محققان دریافتهاند از هر ۵ زن یک نفر و از هر ۸ مرد نیز یک نفر با استفاده از گوشیهای هوشمند، احساس خستگی بیشتری میکنند.
به گزارش مجله دلتا و به نقل از خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه تکنولوژی کویینزلند استرالیا در تحقیقات خود از ۷۰۹ کاربر موبایل در رده سنی ۱۸ تا ۸۳ سال نظرسنجی و براساس تحقیقی مشابه در ۱۳ سال قبل ، برای آنها سوالاتی طرح کردهاند.
محققان دریافتهاند افراد به دلیل استفاده از گوشیهای هوشمند به شکلی قابلتوجه به افزایش بیخوابی، بهرهوری کمتر، خطرات بیشتر در زمان رانندگی و حتی بروز دردهای جسمانی بیشتردچار میشوند. به این پدیده «تکنوفرنس» (technoference) گفته میشود.
دکتر «اسکار اوویدو ترسپالاسیوس» سرپرست تیم تحقیق در این باره میگوید: «هم اکنون ۲۴ درصد زنان و ۱۵ درصد مردان که از کاربران موبایل هستند با مشکلاتی دست به گریبانند.»
وی میافزاید: «منظور ما از تکنوفرنس، اختلالات روزانه در کار افراد به دلیل استفاده از تلفن همراه است. نظرسنجی ما نشان میدهد پدیده تکنوفرنس بین زنان و مردان و در تمام سنین رو به افزایش است.»
به گفتهی وی گزارشات مرتبط با بیخوابی و کاهش بهرهوری نشان میدهد که این پیامدهای منفی طی ۱۳ سال گذشته به شکل قابلتوجهی افزایش یافته است.
در مقایسه با مطالعه ۱۳ سال پیش، تکنوفرنس برای سنین ۱۸ تا ۲۴ ، ۴۰.۹ درصد افزایش یافته؛ درحالیکه برای افراد ۲۵ تا ۲۹ سال هم افزایش قابلتوجه ۲۳.۵ درصد ثبت شده است.
با توجه به این که پیشبینی میشود شمار کاربران تلفن همراه قبل از پایان سال ۲۰۱۹ از ۲.۵ میلیارد نفر فراتر رود ، مشکل تکنوفرنس میتواند وخیمتر شود.
بنابراین اگر زیاد از گوشی خود استفاده میکنید و علتی برای احساس خستگی خود نمی یابید ، تردید نکنید و ساعات استفاده از گوشیهایتان را به حداقل میزان ممکن برسانید.
با صفحه خانه سلامت مجله دلتا ، همراه باشید.
ضیایی
۱۸ فروردین ۱۳۹۸ در ۶:۴۷ ب٫ظ
عالی بود