مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی جزئیات اجرای طرح های تأمین مسکن به روش فروش اقساطی زمین دولتی و تأمین مسکن اجاره ای را تشریح کرد.
به گزارش مجله پیام دلتا، عباس فرهادیه درباره جزئیات طرح تام فاز (تأمین مسکن به روش فروش اقساطی زمین دولتی) اظهار داشت: مشکلی که هم اکنون در بخش ساخت و ساز وجود دارد، تفاوت زیاد هزینه تمام شده ساخت با قیمت زمین است که این نسبت به صورت ۶۰ درصد هزینه زمین و ۴۰ درصد هزینه ساخت و ساز است.
وی افزود: بسیاری از متقاضیان خرید مسکن، هزینه تمام شده ساخت یک واحد ۷۵ متری را که حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان میشود دارند اما نمیتوانند خانه دار شوند چون قیمت زمین چند برابر قیمت ساخت واحد است و خانوارها هزینه خریدن مسکن را ندارند.
پول ساخت یکجا و پول زمین در اقساط ۱۰ ساله گرفته میشود
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: پیشنهاد شده تا در طرح تام فاز، راهکاری طراحی شود که کسانی که توانایی پرداخت پول ساخت (اعیانی) را دارند اما از پرداخت هزینه زمین (عرصه) ناتوانند، پول اعیان را یک جا در ابتدای ساخت پروژه ، به یک حساب مسدود در بانک عامل واریز کنند که خیال سازنده راحت باشد که پول ساخت و ساز وجود و سپس پیمانکار وارد ساخت و ساز شود.
وی یادآورد شد: پیمانکار نیز قرار نیست هزینه ساخت را افزایش دهد؛ بلکه همان هزینه ای را که در ابتدای قرارداد تعیین شده است تا پایان کار برعهده میگیرد و افزایش هزینه ساخت نخواهیم داشت. سهم زمین دولتی هم ، در فروش اقساطی ۱۰ ساله را خریدار بازپرداخت میکند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این روش با روش فروش مسکن در طرح مسکن ویژه منطقه تهرانسر شهر تهران شباهت دارد؟ گفت: طرح “تام فاز”با طرح مسکن ویژه تهرانسر تقریبا مشابه است اما در طرح مسکن ویژه، پول ساخت در طول مدت زمان دریافت شد و برخی متقاضیان پول ساخت را با تأخیر دادند که کل پروژه را با تأخیر زمانی روبه رو کرد. در طرح تام فاز خریدار، ابتدا ۳۰ درصد را پرداخت میکند و ۷۰ درصد تسهیلات را دولت برعهده میگیرد.
عباس فرهادیه تصریح کرد: پیشنهاد اولیه داده شده و در حال تنظیم سازوکار آن هستیم. به نظر ما در معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی، اگر این طرح اجرایی شود، مشکل بخشی از مردمی که پول ساخت را دارند ولی این پول یا به عنوان رهن (ودیعه مسکن) در اختیار موجر است یا به عنوان سرمایه گذاری در بازارهای موازی (ارز و طلا) در نقدینگی قرار دارد ولی هزینه خرید مسکن را ندارند، حل می کند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دریافت یکجای پول ساخت از خریدار، باعث نمیشود تا به مشتری فشار وارد شود؟ گفت: فردی که میخواهد در ۲ سال ۲۵۰ میلیون تومان بدهد، به طور قطع از قبل این پول را داشته است؛ چون بسیاری از افرادی که می خواهند از طریق تام فاز خانه دار شوند، امکان آن را ندارند که این پول را ۲ ساله کنار بگذارند این مبلغ اندوخته ۱۰ ساله یک خانوار معمولی است ولی در دهک های هدف، بسیاری از افراد نمیتوانند دو ساله ۲۵۰ میلیون تومان را پس انداز کنند.
به سپرده های مسدودی، سود بانکی تعلق میگیرد
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تأکید کرد: به پولی که متقاضی در حساب مسدودی قرار میدهد، سود سپرده بانکی تعلق می گیرد. ضمن اینکه اجرای پروژه هم به دلیل تأخیر تأدیه آورده از سوی متقاضیان، دچار مشکل نمیشود.
“تام إج”: برنامه ریزی برای اجرای دو روش «اجاره داری حرفهای» و «ساخت مسکن برای اجاره»
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره طرح تام اِج (تأمین مسکن اجاره ای) تصریح کرد: قرار است با این طرح، اجاره داری حرفه ای را در کشور اجرایی کنیم. به این صورت که اگر یک مالک، چند ملک در چند نقطه تهران داشته باشد؛ اجاره دادن این واحدها، آسیب زیادی به مالک وارد کرده و مشکلات گسترده ای با مستاجران خواهد داشت.. در هیچ جای دنیا، مردم شخصا وارد اجاره داری نمیشوند بلکه مؤسساتی هستند که این کار را انجام میدهند و درصدی هم از اجاره بابت اجرای کارهای موجر برمیدارند. حُسن این کار این است که مؤسسه واسطه همه کارهای لازم را انجام میدهد؛ چون تعداد زیادی واحد اجاره ای در اختیار دارد، برای او به صرفه است که تیم تأسیساتی و تعمیرکار داشته باشد یا وکیل برای انجام کارهای حقوقی واحدهای تحت پوشش خود جذب کند. اجاره داری حرفه ای قیمت تمام شده اجاره بها را کاهش میدهد و تحویل واحدها به موجر یا جذب مستأجر جدید را هم همین مؤسسات انجام میدهند.
منبع : خبرگزاری مهر
رضا اسعدی
۱ شهریور ۱۳۹۸ در ۱:۵۶ ب٫ظ
چه خوب
قاضی محمد
۲۵ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۱ ب٫ظ
با سلام و عرض ادب مطالب شما بسیار مفید واقع شد ولی در ایران نه چون اینجا جمهوری اسلامیه
هوشمند
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۹:۰۸ ب٫ظ
خوب بود ممنون
یوسفی
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۰ ق٫ظ
کار امد بود
mehrdad
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۴ ق٫ظ
برای اجرای این مطلب و گرفتن شرایط باید به کجا مراجعه کرد
علي حنيفه پور
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۱ ق٫ظ
طرح خوبیه انشالله عملی هم بشه
مهران
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۱۱ ق٫ظ
این طرح شکست خواهد خورد
بیگدلی
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۹:۵۵ ق٫ظ
بسیارمفیدبود ممنونم
بهلولی
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۹:۴۷ ق٫ظ
خیلی ممنون از اطلاع رسانی و مطالب مفیدتون
فرهاد کرمی
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۹:۴۰ ق٫ظ
بردیا
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۹:۳۲ ق٫ظ
رحیمی
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۹:۳۱ ق٫ظ
عالی