زنا بر اساس شرع و قانون به زنای محصنه و غیر محصنه تقسیم میشود. در زنای محصنه زن یا مردی که عمل زنا را مرتکب میشود متاهل است. به این معنا که هروقت بخواهد میتواند با همسر خود رابطه زناشویی برقرار کند. زنای محصنه به دلیل قبح بالاتر و جهت حفظ و تحکیم بنیان خانواده دارای مجازات شدیدتری است و مرتکب رجم یا همان سنگسار خواهد شد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع مجازات متفاوت این نوع زنا میپردازیم.
مجازات زنا چیست؟
قانون مجازات اسلامی مجازاتهای اصلی را مشتمل بر حدود، قصاص، دیات و تعزیرات قرارداده است. زنا از جمله جرایم حدی است. در جرایم حدی نوع و میزان و کیفیت مجازات آنها در شرع تعیین شده است. لازم به ذکر است که جرایم نامشروع مادون زنا حدی نبوده و در دسته تعزیرات قرار میگیرند. مجازات زنا بسته به اینکه محصنه باشد یا نباشد متفاوت است. زنای محصنه مجازات رجم را در پی دارد. در حالی که زنای غیرمحصنه مجازاتش ۱۰۰ ضربه شلاق است. همچنین در خصوص زنای به عنف و اکراه و زنای با محارم مجازات تعیین شده اعدام است.
انواع زنا و مجازات آن در قانون
زنا انواع مختلفی دارد و بسته به نوع آن، مجازاتش نیز متفاوت است.
زنای با محارم نسبی:
محرم نسبی یعنی کسی که هم خون و محرم ما است. مثل برادر، خواهر، مادر، پدربزرگ، دایی، عمه، عمو و خاله؛ چون بین این افراد هرگز نمیتوان علقه زوجیت متصور شد. یعنی بین آنها رابطه زن و شوهری برقرار کرد. پس رابطه جنسی بین آنها زنا خواهد بود. مجازات زنای با محارم اعدام است.
زنای به عنف:
نوع دیگر از انواع زنا، زنای به عنف به معنای زنایی است که به صورت اجباری صورت گرفته است. یکی از دو طرف راضی به زنا نیست. مثل زمانی که مردی به زور به زنی تجاوز میکند یا اینکه بعد از تهدید زن را وادار به رابطه جنسی کنند. حتی اگر زن تسلیم شود باز هم زنا رخ میدهد. مجازات زنای به عنف اعدام است.
زنای محصن و زنای محصنه:
زنای محصن به این معنا است که مردی متاهل که امکان نزدیکی با همسر دائمیاش را دارد و با این حال تن به زنا داده باشد. مجازات زنای محصنه رجم یا همان سنگسار است.
زنای غیر محصن و زنای غیر محصنه:
شامل مواردی است که فرد بدون اینکه همسری داشته باشد و در زمان تجرد بدون وقوع عقد نکاح به رابطه جنسی بپردازد. مجازات زنای غیرمحصنه ۱۰۰ضربه شلاق حدی است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب کدام شروط را هرگز نباید هنگام ازدواج انتخاب کنید؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۸ آبان ۱۴۰۱ در ۲:۰۷ ب٫ظ
سع3
۲۷ آبان ۱۴۰۱ در ۳:۲۴ ب٫ظ
باتشکر اززحمات شما🙏❤🌺🌺🌺
مونا اصفهانی
۲۸ آبان ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۹ ق٫ظ
درود بر شما و ممنون از حضور ارزشمند شما🌹
ناشناس
۱۳ آبان ۱۴۰۱ در ۷:۵۶ ق٫ظ
ناشناس
۲۰ مهر ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۹ ق٫ظ
ممنونم ازمطالب آموزنده تون
مونا اصفهانی
۲۱ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۲۶ ق٫ظ
ممنونیم از همراهی شما با مجله ما🌹
ناشناس
۱۸ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۶ ب٫ظ