۸ عادت مخربی که خلاقیت را نابود می‌کنند

۳
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
اگر فکر می‌کنید بعضی آدم‌ها خلاق به دنیا می‌آیند و شما از چنین موهبتی بی‌بهره هستید، اشتباه می‌کنید.  
عادت های نابودکننده خلاقیت

برخی افراد خلاق‌تر هستند، چون خلاقیت را در خود پرورش می‌دهند. اما باید بدانید که بیشتر وقت‌ها بزرگ‌ترین موانع خلاقیت عادت‌های ما هستند. در این مطلب از مجله دلتا به معرفی عادت های نابودکننده خلاقیت می‌پردازیم.

پیش‌داوری

برای خلاق‌بودن باید بتوانیم آزادانه و بدون پیش‌داوری ایده‌پردازی و نوآوری کنیم. اگر خیلی زود ایده‌های‌تان را قضاوت کنید، باعث تردید درباره ایده‌های‌تان و در نتیجه خلاقیت کمتر می‌شود. روند بررسی را جداگانه انجام دهید. نخست اجازه دهید ایده‌های خام بی‌وقفه ارائه شوند؛ سپس می‌توانید بهترین‌ها را گزینش و پیرایش کنید.

عادت های نابودکننده خلاقیت

کمبود جسارت

اگر از ریسک‌پذیری و کاوش در مسیرهای نو می‌ترسید، بی‌تردید انحراف از مسیر رایج برای‌ شما دشوار خواهد بود. برای خلاق‌بودن باید جسور باشید و فرصت‌های پیش روی‌تان را امتحان کنید. ترس بزرگ‌ترین دشمن خلاقیت است.

ترس از شکست

ترس از شکست نمی‌گذارد جسور و خلاق باشیم. اگر هدف‌مان اجتناب از شکست‌خوردن و اشتباه‌کردن باشد، به آدمی خاموش و محافظه‌کار تبدیل می‌شویم. خلاقیت یعنی آزمون فرصت‌های پیش رو و کاوش در بن‌بست‌ها. ایده جذابی که به ذهن‌ شما می‌رسد، به همه اشتباهاتی که کرده‌اید می‌ارزد.

مقایسه خود با دیگران

یکی از عادت های نابودکننده خلاقیت مقایسه خود با دیگران است. در مقایسه خودتان با دیگران شعله نوآوری و خیال‌پردازی بی‌مانندتان را خاموش می‌کنید. معیارهای خودتان را برای خلاقیت داشته باشید و خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. خلق کنید و ابایی از متفاوت‌بودن نداشته باشید. هدیه یکتای شما به این دنیا از خلاقیت‌تان سرچشمه می‌گیرد.

عادت های نابودکننده خلاقیت

نگرانی از عدم‌اطمینان

ابهام، آدم‌های بسیاری را نگران می‌کند. این آدم‌ها می‌خواهند همه‌چیز درست و منطقی باشد. اما برای خلاقیت باید شجاعت پذیرش عدم‌اطمینان را داشته باشیم. از عدم‌اطمینان نترسید. خلاقیت عادت است و بهترین خلاقیت‌ها نتیجه عادت‌های سودمندی هستند که بهره‌بردن از خیال‌پردازی و نوآوری را برای ما ممکن می‌کنند. برای‌آنکه به‌راستی خلاق باشید، نباید از اشتباه‌کردن بترسید.

رنجیدن از نقدها

بازخورد گرفتن همیشه خوب است، شنیدن نقد و انتقاد دیگران هم همین‌طور. اما به‌شرطی که آن نقدها و بازخوردها ما را نرنجاند. همه ما نیازمند بازخورد آدم‌های مختلف هستیم. این بازخوردها به ما کمک می‌کنند پیشرفت کنیم. بدانید که ترس از نقد یعنی ترس از رشد و پیشرفت.

کمبود اعتمادبه‌نفس

خلاقیت همیشه با میزان مشخصی عدم‌اطمینان همراه است. در نتیجه، اگر کمی هم نسبت به خودمان تردید کنیم، طبیعی است. اما کمبود بیش‌ از اندازه اعتماد به نفس، در طولانی‌مدت، بر توانایی‌ها و قابلیت‌های‌ افراد تاثیر منفی دارد. بهترین راه برای خلاق‌بودن این است که نخست اعتمادبه‌نفس‌ خود را تقویت کنیم.

وسواس تحلیل

وسواس تحلیل یا فلج تحلیلی باعث می‌شود به‌دلیل انبوه داده‌ها و اطلاعات، نتوانیم هیچ تصمیمی بگیریم. آدم‌های خلاق می‌دانند که درگیرشدن و تمرکز بیش‌ازاندازه بر موضوعی خاص، دشمن خلاقیت است.

چکیده کلام اینکه، اگر می‌خواهید خلاق باشید، فراموش نکنید که هرچه مهارت خلاقیت را بیشتر تمرین کنید، خلاق‌تر می‌شوید. در نتیجه، عادت‌های بدی که خلاقیت را خفه می‌کنند ترک کنید.

شما چه روش‌هایی برای افزایش خلاقیت دارید؟ آیا روشی بوده است که استفاده از آن تاثیر چشمگیری بر پرورش خلاقیت شما داشته باشد؟ آیا شما توانسته‌اید با ترک عادت خاصی خلاق‌تر شوید؟

وسواس تحلیل

پیشنهاد مطالعه: مطلب در یک چشم به هم زدن حالتان را خوب کنید را بخوانید.

۳ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۵:۳۸ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۷ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۲:۴۰ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

تقویت حافظه با ۶ راهکار ساده

تقویت حافظه دغدغه این روزهای اکثر مردم شده است که برخلاف تصور عامه مردم نه‌تنها ارثی نیست؛…