افراد معمولا در بیماریهایی مثل آنفلوانزا میل زیادی به غذاخوردن ندارند، اگرچه که مواد غذایی خاصی وجود دارد که میتواند به ریکاوری و بهبود این افراد کمک کند. هنگام ابتلا به بیماری آنفولانزا باید بهاندازه کافی از غذاهای مقوی و مایعات استفاده کرد تا بدن قوی و هیدراته شود و ریکاوری بعد از آنفلوانزای زودتر انجام شود. در این مطلب مجله اینترنتی دلتا به بررسی مواد غذایی مفید برای آنفلوانزا میپردازد.
مواد غذایی مفید برای آنفلوانزا
غذاهایی که به ریکاوری آنفلوانزا کمک میکنند، شامل موارد زیر هستند:
سوپ مرغ
مطالعات نشان میدهد که مواد تشکیلدهنده سوپ مرغ باعث مبارزه با التهاب میشود و پاسخهای التهابی به بیماری را کاهش میدهد، سوپ مرغ همچنین راه بینی و گلو را باز میکند و فرد راحتتر نفس میکشد.
سوپهای دیگر نیز مثل سوپ سبزیجات اثرات مشابه برای فرد دارد که سوپها علاوه بر مقوی بودن، راحت هضم میشوند و میتوان بهراحتی آن را آماده کرد و همچنین حاوی آب هستند که آبرسانی به بدن را افزایش میدهند.
سیر
سیر همچنین دارای خواص ضد ویروس و ضد باکتری هستند، این ماده به فرد کمک میکند تا سیستم ایمنی خود را بهبود ببخشد و با عفونتهایی مثل آنفولانزا و سرماخوردگی مبارزه کند.
غذاهای حاوی ویتامین C
میوهها و سبزیجات حاوی ویتامین C میتوانند سیستم ایمنی شما را تقویت کنند، سطح بالای ویتامین C را میتوان در مواد غذایی زیر یافت:
- فلفل تند یا شیرین به هر رنگی
- آبپرتقال یا نارنج
- گریپ فروت
- کیوی
- مرکباتی مثل لیمو
- تمشک آبی، قرمز و بنفش
- انگور بنفش یا قرمز
- بروکلی خام
زنجبیل
زنجبیل باعث از بین بردن حالاتی مثل حالت تهوع در آنفلوانزا میشود، خواص زنجبیل باعث بهبود سیستم گوارشی میشود. این ماده برای از بین بردن استفراغ در دوران بارداری نیز موثر است. میتوانید پودر زنجبیل را به مقدار بسیار کم به وعدههای غذایی خود اضافه کنید و همچنین آن را در آب داغ، عسل و لیمو بریزید و یک چای گیاهی درست کنید.
دم نوشهای گیاهی
برخی از دم نوشهای گیاهی خواص درمانی خاص دارند. به عنوان مثال جوشانده نعناع یا پونه و یا عصاره رزماری عوارض تنفسی به ویژه سرفه را کاهش میدهد و جوشانده گل گاوزبان در کاهش تب موثر است. چای زنجبیل به علت طبع گرم و خاصیت ضدمیکروبی آن تاثیر بسیار مطلوبی در درمان سرماخوردگی وآنفولانزا دارد.
ادویهها
در زمان بیماری در مصرف ادویهها کمی دقت کنید. مصرف برخی ادویهها به خصوص ادویههای تند میتوانند باعث تحریک سرفه شوند، پس تا پایان دوره بیماری خود بهتر است از مصرف آنها اجتناب کنید. در صورت عدم تحریک سرفه، از فلفل به دلیل طبع گرم آن برای بهبود آنفلوانزا میتوانید در پخت غذاها استفاده کنید. مصرف سیر نیز موجب تقویت سیستم ایمنی میشود و زردچوبه اثر ضدمیکروبی دارد.
غذاهایی که باید از آنها دوری کنیم
- غذاهای فرآوری شده :این غذاها حاوی نمک بالا هستند که آب بدن و قند را میگیرند و همین امر باعث افزایش التهاب میشود.
- غذاهای چرب :این غذاها سرعت هضم را کاهش میدهد.
- لبنیات :لاکتوز موجود در لبنیات، هضم سختی دارد که اگر فرد حالت تهوع شدیدی داشته باشد و با مصرف لبنیات، خلط بیشتری تولید کند، نباید از آن استفاده کند.
- غذاهای سفت :غذاهای بیش از حد سفت و برشته با لبههای تیز میتواند گلوی فرد را خراش دهد و سوزش آن را تشدید کند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب عوارض مصرف زیاد روغن زیتون را جدی بگیرید! را بخوانید.
ناشناس
۳۰ بهمن ۱۴۰۱ در ۹:۲۷ ب٫ظ
بهرام
۲۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۹:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۴:۱۹ ب٫ظ
عالی.
مونا اصفهانی
۲۹ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۵ ب٫ظ
ممنونیم از حضور ارزشمند شما دوست عزیز🌹