سرطان سینه (Breast Cancer) نوعی از سرطان است که از بافت پستان آغاز شده و به دلیل رشد خارج از قاعده سلولهای غیرطبیعی در پستان رخ میدهد. هر اندازه این بیماری زودتر تشخیص داده شده و اقدام به درمان شود، درمان آن آسانتر و میزان موفقیت آن بیشتر خواهد بود.
به گزارش مجله دلتا؛ تومور سینه به دو صورت تومورهای خوشخیم و تومورهای بدخیم دستهبندی میشوند. در هر دو نوع، رشد سلولها سریع و زیاد است.
در تومورهای خوش خیم، روند ازدیاد سلولها در مرحله مشخصی متوقف میشود، اما در تومورهای بدخیم روند ازدیاد بدون وقفه ادامه یافته، قابل مهار نبوده و در واقع تبدیل به تومور سینه میشود.
تومورهای خوش خیم امکان گسترش تومور به سایر بخشهای بدن وجود ندارد، لذا این تومورها کشنده محسوب نمیشوند.
علل سرطان سینه
از مهمترین دلایل ابتلا به تومور سینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سابقه سرطان سینه در خود فرد
- سابقه خانوادگی سرطان سینه
- بلوغ زودرس
- قاعدگی زودهنگام
- زایمان در سن بالای ۳۵ سال
- نازایی
- چاقی
- رژیم غذایی با مصرف چربی زیاد
- مصرف الکل و دخانیات
- تابش اشعه یونیزان
- یائسگی در سنین بالای ۵۵ سال
- مصرف داروهای هورمونی در دوران یائسگی
- بیماریهای خوشخیم پستان
- ابتلا به سایر سرطانها
البته لازم به ذکر است که دلایل فوق هرگز به معنای ابتلای قطعی به سرطان سینه نیست، اما میتوانند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.
علائم و نشانهها
در صورت مشاهدۀ هر یک از این علائم به پزشک متخصص مراجعه کنید. در نظر داشته باشید تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن توده فقط به عهده پزشک متخصص است.
- بروز توده در سینه (تومور سینه)
- ترشح یا خونریزی از نوک سینه
- تغییرات پوست سینه
- تغییرات نوک سینه
- تغییر سایز سینه
- بزرگ شدن غدد لنفاوی زیر بغل
- پیدایش خال جدید در اطراف سینه یا تغییر در ظاهر خال موجود در اطراف آن
- احساس شدید خستگی علیرغم استراحت و خواب به میزان کافی
- سرفههای طولانی، پیدرپی و گرفتگی صدا
- عدم توانایی کنترل مثانه
- بروز کمردرد ناگهانی
آیا پروتز سینه موجب سرطان سینه میشود؟
امروزه به دلایل مختلفی از قبیل عدم رشد مناسب سایز سینه در سنین رشد، کاهش سایز و افتادگی سینه بر اثر شیردهی و کاهش وزن یا از دست دادن بخشی از بافت یا تمام بافت سینه بر اثر سرطان سینه، جراحی پروتز سینه با هدف افزایش سایز سینه یا ترمیم سینه انجام میگیرد.
طبق تحقیقات بهعملآمده، مشخص شده که پروتز سینه سبب بروز سرطان سینه نمیشود و هیچ تأثیری در ایجاد یا افزایش تومور سینه ندارد و حتی هیچ عامل خطری برای ایجاد این بیماری بهحساب نمیآید.
به جرئت میتوان گفت که نه تنها هیچ ارتباطی میان افزایش خطر سرطان سینه و جراحی پروتز سینه وجود ندارد، بلکه افراد مبتلا به این بیماری که سینه آنها تخلیه شده است، در صورتی که امکان عود سرطان در آنها وجود نداشته باشد؛ میتوانند یک سال پس از درمان، از پروتز سینه برای ترمیم بافت سینهشان استفاده کنند.
باید به این نکته توجه کرد که انجام جراحی پروتز سینه فقط در معاینات سونوگرافی یا ماموگرافی سالانه ممکن است ایجاد اختلال کند که این مشکل نیز با آمدن دستگاههای جدید ماموگرافی و بهرهگیری از ام آر آی به جای ماموگرافی رفع شده است.
حسنی
۲۸ تیر ۱۳۹۸ در ۰:۲۹ ق٫ظ
بسیار عالی و آموزنده
بیگدلی
۲۷ تیر ۱۳۹۸ در ۱:۰۵ ق٫ظ
مفید بود ممنونم