خیلی از افراد به خوردن قند و شکر بیش از اندازه و مصرف مواد شیرین معتادند. اعتیاد به قند باعث میشود که سلامتی آنها مورد تهدید جدی قرار بگیرد.
به گزارش مجله دلتا؛ نشانههایی وجود دارد که مشخص میکند فرد اعتیاد به مواد قندی دارد یا نه. در این مطلب به برخی از مهمترین نشانههای آن میپردازیم.
پنهان کردن خوردنیهای شیرین
هیچکس کلم بروکلی را در کابینت آشپزخانه پنهان نمیکند، اگر شما شکلاتها و شیرینیهای خود را مخفی میکنید، بدانید که به شیرینی معتادید.
آنقدر شیرینی میخورید تا راضی شوید
درست مانند اعتیاد به هر مادۀ دیگر، از نشانههای اعتیاد به شیرینی این است که احساس میکنید باید آنقدر شیرینی بخورید تا راضی شوید.
وقتی گرسنه نیستید هم شیرینی میخورید
یک وعده غذایی کامل خوردهاید اما همچنان دلتان میخواهد برشی از یک کیک بزرگ را بخورید؟ این هم نشانهای دیگر از اعتیاد به خوردن شیرینی است.
هوس خوردن غذاهای شور میکنید
هوس خوردن غذاهای شور نشانهای است که بدن شما مواد مغذی مورد نیازش را به اندازه کافی دریافت نمیکند. این مسئله در میان افرادی که اعتیاد به شکر دارند شایع است. کلید حل مشکل، تعادل در مصرف خوردنیها است.
با نخوردن شیرینی دچار علائم غیرعادی میشوید
اگر عادت کردهاید بعد از خوردن غذا یا در مواقع مشخصی از روز شیرینی بخورید بدانید که این میتواند یک اعتیاد شیمیایی باشد. وقتی این عادت را ترک میکنید، بدن نشانههایی از استرس یا ترک اعتیاد، مثل سستی و احساس خستگی، درد عضلانی، حالت تهوع و نفخ از خود نشان میدهد.
از شیرینی به عنوان آرامبخش استفاده میکنید
اگر بعد از یک تجربۀ ناراحتکننده، تماشای یک فیلم غمانگیز یا پشت سر گذاشتن یک روز بد و پُر استرس، هوس شیرینی میکنید، بدانید که این نیز نشانهای از عادت به قند است.
در هر شرایطی شیرینی میخورید
اگر عادتتان به خوردن شیرینی، وسواسگونه شده و با وجود اینکه میدانید تبعات منفیاش چیست، باز هم به این کار ادامه میدهید، پس به شکر اعتیاد دارید.
بابت اعتیاد به شیرینی احساس گناه میکنید
احساس گناه بعد از خوردن شیرینی میتواند نشانۀ اختلال در خوردن و عادت به مصرف شکر باشد.
برای خرید شیرینی، به هر بهانهای از خانه بیرون میروید
اگر با اینکه آخر شب است از خانه بیرون میروید تا مثلاً به بهانۀ بنزین زدن، بستنی بخورید، نشان میدهد نیازِ شما به شیرینی در هر شرایطی، خارج از کنترل شما است.
چه چیزی باعث میشود به شیرینی معتاد شویم؟
مغز انسان با قند همان رفتاری را دارد که با سایر مواد اعتیادآور. یکی از محکمترین و قابل توجهترین علتهای اعتیاد به قند و شیرینی این است که مغز، به قند (گلوکز) بهعنوان منبعی از سوخت نیاز دارد و مدام سعی میکند به طریقی گلوکز دریافت کند تا احتمالاً دچار کمبود آن نشود.
منبع: تبیان
وحید مختاریان
۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۸ ق٫ظ
عالی بود
مهدی مختاری
۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۲۴ ق٫ظ
سپاسگذارم
شعبانی
۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۲۴ ق٫ظ
عالی بود
بیگدلی
۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۲۴ ق٫ظ
جالب بود
سپاسگذارم