سرقفلی یک حق مالی است و به همین دلیل از راهها و روشهای خاصی، قابل انتقال است. یکی از راههای انتقال حق سرقفلی، به ارث رسیدن آن است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع ارث بردن زن از حق سرقفلی میپردازیم.
آیا حق سرقفلی نیز به ارث می رسد؟
بله حق سرقفلی نیز مانند سایر حقوق مالی به ارث رسیده و جزو ماترک متوفی محسوب میشود لذا قابل تقسیم میان ورثه خواهد بود.
ارث بردن زن از حق سرقفلی
در این قسمت قصد داریم به توضیح یکی از مسائل مهم در مورد نحوه تقسیم ارث سرقفلی بپردازیم که در خصوص سهمالارث زن از سرقفلی است. لذا در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد که آیا زن از سرقفلی ارث میبرد یا خیر؟
پاسخ به این سوال از این جهت اهمیت دارد که حق سرقفلی به تبع محل آن در حکم اموال غیر منقول محسوب میشود. بر اساس ماده ۹۴۶ قانون مدنی، زن صرفا از قیمت ابنیه و اشجار اموال غیر منقول شوهر، ارث میبرد. لذا این سوال ممکن است مطرح شود که آیا زن از سرقفلی سهمالارث میبرد یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که زوجه اگر همسر دائمی متوفی یعنی مستاجر باشد، از حق سرقفلی وی نیز مانند سایر ورثه برخوردار خواهد بود. همچنین اگر زن همسر موجر بوده و مغازه وی بهصورت اجاره به دیگری واگذار شده و از وی حق سرقفلی دریافت شده باشد، همسر وی نیز در آن سهیم است. اگر راجعبه ازدواج دائم و موقت سوالاتی دارید حتما به مطلب چند تفاوت مهم ازدواج دائم و موقت که باید بدانید مراجعه کنید.
اما در خصوص میزان سهمالارث زن از حق سرقفلی باید به این نکته اشاره کرد که طبق قانون، سهمالارث زن از شوهر، در صورت داشتن فرزند، یک هشتم و در صورت نداشتن فرزند، یک چهارم است.
نحوه تقسیم و انحصار وراثت حق سرقفلی چگونه است؟
انحصار وراثت حق سرقفلی از طریق طرح دادخواست به شورای حل اختلاف است. هر یک از ورثه بر اساس سهمالارث مشخص شده در قانون میتوانند آن را میان خود تقسیم نمایند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب نحوه پاک کردن اطلاعات شناسنامه فرد طلاق گرفته را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۶ مهر ۱۴۰۱ در ۱۱:۳۷ ب٫ظ
ناشناس
۴ شهریور ۱۴۰۱ در ۹:۲۹ ب٫ظ
ولید
۴ شهریور ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۸ ق٫ظ
ناشناس
۳ شهریور ۱۴۰۱ در ۳:۲۴ ب٫ظ
سلام با اصلاح قانون زن از کل اموال ارث میبرد
ناشناس
۳ شهریور ۱۴۰۱ در ۳:۱۰ ب٫ظ