیم!
ملیکا وحیدی فر
۳۰ مرداد ۱۴۰۰ در ۸:۳۱ ق٫ظ
ممنون بابت نظر ارزشمندتون. کاملا درست و متین میفرمایید. سپاس از همراهی شما.
ناشناس
۲۸ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۰ ق٫ظ
فاطمه
۳ فروردین ۱۴۰۰ در ۸:۴۳ ق٫ظ
یکی از علت هایی که آدم احساس میکنه چیزی توی گلوش گیر کرده زخم معده س،پیشنهاد میکنم اگه مدام این اتفاق براتون میافته به پزشک گوارش مراجعه کنین چون برا منم همین اتفاق افتاد و پس از مراجعه به پزشک و اندوسکوپی مشخص شد که زخم معده و اثنی عشر دارم،آرزوی سلامتی برا همه دوستان دارم
ناشناس
۲۸ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۱:۴۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۰:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۳۹۹ در ۳:۰۵ ب٫ظ