خرید کردن یکی از شیرینترین لحظات زندگی مااست. شاید لذتی که در خرید کردن وجود دارد در پسانداز کردن نباشد، اما واقعیت این است که ما باید یاد بگیریم که چگونه پول جمع کنیم تا بتوانیم علاوه بر مدیریت هزینهها چیزهایی را که واقعاً نیاز داریم، بخریم.
یکی از بهترین روشها برای پسانداز و جمع کردن پول، نحوه خرید از سوپرمارکتها و خواروبارفروشیها است. در این نوشتار با ۸ تکنیک کاربردی برای خرید ماهانه منزل آشنا خواهیم شد.
۱- تا میتوانید از کوپنهای تخفیف استفاده کنید
فرقی نمیکند کجا زندگی میکنید، همیشه میتوانید خردهفروشهایی را پیدا کنید که حاضرند در ازای چیزی که از آنها میخرید، به شما جایزه بدهند. یک آدرس پستی الکترونیک برای این کار بسازید. تا جایی که میتوانید کارت تخفیف جمع کنید و هنگامی که میخواهید خرید کنید، دنبال جاهایی باشید که بیشترین کوپن تخفیف را میدهند.
۲- قبل از رفتن به خرید یک «لیست خرید» تهیه کنید و به آن پایبند باشید
یکی از سادهترین راهها برای پول جمع کردن این است که قبل از خرید، فهرست خرید بنویسید. چراکه اگر فهرست خرید نداشته باشید، خریدهای آنی و بدون برنامه خواهید داشت و پول زیادی هدر میدهید.
تهیهی فهرست خرید قبل از رفتن به خواربار فروشی نیز بسیار مهم است. این کار نهتنها باعث میشود چیزهایی بخرید که با برنامهی غذاییتان هماهنگ است، بلکه مانع از خرید چیزهایی میشود که ممکن است دور ریخته شوند. همیشه فهرست خرید داشته باشید و نکتهی مهمتر اینکه به آن پایبند باشید.
۳- برنامهی غذایی را با توجه به محصولات خواربار فروشی تنظیم کنید
به جای اینکه برنامهی غذاییتان را چشمبسته تنظیم کنید، با توجه به چیزهایی در خواربار فروشی محلتان پیدا میشود، غذاها را مشخص کنید. با توجه به مواد اولیهای که در فروشگاهها وجود دارد و چیزهایی که در دسترس هستند، غذا درست کنید (این کار برای این است که مجبور نشوید برای تهیهی فلان مادهی غذایی، کلی در خیابانها و مغازهها بگردید و وقت و پولتان را به هدر رود). اگر برای چند ماه این کار را انجام بدهید متوجه میشوید که هزینهی خورد و خوراکتان کمتر شده است.
۴- قیمتها را مقایسه و خواربار فروشی ارزانتری پیدا کنید
بیشتر افراد همیشه از یک مغازه خرید میکنند و متوجه نیستند که بهترین خرید را انجام ندادهاند. راه سادهای برای پیدا کردن ارزانترین خواربار فروشی وجود دارد. ۲۰ قلم از چیزهایی که همیشه میخرید را در نظر بگیرید و از مغازههای مختلف آنها را خریداری کنید. در نهایت مقایسه کنید خرید از کدام مغازه بهصرفهتر است. از این به بعد از آن مغازه خرید کنید و به این ترتیب بهطور خودکار پول جمع کنید.
۵- از فروشگاههای بزرگ خرید نکنید
در یک فروشگاه بزرگ ممکن است وسوسه شوید و اجناس لوکسی را که اصلاً احتیاج ندارید، بخرید. به همین دلیل شما باید از این فروشگاهها دوری کنید، مگر اینکه واقعاً نیاز به خرید چیزی داشته باشید.
نگاه کردن به اجناس پشت ویترین در زمانی که محدودیت مالی دارید، رنجآور است. خود را نجات داده و زمانی که نیاز به تفریح دارید، کار دیگری انجام بدهید؛ مثل پیادهروی یا حل معماهای بامزه و یا اینکه تماشای یک فیلم خوب را جایگزین رفتن به فروشگاههای بزرگ کنید.
