پیش از شروع بد نیست به این نکته اشاره کنیم که امروزه اساسا دو خانه تاریخی با نام خانه و موزه نیما یوشیج موجود است. نخست خانه کودکی نیما در یوش مازندران و دیگری خانه سالهای اوج ادبی نیما در بزرگسالی و پس از ازدواج. با مجله دلتا همراه باشید.
خانه دوم در دزاشیب تهران است. خانه نخست یک خانه جذاب عهد قجری است که گفته میشود پدربزرگ نیما آن را ساخته است و دومی خانهای است در تهران که خود نیما آن را میسازد و امروز خانه و موزه نیما یوشیج به شمار میرود. هر دو خانه دیدنی هستند و داستانهای خودشان را دارند.
خانه و موزه نیما یوشیج (یوش)
خانه کودکی نیما یوشیج در یوش است. خانهای قجری که برای عهد خود، مجلل به حساب میآمده. یک تفاوت اساسی در میان زندگی روستایی در این خانه قابل رویت است. این خانه و این روستا دقیقا همان اتمسفری را به شما نشان میدهد که شاعر پرور است.
سفر تفریحی به یوش
توصیه میکنیم، اگر قصد رفتن به خانه نیما یوشیج را دارید سرسری به یوش نروید، وقت کافی بگذارید. همچنین بدانید که با آب و هوای معتدل و جذابی روبهرو خواهید بود. به رودخانه نزدیک هستید و از ورودی روستا تا یافتن خانه نیما یوشیج موقعیتهای فراوانی برای نوش جان کردن خوشمزهها وجود خواهد داشت.
جوری برنامهریزی کنید که صبح به روستای یوش برسید و صبحانه بخورید. پنیر و سرشیری در این روستا نوش جان خواهید کرد که در ذهنتان میماند. همچنین به دلیل وجود انبوه کندو های عسل، عسل درجه یکی را هم در این روستا نوش جان خواهید کرد. یوش همچنین به لواشکهای دلربا نیز معروف است.
خانه نیما در تهران
در محله دزاشیب تهران، یک خانه دیگر هم موجود است. این خانه محل استقرار نیما پس از ازدواج است و گفته میشود که نیما درخشانترین روزهای ادبی خود را در این خانه میگذراند.
این بنا که در دوران پهلوی اول ساخته شده، جدیدتر از بنای خانه اول در روستای یوش بوده و گفته میشود نیما یوشیج این ساختمان را خودش ساخته است.
خانه بزرگسالی نیما
وارد خانه بزرگسالی نیما که میشوید، رگههایی از خانه نیما یوشیج در یوش را میبینید، انگار نیما تصمیم داشته که یک دنیای مشابه در تهران برای خود بازسازی کند.
با این تفاوت که این بار حوضی هم در حیاط خانه تعبیه میکند. در حاشیه درختانی میبینید که قصه روزهای اوج نیما یوشیج را به خاطر دارند. همچنین در حیاط این خانه تندیسی از نیما موجود است که به خوبی واقعیت نیما را به تصویر میکشد. در همین محدوده میتوانید لوکسترین مرکز خرید تهران را هم ببینید.
تزیینات خانه و موزه نیما یوشیج
گلدانهایی هم در حیاط قرار دادهاند که حال و هوای جذابی به این خانه میدهد. فضای داخلی آنقدرها بزرگ نیست، کمی که قدم بزنید ناگهان با مجسمههایی از سهراب سپهری و جلال آل احمد و سیمین دانشور هم روبهرو میشوید، انگار جمعی از اهالی ادبیات آن روزها انتظار شما را میکشند.
پیشنهاد مطالعه: برای دیدن مطالب بیشتر از گردشگری در ایران، دلپذیرترین منطقه برای ماهیگیری را بخوانید.
ناشناس
۲۵ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۲۸ ب٫ظ
کوچه ملی کوچه باربد امروز
مونا اصفهانی
۲۶ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۹ ق٫ظ
ممنون از نوشتن نظرتون دوست عزیز🌹
یه تهران گرد
۲۵ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۲۴ ب٫ظ
عالیه خانم (همسر استاد)صاحب این خانه زیبا دیدنی
مونا اصفهانی
۲۶ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۰ ق٫ظ
ممنونیم از همراهی شما دوست عزیز🌹
یه تهران گرد
۲۵ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۲۴ ب٫ظ
عالیه خانم (همسر استاد)صاحب این خانه زیبا دیدنی
مونا اصفهانی
۲۶ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۲ ق٫ظ
بله درسته
یه تهران گرد
۲۵ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۲۲ ب٫ظ
عالیه خانم همسر استاد صاحب اصلی این خانه زیبا قدیمی در منطقه خوش آب هوا شمال تهران
مونا اصفهانی
۲۶ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۴ ق٫ظ
ممنون از همراهی شما. همون یکبار که نظرتون رو بنویسید برای ما ثبت میشه دوست عزیز🌹
یه کوه پیما تهرانگرد
۲۵ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۷ ب٫ظ
استاد با عالیه خانم که چند سال بزرگ تر از خودش ( عالیه خانم انتخاب پدر استاد) ازدواج میکنه عالیه خانم صاحب اصلی خانه زیبا دیدنی دزاشیب هست. عالیه خانم از دورهمی ادبی همیشگی استاد شاکی بود استاد جلال ال احمد دوست سنگ صبور استاد نیما یو شیج
مونا اصفهانی
۲۶ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۳ ق٫ظ
ممنونیم که برامون توضیح دادید دوست عزیز🌹😍
ناشناس
۲۵ مهر ۱۴۰۱ در ۳:۴۶ ق٫ظ
بسیار معنوی و مطلب دلنشین بود . محسن از کرج
مونا اصفهانی
۲۵ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۲۰ ق٫ظ
ممنون از حضور شما
ناشناس
۱۲ مهر ۱۴۰۱ در ۸:۰۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ مهر ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۳ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۰ ق٫ظ
ناشناس
۱۱ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۵۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۱ مهر ۱۴۰۱ در ۵:۳۸ ب٫ظ
ارغوان
۱۱ مهر ۱۴۰۱ در ۴:۲۶ ب٫ظ
خیلی عالی
مونا اصفهانی
۱۲ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۲۱ ق٫ظ
خوشحالم که دوست داشتید. 🌹🌹🌹