معمولاً وقتی وابستگی و دلبستگی از چیزی به چیزی دیگر منتقل میشود، میزان علاقه نسبت به مورد اول، کمرنگ شده و از بین میرود. کسی هم که به اعتیاد وابسته و مواد مخدر برایش نیاز تلقی میشود، حاضر است برای رفع نیاز خود، دست به فروش اثاث منزل، زیورآلات همسر و حتی کودک خود بزند. یعنی احساس نیاز به مواد مخدر، بیش از خانواده برای وی اهمیت پیدا میکند. در مجله دلتا به بررسی طلاق به دلیل اعتیاد مرد پرداخته شده است.
طلاق به علت اعتیاد زوج
مطابق با بند ۲ ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، قانونگذار به زن حق داده است که با شرایطی، با اثبات اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا مشروبات الکلی از طریق عسر و حرج بتواند حتی با مخالفت مرد، طلاق بگیرد. عسر و حرج عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زن با سختی و مشقت همراه ساخته و تحمل آن برایش مشکل باشد. در این صورت زن باید طبق ماده ۱۱۲ قانون مدنی به دادگاه خانواده مراجعه و با اثبات اینکه همسرش دارای اعتیاد است و این اعتیاد شرایط زندگی را دشوار کرده، به گونهای که امکان ادامه این زندگی سخت است تقاضای طلاق کند.
شرایط طلاق از مرد معتاد
قانون مدنی اعتیاد شوهر به یکی از انواع مواد مخدر یا ابتلا به مشروبات الکلی را زمانی دلیلی برای طلاق زن میداند که:
- اعتیاد مرد به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد.
- مرد از ترک کردن اعتیادش خودداری کند.
- امکان الزام مرد به ترک مواد مخدر و… در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است، وجود نداشته باشد.
- در صورتی که مرد به تعهد خود عمل نکند یا پس از ترک، مجددا به مصرف مواد روی آورد.
بنابراین، با وجود یکی از شرایط بالا و بنا به درخواست زن، طلاق انجام خواهد شد. برای اثبات اعتیاد، زن میتواند از دادگاه بخواهد که از همسرش آزمایش و تست غربالگری به عمل بیاورند و برای اثبات عسر و حرج و غیرقابل تحمل بودن شرایط زندگی، عموما بهترین دلیل، استفاده از شهادت شهود است.
شایان ذکر است، فقط با اثبات اعتیاد شوهر توسط زن، امکان استفاده از این دلیل برای گرفتن طلاق مقدور نیست و لزوما اعتیاد باید به تشخیص دادگاه، مضر باشد و به زندگی زناشویی خلل وارد کند؛ اما خوشبختانه در شرط هفتم از شروط ضمن عقد در سند ازدواج، موضوع اعتیاد مشخص نشده است. در این شرط آمده که، ابتلای زوج به هرگونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه برای زندگی خانوادگی خللآور بوده و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد. بنابراین ظاهر عبارت دلالت بر هر نوع اعتیادی، به شرط اثبات آن دارد. مثل مواد مخدر یا مشروبات الکلی، بازیهای کامپیوتری، شبکههای اجتماعی و… ولی نکته مشترک همه این اعتیادها، مضر بودن آنها برای زندگی زناشویی و ایجاد دشواری برای زنان است.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با شرایط طلاق در دوران عقد “قوانین طلاق در دوران عقد” را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۸:۳۶ ق٫ظ
مژده جهانی
۱۷ اسفند ۱۳۹۸ در ۲:۳۷ ق٫ظ
این روزا طاقت ما در مقابل تحمل مشکلات خیلی کم شده از خدای قاضی الحاجات(براورد کردن ارزوها) می خواهم ک اول ب دیگران و بعد بمن قدری تحمل و استقامت هدیه بده.
اعظ
۲۷ مهر ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۶ ب٫ظ
سلام این فقط یک قانون است و اجرای ان را باید قاضی انجام بدهد که نمیدهد و خواهر من ۷ سال طول کشید تا توانست از همسر دندانپزشک و معتاد خودش طلاق بگیرد به خواهر من گفته بودند اگر بخواهیم به خاطر اعتیاد طلاق بدهیم باید خیلییییییییییی ها را طلاق بدهیم که نمیدهیم و زورمون به شما خانمها میرسد ولی یک پیشنهاد به خانمها اگر بتوانید فیلم را غکس از همسرتون در حال این کار بگیرید میتوانید ثابت کنید وگرنه نمیپذیرند اگر متن منو را پخش کنید برایم جالب خواهد بود
بهمن
۱۲ تیر ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۱ ق٫ظ
ممنون
ثابتی
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۳:۴۴ ب٫ظ
امیدوارم تمام این معضلات از کشور عزیزم برای همیشه از بین بره
یگانه
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۲:۴۸ ب٫ظ
اعتیاد بلای خانمان سوز
ملکی
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۲:۴۷ ب٫ظ
درسته قانون اینه ولی بازم با این شرط و شروط عملا کارایی نداره
صلابت
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۲:۴۵ ب٫ظ
نمیدونستم، جالب بود
سرکان
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۲:۴۴ ب٫ظ
امیدوارم کار هیچ زوجی به طلاق نکشه
عادل
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۲:۴۳ ب٫ظ
ممنون مفید بود عالی
آراز
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۲:۴۳ ب٫ظ
ممنون مفید بود
نژادی
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۲:۴۲ ب٫ظ
ممنون جالب بود
آرین
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۲:۴۱ ب٫ظ
مفید بود
جعفری
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۲:۴۰ ب٫ظ
نکات جالبی بود