حقوق مالی زنان در زندگی مشترک

۱۱
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
هر عقدی که منعقد می‌شود یک‌سری آثار وتکالیفی را با خود به همراه دارد. عقد ازدواج نیز دارای آثاری برای زوجین است. یکی از این آثار حقوق مالی زنان در زندگی مشترک است.
حقوق مالی زنان

به محض وقوع عقد نکاح، حقوق مالی زنان ایجاد می‌شود همچنین تکالیفی نظیر تمکین عام و خاص بر عهده زن قرار می‌گیرد. بسیار از زنان از حقوق مالی خود در زندگی مشترک آگاهی نداشته و گمان می‌کنند فقط مهریه و نفقه به آن‌ها تعلق خواهد گرفت اما باید بدانید که حقوق مالی زنان در زندگی مشترک ۵ مورد است. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.

حقوق مالی زنان

حق مهریه

یکی از حقوق مالی زنان مهره است. مهریه از حقوق مالی زن در زندگی مشترک به‌واسطه عقد نکاح دائم و موقت است. مهریه می‌تواند هر چیزی باشد به شرطی که مالیت و منفعت عقلایی داشته باشد. زنان بلافاصله پس از عقد نکاح دائم یا موقت مالک مهریه شده و می‌توانند هر تصرفی که می‌خواهند در آن بکنند.

حق نفقه

از دیگر حقوق مالی زنان در زندگی مشترک نفقه است. در نکاح دائم بدون نیاز به‌شرط کردن آن به‌محض عقد و در صورت تمکین عام و خاص زن از مرد، به او تعلق می‌گیرد؛ اما در عقد موقت صرفاً درصورتی‌که شرط شده باشد، نفه به زنان تعلق می‌گیرد.

حق مهریه

حق اجرت‌المثل

اجرت‌المثل یکی از حقوق مالی زنان در زندگی مشترک بوده که در واقع مزد کارهایی است که زن در طول زندگی مشترک با همسر خود به دستور او و بدون قصد تبرع (رایگان) انجام داده است. اجرت‌المثل در عقد موقت در صورت وجود شرایطی به زن تعلق می‌گیرد.

حق ارث

ارث را نیز می‌توان یکی از حقوق مالی زنان در زندگی مشترک دانست؛ با این توضیح که زوجین، در عقد نکاح دائم بر خلاف نکاح موقت، از یکدیگر ارث می‌برند و درصورتی‌که شوهر، زودتر از زن خود فوت کند، زن از او ارث خواهد برد و حتی می‌تواند مهریه خود را نیز از اموال برجای مانده همسر متوفی خود مطالبه نماید.

حق ارث

حق تنصیف اموال

حق تنصیف اموال، در صورتی از حقوق مالی زن در زندگی مشترک است اولاً مرد، شرط تنصیف را هنگام عقد ازدواج، پذیرفته باشد، ثانیاً با میل و تمایل خودش اقدام به طلاق همسر خود نماید و ثالثاً، اموالی داشته باشد که بعد از ازدواج، در طول زندگی مشترک به‌دست‌آمده باشند. بحث تنصیف، در طول زندگی مطرح نیست و صرفاً منحصر به زمان طلاق به درخواست مرد است.

حق بهره‌مندشدن از مستمری شوهر

یکی دیگر از حقوق مالی زنان در زندگی مشترک، بهره‌مندشدن او از حقوق مستمری همسرش فوت‌شده‌اش است که این امر تنها در صورتی محقق می‌شود که اولاً شوهر مستمری‌بگیر باشد، ثانیاً فوت کرده باشد؛ بنابراین، بهره‌مندی زن از این حق نیز همانند ارث منوط به فوت همسر است.

حق بهره‌مندشدن از مستمری شوهر

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب آیا پدر می‌تواند تمام دارایی خود را به یکی از فرزندانش بدهد؟ را مطالعه کنید.

۱۱ دیدگاه

  1. .....

    ۸ دی ۱۴۰۱ در ۲:۰۳ ب٫ظ

    من ۳ساله ازدواج موقت کردم نود نو ساله شوهرم به جرم مواد ۲۰ زندانی داردکارت یارانه همسرم را مادرش برداشته ومی گوید به تو طلق نمی گیرد فقط ازیارنه خودت می تو خودت می توانی استفده کنید. راهنمای کنید خواهش می کنم

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۱۰ دی ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۴ ق٫ظ

      متاسفانه حق با مادر همسرتون هست، مگر اینکه تو صیغه‌نامه مقدار نفقه ذکر شده باشد. تو مجله درباره عقد موقت مطلب زیاد هست. اگر سرچ کنید پیدا می‌کنید.

      پاسخ

  2. راضیه

    ۲۵ آذر ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۳ ب٫ظ

    عالیه کاش این حقوق رو قبل ازدواج هم به زن هم به مرد کلامی بگن

    پاسخ

    • ناشناس

      ۲۶ آذر ۱۴۰۱ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ

      دقیقا

      پاسخ

  3. elham

    ۲۳ آذر ۱۴۰۱ در ۳:۴۹ ب٫ظ

    سلام .همیشه حق بامردمتاسفانه.هر چی دلش خواست.من شوهرم هنگام عقد تنصیف المال امضا نکرده الان هم خودش درخواست طلاق داده،😔😔

    پاسخ

  4. ellham

    ۲۳ آذر ۱۴۰۱ در ۳:۴۶ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۲۲ آذر ۱۴۰۱ در ۹:۰۴ ق٫ظ

  6. ناشناس

    ۲۲ آذر ۱۴۰۱ در ۷:۳۵ ق٫ظ

    چقدر زنان حق و حقوق دارند و خوشبخت هستن ما نمی‌دونستم تورو خدا

    پاسخ

  7. ناشناس

    ۲۱ آذر ۱۴۰۱ در ۷:۰۱ ب٫ظ

  8. عاطفه

    ۲۱ آذر ۱۴۰۱ در ۶:۱۷ ب٫ظ

    همه شرایط وحقوق منوط میشه به مرد… هرطوری که مرد خواست 🤔بعد مرد هم منوط میشه به فرزندان مرد🤔 بیچاره زن حتی حقوق ومستمری مرد بعداز مرگش مادرو فرزندان هم سهم میبرن یک هشتم خونه هم زوری میدن به زن 🧐این چه حقوقیه؟ به امید وضع قوانین عادلانه نه این قوانین عصرحجر🤮

    پاسخ

    • ناشناس

      ۲۶ آذر ۱۴۰۱ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ

      دقیقاهمینطوره

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …