قیمت مسکن در ایران با نبود قانون قیمتگذاری در این بازار، هر روز بالا و بالاتر میرود. همیشه عدهای هستند که از این کالای مصرفی بهعنوان کالای سرمایهای استفاده و بهراحتی زمینه را برای گرانیهای خبرساز فراهم کنند.
آنطور که گزارش مرکز آمار نشان میدهد، متوسط قیمت یک مترمربع زمین کلنگی در زمستان سال گذشته، افزایش ۱۴۲ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرد تا هر مترمربع زمین در تهران به ۱۴ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۶۰۰ تومان برسد.
بر اساس این گزارش، متوسط قیمت هر مترمربع بنای مسکونی در زمستان سال گذشته نیز نسبت به مدت مشابه در سال ۹۶، حدود ۸۶.۹ درصد رشد کرده است.
تفاوت وضعیت قیمت مسکن در ایران با خارج از کشور
به گزارش مجله دلتا به نقل از اقتصادآنلاین ، نگاهی به وضعیت کشورهای دیگر نشان میدهد که قیمت یک ملک بر اساس سازوکارهای مشخصی تعیین میشود؛ مثلاً بر اساس سال ساخت، ارزش منطقه و امکانات محلی و قیمت زمین، یک واحد مسکونی را میتوان قیمتگذاری کرد.
اما قیمت مسکن در ایران کاملاً فرق دارد. بیبرنامگی در قیمتگذاری یک واحد آپارتمان یا زمین مسکونی، حالا دیگر برای همه مردم کوچه و شهر حکایتی آشنااست؛ امروز سایتهای اینترنتی یک نرخ را اعلام میکنند و فردا دلالان روی یک قیمت بالاتر از روزهای گذشته مانور میدهند.
نکته قابلتوجه این است که حتی کارشناسان یا فعالان بازار نیز هیچ دلیل یا توجیه علمی برای این گرانیها ندارند تا دود این افزایش قیمتها هرسال به چشم دهکهای ضعیف و متوسط، نرود.
در بازار مسکن هرکس برای خود صاحباختیار است
بازار مسکن قانون مشخصی برای قیمتگذاری ندارد و مثل بسیاری از بازارهای دیگر تحت سلطه دلالی اداره میشود. سایه این دلالیها اگرچه چند وقتی میشود که به بازار خودرو و دیگر کالاهای اساسی نیز رسیده است، اما نکته قابلتوجه این است که حداقل در این بازارها، سازمان حمایت از مصرفکننده یا وزارت صنعت، معدن و تجارت میتواند در حوزه قیمتگذاری و از میان بردن التهابات بازار عمل کنند، اما بهنظر میرسد که در بازار مسکن هرکس برای خود صاحباختیار است تا در حوزه قیمتگذاری ملک شخصی خود اظهارنظر کند.
چند پیشنهاد مجله دلتا برای شما:
روشهای خانگی فراری دادن حشرات مزاحم
۱۰ راز موفقیت یک مشاور املاک حرفهای
پسانداز ؛ راه خانهدار شدن نیست
آخرین خبرهای بازار مسکن را در صفحه های خبر و گزارش و اخبار مسکن مجله دلتا ، جامعترین مجله ملکی ایران، بخوانید.
بهمن
۱۳ تیر ۱۳۹۸ در ۲:۳۱ ب٫ظ
ممنون
علی
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۳۰ ب٫ظ
شما برید قیمتهای دیوار رو ببینید.عامل گرانی همون سایتها و دلالها هستند.تا کچا بی اعتنایی به وضع معیشتی مردم؟ واقعا کاری برای این مردم نباید بکنیم.یک فرد ایرانی حق نداره خانه ی از خودش داشته باشه. ۴ برابر شدن قیمت از سال ۹۶ تا ۹۸ رو هم بزاریم پای دلار و آمریکا؟
علي حنيفه پور
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۹:۲۳ ق٫ظ
این افزایش قیمت بی حد و اندازه جای تاسف داره و متاسفانه مسئولین هم اقدام موثری انجام نمی دن
حسنی
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۹:۲۳ ق٫ظ
مطلب جالبی بود. ممنون از زحمات شما
صحرایی
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۰۷ ق٫ظ
مشکل قیمت اعلامی از سوی سایت دیوار و شیپوره
اگه قیمت ها درج مشه
قیمت ها کارشناسی میشه و دیگه مالک قیمتگذاری نمیکنه
زارع
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۰۱ ق٫ظ
بیچاره دهک های ضعیف جامعه که بازیچه دست افراد سودجو می شوند
سلیمی
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۵۹ ق٫ظ
خانه از پایبست ویران است
روزبهانی
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۳۶ ق٫ظ
مطلب عالی
شعبانی
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۶:۰۱ ب٫ظ
سپاسگذارم
مهدی مختاری
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۶:۰۰ ب٫ظ
سپاسگذارم از اطلاع رسانیه خوب مجله دلتا
بیگدلی
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۵:۵۹ ب٫ظ
به امید پیداشدن یک راهکار مناسب
ابراهیمی
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۵:۳۳ ب٫ظ
متاسفانه همیشه و همه جا شاهد این نوع افزایش قیمت هستیم
الهی
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۳:۲۲ ب٫ظ
☆