آیا نفقه به زنان صیغه شده پرداخت می‌شود؟

۲
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
یکی از موضوعات مهم میان زوجین، پرداخت نفقه است اما سوالی که همیشه مطرح است آن است که آیا در صیغه موقت نیز به زنان نفقه تعلق می‌گیرد/
شرایط پرداخت نفقه در صیغه

شرایط پرداخت نفقه در صیغه یکی از موضوعاتی است که در قانون بیان شده است. عقد موقت که به آن متعه یا در عرف، صیغه نیز می‌گویند، از جمله انواع نکاح بوده که به‌واسطه آن زن و مرد می‌توانند برای مدتی معلوم که اختیار تعیین آن با طرفین عقد است با مهریه معلوم به زوجیت یکدیگر درآیند. شرط صحت این عقد تعیین مدت و مهریه معلوم است و عدم تعیین این دو امر، سبب بطلان عقد واقع شده می‌گردد. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.

شرایط پرداخت نفقه در صیغه

باتوجه‌به صراحت قانون‌گذار، هنگام تعیین تکلیف نفقه در دوران عقد موقت (صیغه)، در ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی، زن در صیغه از نفقه برخوردار نخواهد بود مگر در شرایطی که قانون‌گذار، پیش‌بینی کرده است؛ لذا در این مطلب قصد داریم، درباره شرایط پرداخت نفقه در صیغه صحبت کنیم و بگوییم که زن در عقد موقت، در چه شرایطی، نفقه خواهد داشت و شرایط پرداخت نفقه در صیغه چیست؟
برای اطلاع از شرایط پرداخت نفقه در صیغه، باید به ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی، رجوع کرد. ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی، در خصوص شرایط وجود نفقه عقد موقت، مقرر می‌دارد: ” در عقد انقطاع، زن، حق نفقه ندارد؛ مگر اینکه شرط شده باشد یا آنکه عقد، مبنی بر آن، جاری شده باشد. ”

پرداخت نفقه
طبق این ماده در قانون مدنی، شرط وجود نفقه در صیغه و تعلق نفقه در عقد موقت به زن، این است که زوجین، این امر را شرط کرده باشند یا قبل از عقد، بر آن توافق کرده و عقد، بر مبنای آن منعقد شود. اگر به مطالبی پیرامون رابطه نامشروع علاقه دارید، به مطلب این رابطه نامشروع به اجبار است مراجعه کنید.

لازم به ذکر است ثبت عقد موقت ضروری نیست مگر در شرایطی که قانون‌گذار پیش‌بینی کرده باشد. این موارد شامل بارداری زن در صیغه، وجود شرط ضمن عقد مبنی بر ثبت عقد یا توافق بر ثبت است، درصورتی‌که زوجین قصد داشته باشند عقد موقت خود را ثبت کنند و صیغه‌نامه بگیرند، می‌توانند شرط نفقه را به‌عنوان یکی از شروط ضمن عقد، در عقدنامه خود درج نمایند.

در صورت شرط نفقه در صیغه، زن می‌تواند هنگامی که مرد از پرداخت آن خودداری کرد، برای مطالبه نفقه عقد موقت، اقامه دعوا کند و در صورت اثبات ترک انفاق کیفری، مرد را با مجازات جرم ترک انفاق کیفری که حبس است، مواجه نماید.

نفقه

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی در این موضوع، طلاهای مادر بعد از فوت به دختر می‌رسد یا پسر؟ را مطالعه کنید.

۲ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۱ دی ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۳ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۱۰ دی ۱۴۰۱ در ۶:۱۳ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …