کمخونی یا «آنمی» به کاهش گلبولهای قرمز سالم خون یا کاهش هموگلوبین گفته میشود که وظیفه اکسیژنرسانی به دستگاههای مختلف بدن را به عهده دارند. همین کاهش گلبول قرمز و اختلال در اکسیژنرسانی به سلولهای بدن، باعث بروز مشکل در اعضای متعدد بدن و ظهور علائم بسیاری میشود. در این مطلب از مجله دلتا با علائم فقر آهن آشنا میشوید.
در حال حاضر شایعترین کمخونی، کمخونی فقر آهن است. آهن مهمترین ماده برای ساخت هموگلوبین است و هنگامی که جذب این ماده کافی نباشد یا نیاز بدن به آن به دلیلی (مثلا بارداری یا خونریزی مانند خونریزی زیاد هنگام قاعدگی) افزایش یابد، بیمار دچار کمخونی فقر آهن خواهد شد.
علائم فقر آهن چیست؟
شناختن علائم فقر آهن اهمیت زیادی دارد که میتواند به درمان و پیشگیری به موقع از آن کمک کند. شایعترین علائم کم خونی عبارتند از:
- رنگپریدگی پوست، لبها و ناخنها
- احساس خستگی یا ضعف
- سرگیجه، سردرد
- تنگی نفس
- ضربان سریع قلب
- عدم تمرکز، خواب آلودگی و بیحوصلگی
- ریزش مو
- تغییرات خلقی (مانند بداخلاقی)
- کمبود انرژی
اگر علائم فوق را در خودتان مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید. کمخونی فقر آهن با یک آزمایش خون ساده قابل تشخیص بوده و معمولا با تجویز مکمل آهن درمان میشود.
چه چیزی سبب آنمی از نوع فقر آهن میشود؟
عوامل زیادی هستند که میتوانند منجر به فقر آهن در بدن شوند. در مردان و زنانی که در سنین بعد از یائسگی هستند، شایعترین دلیل، خونریزی در معده و رودهها است. این خونریزی به علت زخم معده، سرطان معده، سرطان روده یا مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی رخ میدهد.
در مورد زنانی که در سنین باروری به سر میبرند، پریودهای سنگین و بارداری، شایعترین علت فقر آهن محسوب میشوند. زیرا بدن در زمان بارداری به آهن بیشتری نیاز دارد.
به ندرت پیش میآید آنمی از نوع فقر آهن تنها به دلیل کمبود آهن در رژیم غذایی رخ بدهد، مگر اینکه باردار باشید. اما اگر آهن غذایی به اندازه کافی دریافت نکنید، ممکن است به این معنی باشد که بیشتر در معرض آنمی هستید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب مردان این نشانهها را جدی بگیرند را بخوانید.
ناشناس
۴ مهر ۱۴۰۱ در ۲:۴۲ ق٫ظ
ناشناس
۳۱ شهریور ۱۴۰۱ در ۶:۰۰ ق٫ظ
عالی 👌🌟🌟🌟🌟👏👏👏✌♥♥♥♥
ناشناس
۲۳ شهریور ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ شهریور ۱۴۰۱ در ۱:۱۳ ق٫ظ
ناشناس
۱۷ شهریور ۱۴۰۱ در ۹:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ شهریور ۱۴۰۱ در ۱:۳۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ شهریور ۱۴۰۱ در ۹:۰۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ شهریور ۱۴۰۱ در ۵:۱۱ ب٫ظ
بسار آموزنده مفید بود از ا سپاسگزارم