۶- در «قانون ۱۰ ثانیه» مهارت پیدا کنید
زمانی که چیزی را برمیدارید و میخواهید به سبد خریدتان اضافه کنید، ۱۰ ثانیه مکث کنید و از خودتان بپرسید: «چرا میخوام این جنس رو بخرم؟ واقعاً بهش احتیاج دارم؟» اگر نمیتوانید پاسخ مناسبی برای این پرسشها بیابید، آن را سر جایش بگذارید. این کار باعث جلوگیری از خریدهای اضافی میشود.
۷- کالاهای اساسی را بهصورت عمده خریداری کنید
میتوانید کالاهایی را که خیلی مصرف میکنید، بهصورت عمده خریداری کنید. مخصوصاً زمانی که این کالاها فاسدشدنی نباشند. برای مثال میتوانید پلاستیک زباله، پودر لباسشویی و… را بهصورت عمده خریداری کنید. این کار هزینهها را کاهش میدهد و در مقیاس بزرگ؛ باعث صرفهجویی زیادی میشود.
۸- برای محصولات بهداشتی هزینهی زیادی پرداخت نکنید
بسیاری از مردم متوجه شدهاند که محصولات بهداشتی ارزان، به خوبیِ کالاهای گرانقیمت کار میکنند. من شخصاً ارزانترین خمیردندان را میخرم و در انتخاب خوشبوکنندهی بدن نیز همین کار را انجام میدهم. اینکه از چه برندی استفاده میکنید خیلی مهم نیست، نکتهی مهم این است که این محصولات را بهطور مداوم استفاده کنید. روزانه دوش بگیرید و خودتان را تمیز نگه دارید، همین کافی است.
منبع: چطور
شادمان
۱۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۵۳ ب٫ظ
اما گاهی لوازم بهداشتی ارزان قیمت اسیب جدی وارد می کنند
میرعبدالباقی
۱۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۳:۴۹ ب٫ظ
مفید ترین قانون ۱۰ ثانیه بود به نظر من
شادمان
۱۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۲:۳۶ ب٫ظ
خرید از فروشگاه های بزرگ باعث صرفه جویی در زمان میشه بسیار عالی
شعبانی
۱۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۷ ق٫ظ
عالی بودسپاسگذارم
مهدی مختاری
۱۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۶ ق٫ظ
نکات جالبی بود
بیگدلی
۱۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۵ ق٫ظ
بسیار کاربردی وعالی بود
ماکان
۱۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۱:۴۴ ب٫ظ
مرسی منک انجامش میدادم
علي حنيفه پور
۱۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۱:۳۳ ب٫ظ
مطلب خیلی خوب، مفید و واقعا کاربردیی بود، بخصوص که این روزها با افزایش بی حد و اندازه محصولات مصرفی مختلف روبرو هستیم و واقعا باید یه همچین برنامه ریزی برای خرید داشته باشیم؛ ممنون
بزرگی
۱۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۴۲ ب٫ظ
سپاس از سردبیر محترم بابت مطالب خوب و کاربردی استفاده می کنیم.
بیگدلی
۱۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۵ ق٫ظ
مفید بود ولی اکثر ما به نکات پایبند نیستیم .
داود
۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۱ ق٫ظ
آموزنده بود
فرشید
۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۰ ق٫ظ
آموزنده وجالب بود
ونداد
۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۸ ق٫ظ
خیلی مفید بود
آزادگان
۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۹:۵۶ ق٫ظ
بله نکته جالب و درستیه
هاتف
۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۵۹ ب٫ظ
فروشگاههای بزرگ آدم را برای خرید بیشتر وسوسه میکنند
نمازی
۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۷:۲۴ ب٫ظ
کاربردی بود ممنون
اسکندری
۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۳:۱۸ ب٫ظ
perfect
آژن
۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۷:۱۵ ب٫ظ
بله یکی از روشهای پس انداز همین روش است
تشکر
مسرور
۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۳۵ ب٫ظ
من همیشه خریدهای اضافی انجام میدم و هیچوقت لیست همراهم نیست و هیچوقتم نمیتونم پس انداز کنم!
آقازاده
۱۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۱:۴۳ ب٫ظ
واقعا از شما بدوره ما ک ازشما سرمشق میگیریم
رضوی
۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۱:۴۱ ب٫ظ
خیلی کاربردی و مفید بود
سپاس