حقایق باور نکردنی درباره میوه ها

۷
2
زمان مطالعه: 4 دقیقه
آیا میوه‌های شیرین تابستانی چاق‎کننده و خطرناک هستند؟ چه بیماری‎هایی با این نوع میوه‎ها در ارتباط هستند؟ با مجله پیام دلتا همراه باشید.
میوه تابستانی

مصرف بیش از حد میوه‎های شیرین تابستانی شما را بیمار می‎کند! این یک حقیقت عجیب و خطرناک است! درواقع اهمیت مصرف میوه و گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه از جمله توصیه‌های مکرر متخصصان تغذیه است.

 اما مشکل اینجا است که به ‌دلیل کم‎اطلاعی برخی کارشناسان طب سنتی در حوزه علوم غذایی و نداشتن اتفاق نظر با متخصصان تغذیه، اخبار و مطالب ضد و نقیضی در مورد میوه‌ها در حال انتشار است که ضمن نداشتن پایه علمی سبب بلاتکلیفی قشر ناآگاه جامعه شده است.

به گزارش مجله پیام دلتا، مصرف بیش از حد میوه‎های شیرین تابستانی ممکن است مشکلات جدی برای سلامت بدن شما به وجود آورد؛ بیماری‎هایی که حتی فکرش هم نمی‎کنید!

میوه تابستانی

آیا میوه‎های تابستانی عامل چاقی هستند؟

دریافت روزانه میوه‌ها به دلیل فیبر، آنتی‎اکسیدان، ویتامین‌ها و مواد معدنی به خصوص پتاسیم و فسفر بسیار حائز اهمیت است اما نکته قابل توجه اینکه هر صد گرم میوه معادل ۶۰ کالری انرژی دارد.

 درواقع مصرف زیاد آن به ‌خصوص میوه‌های آبدار تابستانی همچون هندوانه، طالبی، ملون و خربزه که اغلب برای رفع و پیشگیری از عطش به میزان زیاد استفاده می‌شوند و همچنین مداومت در مصرف میوه‌های کوچک‌تر مانند زردآلو، شلیل، هلو، گیلاس و آلو‌های شیرین زمینه‎ساز چاقی و اضافه‎وزن خواهد بود و این باور نادر است که میوه‌ها کم‎کالری بوده یا مصرف آن پس از غذا سبب چاقی نمی‌شود، واقعیت ندارد.

آیا میوه غذا را فاسد می‌کند؟

برخی کارشناسان طب سنتی بر این باورند که مصرف هم‎زمان میوه با وعده‌های غذایی سبب فساد غذا در معده و بروز عوارض گوارشی می‌شود. اما برخی این توجیه را غیرعلمی و باور اشتباهی می‌دانند و می‌گویند در زمان مصرف غذای اصلی، مواد مغذی زیادی وارد بدن می‌شود و اگر با میوه همراه شود، احتمال دارد برخی مواد مغذی جذب‌شان کاهش یابد؛ به همین دلیل توصیه می‌شود که میوه در میان‎وعده‌ها مصرف شود. البته اگر وعده غذایی به میزان کمتری مصرف شود، می‌توان میوه را نیز در وعده اصلی استفاده کرد.

میوه تابستانی

آیا قند میوه بی‌ضرر است؟

بیشترین میزان قند موجود در میوه‌ها به شکل فروکتوز است و هرچه میوه رسیده‌تر باشد، فروکتوز آن بیشتر می‌شود. در گذشته، باور بر این بود که قند فروکتوز میوه‌ها طبیعی است و برای سلامت ضرری ندارد اما تحقیقات نشان می‌دهد قند فروکتوز می‌تواند خطرناک باشد.

 این قند زمانی که وارد بدن می‌شود مقدار اندکی از آن به گلوکز تبدیل و صرف تولید انرژی می‌شود و در عوض مقادیر قابل توجه آن به ‌صورت چربی در بدن ذخیره و زمینه‌ساز بروز مشکلاتی مانند تری‌گلیسیرید بالا، کبد چرب، اضافه‎وزن و چاقی می‌شود .

 گرچه این قند در مقایسه با قند‌های مصنوعی نسبتا سالم‌تر است اما باید در مصرف میوه‌های خیلی شیرین و رسیده تابستانی و غذا‌های شیرین‎شده با فروکتوز باید جانب احتیاط را رعایت کرد.

البته این را هم بدانید با توجه به گرم شدن هوا و فساد‎پذیری میوه‌ها اغلب باغداران به ‌منظور ماندگاری بیشتر، میوه‌های تابستانی را پیش از رسیدن چیده و به مشتری عرضه می‌کنند.

