جنبوجوش مستأجرها از ابتدای تیرماه همزمان با شروع فصل جابهجایی آغاز شده است. هرچند نرخ اجاره در تیرماه نسبت به خردادماه تغییر چندانی نداشته است، اما به نظر میرسد با توجه به افزایش شدید قیمت مسکن در سال ۹۷؛ وضعیت اجاره خانه در تابستان ۹۸ هم سیر صعودی داشته باشد.
به گزارش مجله دلتا به نقل از ایسنا، آمار غیر رسمی از افزایش ۲۰ تا ۵۰ درصدی اجارهبها در پایتخت نسبت به تیرماه سال گذشته حکایت دارد، البته آمار بانک مرکزی افزایش میانگین ۲۳ درصد را نشان میدهد. این در حالی است که طبق آمار وزارت راه و شهرسازی قیمت مسکن شهر تهران در خردادماه نسبت به خرداد پارسال ۱۰۴ درصد رشد داشته است.
تحلیل رفتار مالک و مستاجر در بازار اجاره
بررسیهای میدانی حاکی از آن است که صاحبخانهها ترجیح میدهند به جای رهن کامل، اجاره ماهانه دریافت کنند؛ چراکه نرخ سود بانکی کاهش یافته و مالکان، این موضوع را در قراردادها محاسبه میکنند. نسبت نرخ اجاره به ودیعه نیز کماکان از فرمول قدیمی تبعیت میکند. طبق عرف معمول، هر یک میلیون تومان رهن، معادل ۳۰ هزار تومان اجاره در نظر گرفته میشود.
از طرف دیگر، مستاجرها که پیش از این با هدف تبدیل به احسن، وارد بازار اجاره میشدند، با وضعیت اجاره خانه در تابستان ۹۸ در بهترین حالت به دنبال تمدید قرارداد قبلی هستند و در صورت عدم توان تامین ودیعه مسکن فعلی، مجبور به کوچ به مناطق پایینتر هستند. واقعیتی که از ماه ها قبل کارشناسان بازار مسکن نسبت به وقوع آن هشدار داده بودند.
آمادگی شهرداری برای ساخت مسکن استیجاری
آشفتگی بازار اجاره در پایتخت خانوادههای اجارهنشین را نگران کرده است. البته دولت دو طرح را برای ساماندهی وضعیت فعلی تهیه کرده که یکی از آنها تحت عنوان تشویق و تنبیه مالیاتی برای موجران تقریباً غیر قابل اجرا است. اما طرح دوم که از سوی بانک مسکن مبنی بر پرداخت وام به مستأجران ارائه شده، در دست بررسی قرار دارد.
روش دیگری که هماکنون مورد بررسی و مطالعه قرار دارد، افتتاح حساب برای متقاضیان به منظور استفاده از امکاناتی همچون دریافت سود سپردهگذاری با هدف توانمندسازی مالی به منظور افزایش توان پرداخت در بازار اجاره است؛ به این معنا که مستأجران بتوانند با پسانداز کردن مبالغی در بانک مسکن و دریافت سود، توانمندی مالی بیشتری برای حضور در بازار اجاره کسب کنند. همچنین شهرداری تهران عنوان کرده که در صورت تمایل دولت، آمادگی دارد در ساخت مسکن استیجاری مشارکت داشته باشد.
هوشمند
۹ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۱۲ ب٫ظ
ای کاش میومدن یک قانونی میذاشتن و منطقه بندی میکردن وشرایط هر منطقه رو متناسب با وضعیت اقتصادی اون منطقه اجاره ها رو تنظیم میکردن مثلن منطقه ی سهروردی واقعا کشش بیش از ۳میلیون در ماه براش سخته و برسه به چهارتومن غیرقانونی باشه منظورم واسه اجاره مسکونیه ….خلاصه یک سقفی براش میذاشتن
علي حنيفه پور
۹ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۳۶ ق٫ظ
دولت و مسئولین مربوطه واقعا باید بفکر راهکارهای کاربردی و زودبازده برای حل این مسئله حاد و بحرانی در جامعه باشن. با سپاس
هاتف
۹ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۳۵ ق٫ظ
امیدوارم شرایط بهتر بشه
خانم طلوعی
۸ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۴۶ ب٫ظ
واقعاخدابه دادمستاجرهابرسه
ثابتی
۸ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۴۷ ب٫ظ
درس شه ک حل شه
چهاردولی
۸ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۴۷ ب٫ظ
موفق باشید
آقازاده
۸ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۴۶ ب٫ظ
درست شه ایشالا