روغن کلزا فاقد کلسترول بوده و نسبت به همه روغنهای خوراکی در جهان کمترین چربی اشباع را دارد. در ادامه این مطلب از مجله اینترنتی دلتا بیشتر با خواص روغن کلزا آشنا میشویم.
خواص روغن کلزا
روغن کلزا سرشار از دو نوع اسید چرب است که برای بدن انسان حکم کیمیا را دارد؛ چون این دو نوع اسید در بدن تولید نمیشوند. اولی «اسید آلفا لینولنیک» است که از بدن در مقابل حملات قلبی حفاظت کرده و موجب کاهش کلسترول بد بدن میشود. اسید چرب بعدی «اسید لینولئیک» یک اسید چرب امگا ۶ است.
این اسید برای مغز بسیار مفید است و در رشد نوزادان نقش بسزایی دارد. هر دو اینها برای بدن ضروری هستند و هر دو در گروه چربیهای سالم غیر اشباع قرار دارند.
مراقب نوع تقلبی آن باشید
روغن کانولا هم تا حدودی شبیه به روغن کلزا است با این تفاوت که از گیاه کانولا استخراج میشود. شاید برایتان جالب باشد که کانولا گونهای گیاه کلزاست که با آن یکسری تفاوتهایی دارد. در حقیقت کانولا گونه دستکاری شده کلزا است.
متاسفانه امروزه بیش از ۹۰ درصد دانههای کانولا دستکاری ژنتیکی شده است؛ به طوری که تاثیرات مخربی روی سلامتی ما میگذارد. همچنین برخی از انواع روغن کانولا با روشهای پردازشی بسیار غیر طبیعی تولید شده است که شامل گرما، دئودورانت و محلول سمی هگزان بوده که مقدار زیادی چربی ترانس در طول این فرآیند در این روغن شکل میگیرد.
خواص روغن کلزا چیست؟
این روغن سرشار از اسیدهای چرب ضروری برای بدن است
یک واقعیت قابل توجه در مورد روغن کلزا این است که مانند روغنهای امگا ۳ ماهی است. اسید چرب امگا ۳ یکی از بهترین مواد مغذی است که میتواند به سلامت مغز کمک کند. این کار با افزایش نفوذپذیری سلولهای مغزی، مرتبط است. امگا ۳ همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است و برای تقویت مفاصل عالی است.
این روغن ویتامین E فراوانی دارد
ویتامین E در انواع غذاها مانند بادام زمینی، کلم بروکلی، اسفناج، بادام، سیب زمینی شیرین و آووکادو وجود دارد. لازم به ذکر است که روغنهای گیاهی یکی از منابع فراوان این مواد مغذی فوق العاده هستند. روغن کلزا حاوی E بوده و برای چشمها، پوست، مو و همچنین سیستم ایمنی مناسب است.
روغن کلزا دارای چربی بسیار پایینی دارد
روغن کلزا دارای مقادیر غنی از چربیهای غیر اشباع و چربی است که به کاهش سطح کلسترول بد کمک میکند.
روغن کلزا دارای نقطه گرمای بالاست
روغن کلزا در مقایسه با سایر روغنهای محبوب مثل روغن زیتون و روغن آفتابگردان دارای آستانه تحمل بالاتری نسبت به گرما است. این روغن تا دمای ۲۳۰ درجه پایدار میماند.
روغن کلزا حاوی فیتواسترول
فیتواسترولها ترکیباتی هستند که ساختمانی مشابه کلسترول و استروئیدها دارند و در گیاهان یافت میشوند و موجب کاهش کلسترول بدن میشوند. روغن کلزا سرشار از این ماده مغزی است.
بدون چربی بیش از حد، بدون نگهدارندههای مصنوعی است
روغن کلزا میتواند به راحتی با استفاده از ترانس چربیهای طبیعی درون خود از بیماریهای مختلف مانند چاقی، بیماریهای قلبی عروقی و سندرم مقاومت به انسولین جلوگیری کند.
یک روغن ایده آل برای رژیم غذایی بدون گلوتن، گیاهخواری
روغن کلزا بدون گلوتن و مناسب پخت و پز چند منظوره است.
در اکثر سوپر مارکتها به راحتی در دسترس است
بهترین خواص روغن کلزا این است که در حال حاضر در بسیاری از سوپرمارکتها موجود است. برای پیدا کردن این محصول نیازی به رفتن به فروشگاههای مواد غذایی خاص نیست.
بر خلاف روغن زیتون در دمای بالا سمی نمیشود
روغن کلزا همواره با روغن زیتون مقایسه میشود شاید در بعضی شرایط روغن زیتون بهتر است اما روغن کلزا بر خلاف روغن زیتون میتواند در دماهای بالاتر مقاومت کند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب تکرر ادرار در شب نشانه ۳ قاتل خاموش است! را بخوانید.
منبع: همشهری
ناشناس
۱۲ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۶ ب٫ظ
ناشناس
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۷:۵۱ ب٫ظ
باتشکر از اطلاعات ویژه ومحصول مناسب شما
الهام الهامی
۱۲ بهمن ۱۴۰۱ در ۹:۱۰ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما دوست عزیز🌹🌹
ناشناس
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۴:۴۰ ب٫ظ
لیلا
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۵:۰۹ ق٫ظ
مطالب خیلی اموزنده هستن ممنون از زحمات شما دوست عزیزم
مونا اصفهانی
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۹:۲۶ ق٫ظ
خوشحالیم از همراهی شما عزیزم💖
لیلا
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۵:۰۹ ق٫ظ
مطالب خیلی اموزنده هستن ممنون از زحمات شما دوست عزیزم
مونا اصفهانی
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۹:۲۶ ق٫ظ
درود بر شما و ممنون از حضورتون🌹
عباس آقا
۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۵ ق٫ظ
باتشکر از شما برای تهیه این مطلب مفید و جالب 🙏🙏🙏🙏
مونا اصفهانی
۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۸ ق٫ظ
درود بر شما و ممنون از حضورتون🌹
عباس آقا
۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۵ ق٫ظ
باتشکر از شما برای تهیه این مطلب مفید و جالب 🙏🙏🙏🙏
مونا اصفهانی
۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۹ ق٫ظ
ممنون از حضور شما
عاطفه
۷ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۹ ب٫ظ
روغن کلزا اصلش در ایران تولید نمیشه این روغن هاکه دردسترس هستن همشون بیماری زا هستند آخه هیچ کس دلش برای مردم که نمیسوزه بفکر پول هستن.. تنها کار استفاده از روغن حیوانی ودنبه وکره است.. بقیه روغن ها سم هستن البته تو ایران گل وبلبل مااا
ناشناس
۷ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۱ ب٫ظ
ناشناس
۷ بهمن ۱۴۰۱ در ۹:۴۷ ب٫ظ