ضبط صدای گیاهان
محققان برای اولین بار دریافتند وقتی گیاهان در شرایط استرس زا قرار میگیرند صداهای با فرکانس پایین تولید میکنند. طبق مطالعه ای که در وبسایت bioRxiv منتشر شده است، تیمی از دانشمندان، فرکانس های ساتع شده از بوته های گوجه فرنگی و تنباکو در یک کارخانه را ضبط کرده اند. صدای گیاهان با گوش انسان شنیده نمیشود و خارج از آستانه شنوایی است. گیاهان در موقعیت های تنش زا مانند کمبود آب و قطع شاخه ها این فرکانس ها را تولید میکنند.
به گزارش مجله دلتا، این تیم میکروفن هایی در فاصله ۱۰ سانتی متری از گیاهان قرار دادند و صدا را شناسایی کردند. دانشمندان هم چنین اذعان داشتند این اصوات به طور بالقوه توسط برخی از پستانداران و حشرات مانند موش و پروانه قابل شنیدن هستند.
تحقیقات قبلی نشان میدهد که گیاهان با نشانه های بصری، شیمیایی و لمسی به تغییرات واکنش نشان میدهند. برای مثال رنگ و ظاهر گیاهانی که تحت فشار هستند با سایر گیاهانِ هم خانواده خود متفاوت است. برخی دیگر از آن ها، در خشکسالی یا هنگام خورده شدن، موادی را از خود منتشر میکنند.
با قرار گرفتن در معرض کم آبی، فعل و انفعالات فیزیکی درون ساقه های گیاه رخ میدهد که سبب آزاد شدن حباب های ریز درون بافت گیاه میشود. ترکیدن این حباب سبب ایجاد صوت خواهد شد. فرکانسِ این اصوات به وسیله دستگاه هایی که مستقیم به گیاه وصل میشدند تشخیص داده میشود.
در مطالعات اخیر برای اولین بار صدای گیاهان از فاصله دور تشخیص داده شد. دانشمندان میگویند تغییر حالت حباب ها این صداها را به وجود میآورد. در شرایط کم آبی، بوته گوجه فرنگی به طور متوسط در هر ساعت ۳۵ مرتبه صدا تولید میکند. این در حالی است که گیاه تنباکو در شرایط برابر، ۱۱ دفعه از خود صدا ایجاد کرده است. طبق گزارش تیم تحقیقات، زمانی که ساقه گیاهان بریده شد، از گوجه فرنگی ۲۵ و تنباکو ۱۵ بار صدا خارج شد. برای مقایسه باید گفت میانگین صداهای ایجاد شده توسط گیاهانی که شرایط مساعدی داشتند کم تر از یک صدا بوده است.
این تیم فقط گوجه فرنگی و تنباکو را مورد بررسی قرار داده است. امکان اینکه سایر گیاهان نیز صدا تولید کنند بسیار زیاد است. تحقیق انجام شده بر بهبود سیستم کشاورزی بسیار تاثیر گذار است. ثبت صدای گیاهان میتواند روشی جدید برای نظارت بر وضعیت محصولات زراعی باشد. آبیاری دقیق تر، سلامت گیاه را تضمین میکند و نه فقط محصولاتی با کیفیت به دست خواهد آمد، بلکه سبب صرفه جویی در مصرف آب تا ۵۰ درصد خواهد شد.
ناشناس
۲۸ آذر ۱۳۹۸ در ۸:۴۱ ق٫ظ
آخییییی
مریم عنبری
۲۸ آذر ۱۳۹۸ در ۸:۵۹ ق٫ظ
🙂
09128170941
۲۴ آذر ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۵ ب٫ظ
ملکی
۲۴ آذر ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۶ ب٫ظ
عالی بود
فتحی
۲۴ آذر ۱۳۹۸ در ۹:۱۴ ق٫ظ
مطالب عالی مهم و کاربردی ممنون
مریم عنبری
۲۸ آذر ۱۳۹۸ در ۹:۰۰ ق٫ظ
ممنون از همراهی شما
مریم عنبری
۲۸ آذر ۱۳۹۸ در ۹:۰۰ ق٫ظ
مرسی که ما رو دنبال میکنین