دکتر ملجایی می‌گوید، میوه‌های با بافت سفت و نارس می‌تواند افراد را دچار اختلالات گوارشی کرده و از همه مهم‌تر برای مبتلایان به نارسایی کلیوی منع مصرف دارد.

میوه تابستانی

درمان کمخونی با میوهها حقیقت دارد؟

باور غلطی که برخی کانال‌ها و گروه‌های مجازی و غیرواقعی طب سنتی به آن دامن زده‌اند اینکه میوه‌ها به‌ خصوص شیره آن‌ها منبع غنی پروتئین و آهن هستند و شیره توت و خرما و انگور را موثرترین خوراکی‌ها برای درمان کم‎خونی معرفی می‌کنند.

در حالی که دکتر ملجایی میوه‌ها و شیره آن‌ها را منبع فقیر آهن و پروتئین به‌ شمار می‌آورد و می‌گوید آهن میوه‌ها بسیار ناچیز و از نوع گیاهی است و فقط ۳ تا ۵ درصد آن قابلیت جذب دارد؛ در حالی که آهن موجود در گوشت قرمز تا ۱۵ درصد جذب می‌شود.

اما چرا برخی افراد با خوردن شیره و میوه‌های شیرین علائم کم‎خونی‌شان بهبود می‌یابد؟

 این متخصص می‌گوید از علائم بارز کم‎خونی، انرژی پایین و خستگی و رخوت است؛ با توجه به این‌که هر صد گرم شیره معادل ۳ تا ۴ عدد میوه است و کالری بالایی دارد با تامین انرژی از‎دست‎رفته بدن از ضعف فرد کاسته و بر قوت او می‌افزاید و فقط سبب درمان علامت کم‎خونی می‌شود.

به گفته او، میوه‌ها و شیره آن‌ها نقش سازنده در تولید گلبول‌های قرمز خون و آهن ندارند و اندازه‌گیری ذخیره آهن قبل و بعد از مصرف شیره‌ها تغییری نداشته است، ضمن اینکه میزان قند فروکتوز شیره از خود میوه بیشتر و خطرناک‌تر است.

مصرف شیره به بیماران دچار نارسایی کلیوی، قلبی ـ عروقی، دیابتی و افراد چاق توصیه نمی‌شود. اما برای کودکان لاغری که نیاز به وزن‌گیری دارند، گنجاندن آن در رژیم غذایی در کنار مصرف مکمل‌های دارویی می‌تواند مفید باشد.

از دلایل ولع زیاد بالغان و کودکان به شیرینی‌ها کمبود کلسیم، آهن و منیزیم بدن است و چنانچه کمبود تغذیه‌ای وجود نداشت باید به‌تدریج از میزان مصرف شیرینی‌ها کاسته شود.

منبع: تابناک با تو

۷ دیدگاه

  1. بزرگی

    ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ

    هر چیزی حد اعتدالش خوبه و خوردن میوه هم از این قاعده مستثنی نیست

    پاسخ

  2. فتحی

    ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۵ ب٫ظ

    مطالب خیلی مفید هست ممنون

    پاسخ

  3. یوسفی

    ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۹:۰۸ ق٫ظ

    چقدر عالی

    پاسخ

  4. نامجو

    ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۸:۳۲ ق٫ظ

    مطالب خوب و آموزنده بود

    پاسخ

    • نرگس نظیف

      ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۸:۴۵ ق٫ظ

      سپاس از نظرتون

      پاسخ

  5. هوشمند

    ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ در ۹:۲۹ ب٫ظ

    عالی بود تشکر

    پاسخ

    • نرگس نظیف

      ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۸:۴۵ ق٫ظ

      سپاس از نظرتون

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دمنوش گیاهی سریع‌ترین راه برای لاغری شکم و پهلو

نوشیدن یک فنجان دمنوش و چای گیاهی در روز به شما کمک خواهد کرد تا وزن خود را به میزان دلخواهتون پایین بیاورید. دمنوش‌های گیاهی علاوه بر سم‌زدایی و فوایدی که برای بدن دارند، سریع‌ترین روش لاغری و چربی‌سوزی هم هستند و شما در مدت زمان کم، صاحب تناسب اندام شگفت‌انگیزی خواهید شد. برای شرکت در چالش ۷ کیلو لاغری در یک ماه، همین الان مشاوره رایگان بگیرین.

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

گرفتگی عضلات نشانه کمبود این ویتامین است!

گرفتگی عضلات که معمولا به‌صورت ناگهانی هم اتفاق می‌افتد یکی از دردناک‌ترین اتفاقاتی است که…