دانه کنجد فواید بسیاری برای سلامتی دارد که از هزاران سال پیش در طب سنتی مورد استفاده قرار میگرفت. این ماده بدن را در برابر بیماری قلبی، دیابت و آرتروز حفاظت میکند. در این قسمت از مجله دلتا ۹ خاصیت دانه کنجد برای سلامتی بدن را میخوانیم.
منبع خوب فیبر
سه قاشق غذاخوری دانه کنجد فیبر مورد نیاز بدن شما را تامین میکند. همانطور که میدانید فیبر در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطانهای خاص، چاقی و دیابت نوع ۲، نقش دارد و همچنین باعث بهبود گوارش میشود.
منبع مغذی پروتئین گیاهی
در ۳ قاشق غذاخوری کنجد، ۵ گرم پروتئین وجود دارد. برای اینکه از حداکثر پروتئین بهره ببرید، بهتر است کنجد بوداده را انتخاب کنید زیرا در این نوع کنجد، ترکیباتی که مانع هضم و جذب پروتئین هستند از بین میروند.
کاهش دهنده فشار خون
فشار خون بالا عامل اصلی برای بیماری قلبی و سکته است. دانه کنجد سرشار از منیزیم است که فشار خون را کاهش میدهد. علاوه بر این کنجد از تجمع پلاک در عروق خونی جلوگیری میکند و همین باعث میشود که فشار خون دروضعیت سالمی قرار بگیرد.
منبع خوب ویتامینهای B
دانههای کنجد منبع خوبی از ویتامینهای B هستند که هم در پوست وهم دانه، پخش شدهاند. همانطور که میدانید ویتامین B برای بسیاری از متابولیسمهای بدن از جمله عملکرد مناسب سلولی و متابولیسم ضروری است.
کمک به تشکیل گلبولهای خون
بدن برای ساختن گلبولهای خون، نیازمند چندین ماده مغذی، از جمله مواد موجود در کنجد است.
کمک به کنترل قند خون
دانههای کنجد کربوهیدرات کمی دارند، درحالیکه پروتئین و چربیهای سالم بالایی دارد که همگی آنها ممکن است قند خون را کنترل کنند. همچنین این دانهها حاوی پینورزینول هستند، ترکیبی که ممکن است به تنظیم قند خون بوسیله مهار آنزیم گوارشی مالتاز، عمل کند.
غنی از آنتی اکسیدان
تحقیقات حیوانی و انسانی نشان میدهد که مصرف دانههای کنجد ممکن است مقدار کلی فعالیت آنتی اکسیدان را در خون افزایش دهد. کنجد حاوی شکلی از ویتامین E به نام گاما توکوفرول است، آنتی اکسیدانی که ممکن است بطور ویژهای محافظت کننده در برابر بیماری قلبی باشد.
تسکین درد آرتروز زانو
آرتروز شایعترین علت درد مفصل و درگیریهای مکرر زانو است. چندین عامل در آرتروز نقش دارند از جمله التهاب و صدمه اکسیداتیو به غضروف که روان کننده مفاصل است. سسامین ترکیبی در کنجد است که اثرات ضد التهاب و آنتی اکسیدان دارد و از غضروف محافظت میکند.
حمایت از سلامت تیروئید
دانه کنجد منبع خوب سلنیوم هستند. غده تیروئید حاوی بیشترین غلظت سلنیوم نسبت به سایر اندامهای بدن است. این مواد معدنی نقش حیاتی در ساختن هورمون تیروئید دارند. علاوه بر این دانه کنجد منبع خوب آهن، مس، روی و ویتامین B6 است که تولید هورمونهای تیروئید و سلامت آن را تامین میکند.
کنجد را به آسانی در رژیم غذاییتان اضافه کنید.
دانه کنجد طعم آجیلی دارد و برای بسیاری از غذاها میتواند همراه خوبی باشد. برای تقویت طعم و دسترسی به مواد مغذی کنجد، آن را در حرارت ۱۸۰ درجه سلسیوس به مدت چند دقیقه برشته کنید، مرتبا بهم بزنید تا زمانی که یک رنگ طلایی قهوهای روشن به دست آید. علاوه بر این میتوانید از کره کنجد که به عنوان ارده شناخته میشود به جای کره بادام زمینی استفاده کنید. میتوانید با افزودن عسل یا شیره خرما یک صبحانه خوشمزه و مقوی داشته باشید.
پیشنهاد مطالعه: برای آگاهی از مضرات آویشن، مطلب “چه کسانی نباید آویشن مصرف کنند” را مطالعه کنید.
ناشناس
۶ تیر ۱۳۹۹ در ۵:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۳ تیر ۱۳۹۹ در ۸:۰۹ ب٫ظ