در کنار عواملی مانند فشارخون و کلسترول بالا و سابقه مصرف دخانیات، فاکتورهای خطرزای دیگری وجود دارند که برای قلب مضر هستند و فرد را در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی قرار میدهند.
به گزارش مجله دلتا و به نقل از ایسنا، عواملی هستند که سلامت قلب را به خطر میاندازند و ممکن است افراد از تأثیرات آنها اطلاعی نداشته باشند. برای مقابله با این خطر و پیشگیری از بیماریهای قلبی باید با این عوامل آشنا شوید و رفتار یا سبک زندگی صحیحی در پیش بگیرید.
تنهایی
مطالعه انجام شده در دانشگاه یورک نشان میدهد افرادی که ارتباطات اجتماعی ضعیفی دارند یا کسانی که احساس تنهایی میکنند؛ در مقایسه با افرادی که از روابط اجتماعی مطلوب برخوردارند، ۲۹ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی و ۳۲ درصد بیشتر در معرض سکته مغزی هستند.
استفاده نکردن از نخ دندان
وضعیت لثه و دندانها با سلامت قلب مرتبط هستند. همچنین مطالعات متعددی انجام گرفته که تأییدکننده ارتباط بین سلامت نامطلوب دندانها و بیماری قلبی است. زیرا خونریزی و التهاب لثه شرایطی را میسازد تا باکتریها از دهان وارد جریان خون شود. در نتیجه التهاب ایجاد میشود و زمینه برای ابتلا به بیماری قلبی فراهم میشود.
آسیبهای روحی
ضربههای روحی ناگهانی مثل مرگ یکی از اعضای خانواده یا سانحه رانندگی میتواند موجب بروز مشکلات قلبی شود. استرس شدید افزایش آدرنالین را به دنبال دارد و باعث بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون میشود.
سخت به خواب رفتن
نداشتن خواب کافی و بیدار شدنهای پیدرپی در طول شب باعث بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب میشود؛ بنابراین اگر دچار بیخوابی میشوید، حتماً برای درمان این مشکل فکری بکنید و چارهای بیندیشید.
استعمال سیگارهای الکترونیکی
درحالیکه سیگارهای الکترونیکی جایگزینی برای سیگار معمولی هستند، نمیتوانند برای سلامت قلب مفید باشند و خطر ابتلا به بیماری قلبی ایجاد میشود، بنابراین برای ترک سیگار به روشهای سالمتری متوسل شوید.
مبتلایان به سرطان
درحالیکه درمان سرطان و شیمیدرمانی برای مقابله با این بیماری اثربخش است، اما با عارضه جانبی مهم برای قلب همراه است. مصرف برخی از داروها و شیمی درمانی بیماری ماهیچه قلب را همراه دارند.
منبع: ایسنا
برای خواندن مطالب بیشتر دربارهی سلامت از مجله دلتا بازدید کنید.
محمدحسن بیگدلی
۲۳ فروردین ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۵ ب٫ظ
سپاسگذارم
اسمعیلی
۲۱ فروردین ۱۳۹۸ در ۹:۰۸ ب٫ظ
خوب
حسنزاده
۲۱ فروردین ۱۳۹۸ در ۱۰:۲۵ ق٫ظ
بسیار مفید و موثر
شمس
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۴:۴۶ ب٫ظ
عالی
شهاب حسینی
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۲:۰۶ ب٫ظ
خیلی خوب و مفید بود. لطفاً بیشتر در مورد سلامت اطلاعات بزارید .ممنون میشم.
ضیایی
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۲ ق٫ظ
عالی بود
اسمعیلی
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۸:۵۲ ق٫ظ
خوب بود
محمد حسن بیگدلی
۱۹ فروردین ۱۳۹۸ در ۴:۳۸ ب٫ظ
اموزنده بود
مهدی مختاری
۱۹ فروردین ۱۳۹۸ در ۴:۳۷ ب٫ظ
بسیار عالی
علی فرجی
۱۹ فروردین ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۷ ب٫ظ
مثبت بود ممنون