یکی از عوامل سرطان ریه، سیگار کشیدن است. بسیاری از سرطانهای پوست مربوط به آفتاب سوختگی است و بسیاری از سرطانهای رحم مربوط به عفونت. از طرف دیگر ژنتیک تا حدودی در تعداد معدودی از سرطانها نقش دارد. به معنای دقیق کلمه، تمرکز روی رفتارهای سالم موثرترین راه برای کاهش خطر سرطان است. در این مطلب از مجله دلتا با این روشها آشنا شوید.
مطلقا، به هیچ وجه سیگار نکشید
شاید عقلانی نباشد، اما وقتی پیشگیری از هر نوع سرطان در میان باشد کنار گذاشتن سیگار یک راهحل است. سیگار عامل ۳۰٪ از مرگ ومیرهای ناشی از سرطان است. علیالخصوص سرطان ریه که بیش از سایر سرطانها عامل مرگ مردم است.
به گفته کارشناسان یکی از بهترین راههای کاهش خطر سرطان، اجتناب از توتون و تنباکو است. طبق مطالعه انجام شده سال ۲۰۱۰ در مجله اتحادیه پزشکی آمریکا، حتی کاهش روزانه سیگار، از ۲۰ عدد به کمتر از ۱۰ عدد، خطر سرطان ریه افراد سیگاری را ۲۷٪ کاهش میدهد.
مراقب وزنتان باشید
طبق نظر موسسه آمریکایی تحقیقات سرطان(AICR)، اضافه وزن فقط به کمر شما آسیب نمیزند بلکه چاقی بیش از حد عامل افزایش خطر ۱۰ گونه سرطان از جمله مری، کلیه و کیسه صفرا است. بافتهای چاق، پروتئینی تولید میکند که موجب التهاب میشود، سلولهای سرطانی را تقویت میکند و خطر ابتلا به سرطان را بالا میبرد.
حداقل ۳۰ دقیقه در هفته عرق بریزید
وقتی پای سرطان در میان باشد، ورزش کردن به اندازه قانون غذا حیاتی است. سالانه یک سوم مرگ و میرهای ناشی از سرطان در ایالات متحده آمریکا مربوط به رژیم غذایی و فعالیت بدنی است.
با وجود اینکه انجمن تحقیقات سرطان آمریکا، هر هفته ۱۵۰ دقیقه ورزش در حد متوسط (۷۵ دقیقه فعالیت سخت) را توصیه میکند، تحقیقات نشان میدهد ورزشهای کم و کوتاه نیز میتواند موثر باشد.
مشروبات الکلی را کنار بگذارید
الکل عامل چندین نوع سرطان از جمله دهان، گلو، روده بزرگ و سینه است. علت دقیق آن شناخته نشده است، اما محققان گمان میکنند الکل به بافتهای بدن آسیب میرساند، برای مثال، در روده بزرگ باکتری میتواند الکل را به مقدار زیادی استالدئید (نوعی ماده شیمیایی که در آزمایشگاه حیوانات به عنوان عامل سرطان شناخته شده است) تبدیل کند.
کلم بروکلی را دوست داشته باشید
سبزیجات تنها، بخشی از یک رژیم سالم نیستند، بلکه خاصیت ضد سرطانی هم دارند. به همین دلیل هرروز ۲ و نیم پیمانه میوه وسبزیجات مصرف کنید.
سبزیجات سبزرنگ بهخصوص کلم بروکلی، کلم بروکسل و کلم پیچ حاوی مواد شیمیایی گلوکوزامینها هستند که در فرایند گوارش به ترکیباتی تجزیه میشوند که اثرات ضد سرطانی دارند.
از کرم ضد آفتاب استفاده کنید
زنان ۱۸ تا ۳۹ سال نسبت به ملانوم (مهلکترین نوع سرطان پوست) آسیب پذیرترند. در چهل سال اخیر سرعت رشد این بیماری به ۸۰۰٪ رسیده است. برنزه کردن پوست با اشعه ماورای بنفش تاحدی در آن نقش دارد، اما قرار گرفتن مقابل نور مستقیم آفتاب زیان آورتر است. خوشبختانه این خطر با مصرف مقدار کمی ضد آفتاب ساده، کمتر میشود.
آرام باشید
استرس بهتنهایی نمیتواند عامل سرطان شود. استرس میتواند محیط درون بدن را تغییر دهد تا اینکه وضعیت پیش سرطانی آشکارتر شود. پژوهشی درسال ۲۰۱۳ در دانشگاه Ohio State نشان داد استرس دائمی، فعالیت سلولهای ایمنی را بوسیله تحریک روح و روان تغییر میدهد (این کار بدن را غرق هورمون برای مثال کورتیزول میکند.)
وضعیت خودتان را چک کنید
چکاپ گرچه جلوی سرطان را نمیگیرد اما میتواند پزشکان را از علائم هشداردهنده پیش سرطانی (برای مثال وجود پولیپ در روده بزرگ یا یک خال مشکوک) باخبر سازد. به همین دلیل پزشکان توصیه میکنند بعد از ۲۰سالگی، برای پیشگیری از سرطان هر چند وقت یکبار چکاپ کنید. زنان هر سه سال یکبار تا چهل سالگی باید تست سینه انجام دهند و بعد از آن سالی یکبار ماموگرافی انجام دهند (بررسی و آزمایش سینه تا ۲۵٪ خطر سرطان کشنده سینه را کاهش میدهد.)
حواستان به کپک و قارچ باشد
مایکوتوکسینها و افلاتوکسینهای موجود در کپک، در رده سرطانزاترین مواد شناخته شده قرار دارند. اگر لوله آب ترک خورده در خانه دارید یا زیرزمین یا حمامتان رطوبتی دارد که بوی کپکزدگی میدهد، از یک کارشناس در این زمینه کمک بگیرید تا فضای خانهتان را بررسی کرده و خطر را برطرف کند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چگونه جلوی تشکیل چربی در بدن را بگیریم؟ را بخوانید.
ناشناس
۲۰ مهر ۱۴۰۱ در ۵:۴۵ ب٫ظ
مونا جون کارت درسته
مونا غریبی
۲۴ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۵۲ ق٫ظ
🙏نظر لطف شماست🌹
ناشناس
۱۸ مهر ۱۴۰۱ در ۱:۱۴ ق٫ظ
ناشناس
۱۷ مهر ۱۴۰۱ در ۷:۲۵ ب٫ظ
عالی بود فریبا
مونا اصفهانی
۱۸ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۳۵ ق٫ظ
خوشحالیم که همراه مجله ما هستید و مطالب رو دوست دارید. 🌹🌹
غفوری 021
۱۶ مهر ۱۴۰۱ در ۵:۱۷ ب٫ظ
با سلام و احترام – کار شما جای تقدیر بسیار دارید . و برایتان آرزوی توفیق روزافزون دارم . شایسته است در صورت امکان لیستی از خواص کلیه میوه ها و دمنوش ها تهیه و ارائه نمایید .
مونا غریبی
۲۴ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۳ ق٫ظ
سلام، سپاس از نظر و همراهی شما مخاطب عزیز. حتما در ادامه به مطالب خواص و مضرات خوراکیها بیشتر پرداخته خواهد شد.🌹
ناشناس
۱۵ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۹ ب٫ظ
ازاطلاعات خوب شما ممنونم
مونا اصفهانی
۱۶ مهر ۱۴۰۱ در ۳:۴۷ ب٫ظ
خوشحالیم که همراه مجله ما هستید دوست عزیز🌹🌹