داشتن یک رژیم غذایی مناسب علاوه بر کمک به بهبود آسیبهای کبدی به پیشگیری از ایجاد بیماریهای کبدی هم کمک میکند. کبد به عنوان یکی از عضوهای مهم بدن، نقش و کارکرد ویژهای در سلامت انسان دارد و اگر آسیبی به این عضو برسد، می تواند تبعات ناگوار و حتی مرگ آور داشته باشد. در این مطلب از مجله دلتا به بررسی رژیم غذایی مناسب آسیب کبدی میپردازیم.
عوامل ایجاد اختلال در کبد
اختلال در عملکرد کبد ممکن است در اثر عوامل مختلفی همچون ویروسها، داروها، مصرف الکل، سموم و فعال شدن غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن ایجاد شود. شایعترین نوع اختلال در کبد توسط ویروسهای هپاتیت نوع A ،B ، C و D ایجاد میشود. این بیماری از طریق تزریق مواد مخدر، انتقال خون، روابط جنسی پرخطر، مادر به فرزند و روشهای درمانی ناامن منتقل میشود.
از مهمترین علائم و نشانههای هپاتیت حاد میتوان به تغییر رنگ پوست و چشمها به زردی، پر رنگی ادرار، بیرنگ شدن مدفوع، تهوع، استفراغ، بیاشتهایی، خارش بدن، خستگی، بیحالی و کاهش توانایی در انجام فعالیتهای روزانه اشاره کرد.
رژیم غذایی مناسب آسیب کبدی
افرادی که دچار آسیب کبدی شدهاند باید از مواد غذایی زیر در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
- محصولات لبنی کم چرب یا فاقد چربی
- مقادیر زیادی میوه و سبزیجات
- منابع چربی خوب مانند آجیلها و دانهها، روغن زیتون
- غلات کامل مانند جو، برنج قهوهای، جو دو سر
- پروتئینهای کم چرب از جمله سفیده تخم مرغ، مرغ، انواع لوبیاها و ماهی
مبتلایان به هپاتیت
افراد مبتلا به هپاتیت به طور روزانه باید مخلوطی حاوی کربوهیدراتهایی با فیبر بالا، پروتئینها، میوهها و سبزیجات را مصرف کنند. همچنین توجه به مصرف زیاد مایعات نیز ضروری است. به طوری که نوشیدن روزانه حدود ۱۰ لیوان آب برای افراد مبتلا به هپاتیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
غذاهای مضر برای افراد مبتلا به آسیب کبدی
مبتلایان به هپاتیت همچنین باید توجه داشته باشند که خوردن غذاهای ناسالم میتواند باعث تشدید آسیب کبدی شود.
خوردن غذاهایی با کالری، چربی و قند بالا باعث افزایش وزن میشود. این افزایش وزن خود منجر به تجمع چربی در کبد میشود. کبد چرب باعث خطرات زیادی برای سلامتی از جمله زخمهای کبدی و سیروز میشود.
مبتلایان به این بیماری باید از خوردن غذاهای حاوی چربی اشباع از جمله خامه، کره، گوشت چربیدار، غذاهای سرخ شده و محصولات لبنی پرچرب و مواد شیرین و قندی همچون نوشابهها، کیکها، شیرینیها و محصولات پخته شده بسته بندی و آماده و نیز غذاهای پرنمک خودداری کنند.
غذاهای فرآوری شده نیز یکی از مواردی است که افراد مبتلا به هپاتیت باید از مصرف آن جدا خودداری کنند.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب ۷ خاصیت دارویی زرشک که شما را شوکه میکند! را بخوانید.
ناشناس
۱۴ تیر ۱۴۰۱ در ۷:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ خرداد ۱۴۰۱ در ۷:۲۶ ق٫ظ
ناشناس
۲۰ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۰ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ خرداد ۱۴۰۱ در ۶:۵۲ ب٫ظ