شرایط توقیف خودرو در قانون بیان شده است. در قوانین، میتوانید صدور دستور توقیف خودرو را پیگیری کنید و ببینید که در چه موارد یا مسائلی میتوانید یک خودرو را توقیف کنید. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
بر اساس قانون شرایط توقیف خودرو چیست؟
- در تصادفات اگر جرح یا فوتی اتفاق بیفتد.
- اگر حکم دادگاه اجرا شده باشد و محکوم به (خودرو) وصول شده باشد.
- اگر مقام قضایی دستور توقیف دررابطهبا یک جرم خاص را صادر کرده باشد.
- اگر فردی بیمهنامه شخص ثالث را در اختیار نداشته باشد.
- پرداختنکردن جریمه خودرو حداقل به مبلغ ده میلیون ریال با انقضای مهلت یکماهه بعد از آنکه به مالک ابلاغ شود.
- ارتکاب همزمان دو تخلف با وسیله نقلیه که شامل موارد زیر است:
- انجام حرکات نمایشی مانند تکچرخ زدن
- تجاوز از سرعت مجاز
- سبقت غیرمجاز در راههای دوطرفه
- عبور از چراغقرمز
- حرکت بهصورت مارپیچ
- تجاوز به چپ از محور راه
- توقف در محل پارک ممنوع (در صورت عدم حضور راننده)
- توقف داخل پیادهرو
- اگر راننده مست باشد یا مواد روانگردان و مخدر مصرف کرده باشد.
- استفاده از پلاک فاقد مجوز قانونی
- رانندگی با خودرو بدون همراهداشتن مدارک قانونی شامل گواهینامه، کارت خودرو و بیمهنامه معتبر شخص ثالث و برگه معاینه فنی صرفاً برای خودرویی که بیش از پنج سال از تولید آن گذشته است
- رانندگی در صورت نداشتن گواهینامه
شرایط توقیف خودرو
بر اساس مواردی که دررابطهبا توقیف خودرو طبق قانون آمده شاید این سؤال برایتان پیش آید که صدور دستور توقیف خودرو از چه نهادها یا مراجع قانونی امکانپذیر است؟ همچنین شرایط توقیف خودرو چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید بگویم که صدور حکم توقیف خودرو علاوه بر اینکه به عوامل ویژهای نیازمند است، باید از سوی مراجع و نهادهای مشخصی نیز صادر گردد.
در شرایطی که خودرو به دلیل اجرا گذاشتن یک سند که لازمالاجرا است، مثلاً پرداختنکردن مالیات توقیف میگردد، صدور حکم توقیف خودرو از جانب رئیس واحد ثبتی صورت میگیرد و اجرای آن توسط همان واحد صورت خواهد گرفت.
اما در مواردی که خودرو به دلیل یک حکم حقوقی یا برای تأمین خواستههای یک پرونده حقوقی توقیف میگردد، صدور حکم توقیف خودرو باید از جانب دادگاه حقوقی یا شورای حل اختلاف صورت گیرد.
در شرایطی نیز که خودرو بابت یک جرم باشد، صدور حکم توقیف خودرو باید از طرف دادسرا یا دادگاه کیفری انجام گیرد.
اگر خودرو به دلیل تخلف راهنمایی رانندگی توقیف شده باشد، صدور حکم توقیف خودرو توسط خود پلیس راهنماییورانندگی صورت میگیرد.
اگر خودرو به دلیل بدهی توقیف شده است، فردی که خودرو او در توقیف پلیس است، میتواند با طیکردن مراحل قانونی و پرداخت بدهی خود، رفع توقیف آن را بگیرد.
لازم به ذکر است در مواردی که خودرو بهعنوان وسیله امرارمعاش شخص تعیین شود، او میتواند برای تقاضای رفع توقیف خودرو به دادگاه مراجعه کند و با ارائه مدارک و مستندات، به دادگاه ثابت کند که خودرو شامل بند مستثنیات دین بوده و بهاینترتیب دادگاه حکم لازم را صادر میکند.
زمانی که دادگاه با درخواست فرد مبنی بر آنکه خودرو برای امرارمعاش وی بوده موافقت کند، حکم رفع توقیف خودرو را صادر کرده و فرد میتواند از خودروی خود استفاده کند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب زنان چگونه عسر و حرج خود را در دادگاه ثابت کنند؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۵ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۰۶ ب٫ظ
قانون کجاست فقط هرج ومرج دولت
الله یاری
۲۳ فروردین ۱۴۰۲ در ۷:۴۹ ق٫ظ
فرمایش حضرت علی(ع) : حق را بگیدو برای پاداش الهی عمل کنید، برای رضای خدا کار کنید که مانده کاره همیشه دشمن ستمگر ودوست و کمک مظلوم باشید. وتاکیدکرده نظم در امر و نظم در زندگی داشته باشید. این از خصایص و شاخص های زندءگی حضرت علی(ع)است.
Poya aria
۱۵ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۰۶ ب٫ظ
باافزایش قیمت بنزین بافروش دلار؟ یک لیتربنزین ۱۰دلارمعادل۷۰۰هزارتومان
ناشناس
۲۳ فروردین ۱۴۰۲ در ۷:۵۰ ق٫ظ
عالی و متعالی ….. این هم ۴ نظر