آتشفشانی که تمدن‌های بشری را ویران می‌کند

۱
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
دانشمندان هشدار می‌دهند که شانس وقوع یک آتشفشان سهمگین در قرن بیست و یکم که منجر به تغییرات گسترده در سطح جهانی شود، یک به شش است و بشریت برای مواجهه با این حادثه آماده نیست.
وقوع آتشفشان مرگبار

دانشمندان باور دارند، وقوع چنین آتشفشانی بر آب و هوای دنیا تاثیرات عمیقی خواهد گذاشت و زندگی میلیون‌ها نفر را به خطر خواهد انداخت. در ادامه مجله دلتا به بررسی احتمال وقوع آتشفشان مرگبار و موردهای مشابه آن می‌پردازد.

آتشفشان هونگا تونگا – هونگا هاپای یک تجربه دلهره‌آور

زمانی که آتشفشان «هونگا تونگا – هونگا هاپای» در سواحل تونگا در اقیانوس آرام جنوبی در ماه ژانویه سال جاری به وقوع پیوست، موج فوران این آتشفشان و لرزه ناشی از آن چنان عظیم بود که باعث وقوع سونامی در سواحل ژاپن، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی و خود کشور تونگا شد. در این میان، خسارت‌های وارده به تونگا برابر یک پنجم درآمد ناخالص ملی این کشور بود.

وقوع آتشفشان

آتشفشانی با قدرت تخریب ۱۰۰ برابریه آتشفشان تونگا!

تحقیقی که اخیرا روی یخ‌های قطبی در منطقه گرینلند و آنتارتیکا توسط تیمی از پژوهشگران موسسه نیلس بوهر کپنهاگ انجام گرفته است، نشان می‌دهد که یک آتشفان با قدرت ۷ می‌تواند ۱۰ تا ۱۰۰ برابر قدرتمندتر از آتشفشانی باشد که در تونگا در ماه ژانویه سال جاری رخ داد. این پژوهشگران وقوع چنین آتشفشانی را در قرن بیست و یکم بسیار محتمل دانسته‌اند.

خطر از بین رفتن تمدن‌ها جدی است

وقوع چنین آتشفشان‌هایی در چنین حجمی در گذشته باعث تغییرات ناگهانی و گسترده آب و هوایی و از میان رفتن تمدن‌ها شده‌ است. یکی از متخصصان بریتانیایی آتشفشان‌شناسی هشدار داده است که شوربختانه، دنیا در برابر چنین رویداد عظیم احتمالی نا آماده است.
مایکل کاسیدی استاد رشته آتشفشان‌شناسی در دانشگاه بیرمنگام به نشریه نیچر می‌گوید: «هیچ اقدام هماهنگ و سرمایه‌گذاری برای کاهش اثرات جهانی آتشفشان‌های پر قدرت انجام نگرفته است. این وضعیت باید تغییر کند.

انقراض تمدن

احتمال وقوع آتشفشان بیشتر از برخورد یک شهاب سنگ است

کاسیدی در ادامه برداشت خود را نسبت به اوضاع موجود این چنین ارائه می‌دهد: «ناسا و سایر آژانس‌های فضایی صدها میلیارد دلار بابت دفاع از زمین و طراحی پروژه‌هایی به منظور جلوگیری از برخورد شهاب سنگ آسمانی و سایر اجرام پرتاب شونده کیهانی دریافت می‌کنند، اما هیچ طرح جهانی به منظور حفاظت جان انسان‌ها در برابر خسارت‌ها و آسیب‌های ناشی از وقوع یک آتشفشان پر قدرت وجود ندارد. وقوع یک آتشفشان عظیم صدها برابر محتمل‌تر از برخورد یک جرم آسمانی به کره زمین است. قبل از رخداد آتشفشان مرگبار یا برخورد شهاب سنگ، ماجرای درخت آدامسی خیابان فرشته تهران چیست؟ را بخوانید.

آخرین آتشفشان با قدرت ۷ در سال ۱۸۱۵ در تامبورا واقع در اندونزی رخ داد. این آتشفشان طی چند روز بیش از ۱۰۰ هزار کشته برجای گذاشت. اثرات این واقعه را نیز میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا احساس کردند. این آتشفشان چنان حجم وسیعی از خاکستر را در فضا گستراند که بعدها، از سال ۱۸۱۵ به عنوان سال بدون تابستان یاد شد، چرا که میانگین دمای هوای کره زمین بر اثر وقوع این آتشفشان یک درجه کاهش یافت.

احتمال وقوع آتشفشان مرگبار

پیشنهاد مطالعه: مطلب خرید و فروش بقایای اجساد، رسوایی جدید شبکه‌های اجتماعی را بخوانید.

یک نظر

  1. ناشناس

    ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ در ۳:۱۳ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…