بر اساس عقد اجاره، مستاجر مالک منافع مال مورد اجاره میشود. یعنی سند ملک به نام مستاجر نیست اما این مستاجر است که از مال مورد اجاره تا مدت معینی استفاده میکند. قرارداد اجاره یکی از قراردادهای مهمی است که امروزه بین افراد رواج پیدا کرده است و دارای نکات بسیار مهمی است که شما این نکات را کمتر شنیدهاید. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع نکات کمتر شنیده شده در اجاره میپردازیم.
در زمان اجرای قرارداد اجاره، نکات زیر را حتما در نظر بگیرید
- درصورتیکه اجاره چند ماه پرداخت نشود، به موجر (صاحبخانه) اجازه تخلیه ملک داده میشود.
- اجاره، عقد لازم است. یعنی هیچکدام از طرفین نمیتوانند بدون توافق طرف دیگر، یکجانبه آن را بر هم زند.
- چنانچه در مدت اجاره تعمیراتی در عین مستاجره ضروری باشد که تاخیر در آن موجب ضرر موجر گردد، مستاجر نمیتواند مانع تعمیرات شود.
- در خصوص اجاره اماکن تجاری، موجرین باید وضعیت سرقفلی مغازه را در قرارداد بهطور واضح مشخص نمایند. قانون حاکم بر سرقفلی قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۶۵ است.
- مال مورد اجاره باید قابل انتفاع (بهرهبرداری، استفاده) باشد.
اجارهنامه
- اجارهنامه به دلیل فــوت موجر یا مستاجر باطل نمیشود. اگر موجر تنها اجاره را برای مدت عمر خــود تعیین کرده باشد، اجــاره با فوت موجر باطل میشود.
- در مورد اجاره محل کسب و پیشه اگر در قرارداد شغل خاصی تعیین شده باشد مستاجر نمیتواند بدون رضایت موجر شغل خود را تغییر دهد مگر اینکه شغل جدید از نظر عرف مشابه شغل سابق باشد.
- اگر موجر ملک خود را به شخص دیگری بفروشد اجارهنامه به حال خود باقی است مگر اینکه موجر حق فسخ را در صورت انتقال برای خود شرط کرده باشد.
- دقت شود مشخصات کامل طرفین با نشانی اقامتگاه آنان در قرارداد درست قید شود.
- مدت شروع و پایان قرارداد اجاره باید مشخص باشد ( از یک ساعت تا چندین سال) اما بهتر است که مدت اجاره یک ساله باشد.
- درصورتیکه مالک به انتقال ملک به غیر راضی نباشد مالک سرقفلی (مستاجر) میتواند با مراجعه به دادگاه و اخذ مجوز انتقال بهصورت قانونی نسبت به انتقال سرقفلی اقدام نماید.
- مستاجر باید از دادن چک سفید امضاء برای تضمین تخلیه به موجر خودداری کند. این کار باعث میشود اولا موجر هر مبلغی را که بخواهد در آن درج نماید، ثانیا در صورت مفقود شدن چک مورد نظر مشکلات بسیاری برای صاحب چک ایجاد شود.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی در این موضوع، آیا بعد از طلاق پدر باید به دختر نفقه بدهد؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۶:۱۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۲:۲۱ ب٫ظ
مطلب مهم واموزنده ای بود
ریحانه شیشه گر
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۳۲ ب٫ظ
ممنون از همراهی شما