مو یکی از عوامل اصلی در زیبایی انسانها است و داشتن موی سالم، شفاف و زیبا تقریباً آرزوی تمام آدمها است. اما موها گاهی اوقات در طول زندگی دچار مشکلاتی از قبیل کاهش رشد، ریزش، شکنندگی و موخوره میشوند و همانطور که میدانید از یک نقطه به بعد رشد مو متوقف شده و نازکتر میشود. اما آیا میدانید که برای رفع این مشکل چه کار باید کرد؟ برای درمان مشکلات مو در مرحله اول باید علت آن را پیدا کرد.
ما در این گزارش به بررسی مشکل توقف رشد مو خواهیم پرداخت.
رشد مو در یک سال چقدر است؟
برنامهریزی رشد موهای هر فرد به نحوی است که از لحاظ ژنتیکی تا رسیدن به یک مقطع خاص، رشد کند. موی هر شخص به میزان ۶ اینچ در سال رشد میکند و معمولاً مرحله رشد بین ۲-۷ سال به طول میانجامد. با این حال، افراد مختلف چرخه رشد موهای مختلفی نیز دارند که این چرخه تحت تأثیر عوامل متعددی است.
۱. ژنتیک و کاهش رشد مو
آیا میدانستید که طول، رنگ، حجم و میزان مقاومت موهای شما توسط ژنهای شما تعیین میشود؟ بله، باید دانست ژنتیک در چرخه رشد مو نقشی مهم و تاثیرگذار دارد. اگر به موهایتان نمیرسید و وقت زیادی برایشان نمیگذارید، باید از ژن هایتان تشکر کنید. در غیر این صورت، شما باید برای جلوگیری از ریزش موی خود بیشتر تلاش کرده و رشد آن را افزایش دهید.
۲. سطح استرس
از لحاظ پزشکی ثابت شده است که هر نوع استرس فیزیکی و روانی برای رشد مو مضر است. استرس باعث ایجاد بیماری به نام جریان تلوژن میشود که در آن موهای شما قبل از زمان مقرر، وارد مرحله تلوژن یا همان (استراحت) میشوند؛ بنابراین ۳۰٪ از رشد کامل آن محدود خواهد شد. اگرچه این وضعیت نیازی به درمانهای پزشکی ندارد و بیش از شش ماه طول نمیکشد، اما به هرحال بر چرخه رشد مو تاثیر میگذارد و باعث ریزش آن میشود.
۳. سن و سال
پیری، نهتنها موهای شما را خاکستری میکند، بلکه باعث کُند شدن رشد آن نیز میشود. همچنین، عادتهای روزمره و بهداشتی هر فرد، علاوه بر تاثیرگذاری در حالت موها، تغییر رنگشان، سفید شدن و مراقبت از مو، بر چرخه طبیعی رشد مو نیز تاثیر میگذارد.
۴. شکستگی مو
به طور معمول، موهای هر فرد به شکل میانگین در حدود ۶ اینچ در سال رشد میکند. اگر متوجه شدید موهایتان پس از یک دوره خاص همچنان در اندازه ثابت باقی مانده است، ممکن است مو درحال شکستن باشد. شکستگی مو میتواند ناشی از مراقبتهای نامناسب و یا حتی مراقبت بیش از حد باشد.
۵. موهایی با انتهای خشک و تکه تکه شده
افرادی که موهای خشک دارند معمولاً به این وضعیت دچار میشوند. اگر مواد مغذی لازم برای متعادل کردن سطح رطوبت موها به اندازه کافی به آنها نرسد، دُمِ موی شما شروع به تکهتکه شدن خواهد کرد؛ بنابراین باید بدانید که تنها راه درمان آن، قطع کردن آنها است. برای جلوگیری از این وضعیت، نیاز است که از موهای خود مراقبت کافی داشته باشید.
۶. محصولات شیمیایی
درمانها و محصولات شیمیایی و نیز فرایندهای مورد استفاده برای حالت دادن به موها، تاثیر زیادی بر سلامتی و رشد آنها دارد. پوشاندن پوست سر با روغن و سایر محصولات، میتواند مسیر فولیکولها را ببندد و مانع رشد مو شود.
۷. نبود ورزش و رژیم غذایی سالم
یک رژیم سالم و ورزش روزانه برای رشد مو بسیار مفید است. درست مثل بدن شما، موهای شما نیز به ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی مناسب برای رشد نیاز دارد. کمبود آهن، پروتئین، روی، ویتامین A یا بیوتین میتواند موهای شما را تضعیف کند و باعث آسیب رساندن به آنها شود.
۸. مشکلات تیروئید
ناهنجاریهای مربوط به هورمونهای ترشح شده از غده تیروئید نیز میتواند بر مو اثر منفی بگذارد و در توقف رشد مو موثر باشد. هم کمکاری و هم پرکاری تیروئید میتوانند بر رشد مو تاثیرگذار باشند.
۹. زایمان و شیردهی
حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد از زنان، پس از زایمان این مشکل را تجربه میکنند. رژیم سالم، ورزش منظم و مصرف مکملهای غذایی برای کم کردن ریزش مو پس از زایمان ضروری به نظر میرسد.
۱۰. مراقبت نامناسب از مو
مراقبت نامناسب از مو میتواند تاثیر مهمی بر رشد و توقف رشد مو داشته باشد. حالتدهی بیش از حد، شستوشوی ناکافی، استفاده از محصولات شیمیایی، ابزارهای نامناسب برای مراقبت از مو و لوازم جانبی مخربِ مو، همه و همه حاکی از یک روش غیرمعمول و نادرست مراقبت از مو را نشان میدهند؛ حال اگر موهای ضخیم، بلند و سالم میخواهید، باید این روند را تغییر دهید.
منبع: سایت دکتر سلام
برزين
۱۴ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۳ ق٫ظ
اطلاعات مفید
پرهام
۱۲ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۴۸ ق٫ظ
باسلام مطلب درباره جلوگیری از ریزش مو هم بگذارید
باتشکر
صلابت
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۱:۲۶ ب٫ظ
خوب
ابراهیمی
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۸ ق٫ظ
ممنون از اطلاع رسانی خوب شما
میرعبدالباقی
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۵۲ ق٫ظ
آلودگی هوا نیز باعث ریزش مو و سفید شدن مو میشود
هاتف
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۵۰ ق٫ظ
از انتخاب شما ممنون
شعبانی
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۵ ق٫ظ
مفید بود ممنونم
مهدی مختاری
۱۱ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۴ ق٫ظ
سپاسگذارم
چهاردولی
۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۳۴ ب٫ظ
عاللللللللللللللللللللللی
آقازاده
۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۳۳ ب٫ظ
مرسی مجله دلتا
مسرور
۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۱۳ ب٫ظ
خیلی هم عالی و مفید
برای من به شخصه مطلب کاربردی هست
ممنون
روزبهاني
۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۰۹ ب٫ظ
تشکر از مطالب علمی وآموزنده شما
وحید مختاریان
۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۶:۴۹ ب٫ظ
عالی بود
سلیمی
۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۶:۴۳ ب٫ظ
ممنون
زارع
۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۶:۴۳ ب٫ظ
بسیار آموزنده بود ، سپاس