کارشناس ارگونومی معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از افزایش بروز آسیبهای برگشتناپذیر در خانه تکانیهای اسفند خبر داد و بر رعایت نکاتی ساده برای کاهش این آسیبها و افزایش ایمنی و انجام یک خانه تکانی سالم تاکید کرد.
به گزارش مجله دلتا و به نقل از ایسنا، مصطفی خدابخشی گفت: پیش از انجام هر کار فکر کنید چگونه میتوانید کار را راحتتر و ایمنتر انجام دهید. هنگام کار و شستشوی زمین برای جلوگیری از لیز خوردن، هرگز دمپایی نپوشید و تا حد امکان از ابزار و تجهیزات مناسب مثل جاروهای دستهدار، تی و امثال آن استفاده کنید. حتماً از وسایل و تجهیزات کمکی و استاندارد مثل مچبند، زانوبند، دستکش، کمربند، ماسک استفاده کنید.
وی درباره وضعیت بدن حین کار کردن توضیح داد و گفت: هنگام کار کردن از زانو زدن و ماندن در یک حالت ثابت به مدت طولانی خودداری کنید. از کار کردن در حالت خمیده، چرخش گردن و پشت و کمر و زانو برای بیش از دو ساعت در یک روز کاری خودداری کنید. همچنین از بلند کردن دست و بازو بالاتر از حد شانه یا جابهجایی در این حالت برای بیش از ۲ ساعت در یک روز کاری بپرهیزید.
کارشناس ارگونومی معاونت امور بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه قبل از بلند کردن اجسام، وزن آن را بسنجید و اگر جسم خیلی سنگین است، برای بلند کردنش از دیگران کمک بخواهید،توصیهکرد: از بلند کردن بارهای سنگین بپرهیزید و توجه داشته باشید که برای جابهجا کردن اشیا، هل دادن بهتر از کشیدن است. برای حمل بارهای سنگین از چرخدستی استفاده کنید و همیشه روی سطح محکم و ثابتی مثل چهارپایه بایستید، نه روی نردبان یا صندلی چرخدار. از جمله توصیههای دیگر وی این است که:
* بار را به قطعات کوچکتر تقسیم و بلند کنید.
* سعی کنید تا حد ممکن بار را به بدن خود نزدیک کنید.
* هنگام جابهجایی بارهای خطرناک (مواد شیمیایی، آتشگیر، اسید و غیره) جانب احتیاط را رعایت کنید و برچسب روی بار را حتماً مطالعه کنید. حین بلند کردن بار، همزمان حرکات چرخشی نداشته باشید.
* موقع جابهجایی اجسام، جلوی دید خود را باز بگذارید و مسیر حرکتتان را خلوت کنید.
* مواظب سطوح لغزنده، روغنی و لیز و همچنین میخهای بیرون آمده از تختهها هم باشید.
* در صورت گرفتگی ساده کمر، ۷۲ ساعت استراحت مطلق داشته باشید و در موارد حادتر به پزشک مراجعه کنید.
* قبل از شروع به کار، بدن باید گرم شود. اگر بدن گرم نشود، حین کار و بعد از کار، درد عضلات و کشیدگی در تاندونها و ناراحتیهای مفصلی حس خواهد شد. حتما بین فواصل کاری به خود استراحت دهید تا دچار دردهای عضلانی نشوید.
* برای انجام کارهای سنگین تا حد امکان از دیگران کمک بگیرید. اگر قصد دارید از کارگرهای خانگی برای انجام کارهای منزل کمک بگیرید، حواستان به شرایط کاری و ایمنی آنها هم باشد. حتی الامکان از شرکتهای خدماتیای کمک بگیرید که کارگرهایشان را بیمه میکنند.
منبع: ایسنا