در صورتی که گاهی حس غم و اندوه گرفتارتان میکند یا تمایل دارید از بروز چنین احساسی پیشگیری کنید، برخی خوراکیها وجود دارند که با مصرفشان میتوانید بهبودی در خلق و خو را تجربه کنید یا در واقع خوش اخلاق شوید. مواد غذایی شادی آور را در مجله دلتا بشناسید.
مواد غذایی شادی آور کدامند؟
شکلات
مطالعهای نشان داد که خوردن شکلات تلخ (دقیقا به میزان ۴۰ گرم در روز) و به مدت ۲ هفته، هورمون استرس (کورتیزول) را در کسانی که به شدت استرس داشتند، کاهش میدهد. کارشناسان بر این باورند که این تاثیر میتواند به لطف آنتیاکسیدانهای موجود در شکلات باشد.
کربوهیدراتها
برخلاف آنچه که غالبا میشنوید، کربوهیدراتها چاقکننده نیستند و میتوانند خلق و خوی شما را بهبود دهند. طبق نتایج مطالعات کسانی که به مدت یک سال یک برنامه غذایی حاوی مقادیر خیلی کم از کربوهیدرات (که مصرف فقط ۲۰ تا ۴۰ گرم کربوهیدرات را در روز اجازه میداد، حدود ۲/۱ فنجان برنج و یک تکه نان) را دنبال کردند، اضطراب، افسردگی و خشم بالاتری را نشان دادند در مقایسه با کسانی که رژیم غذایی حاوی چربی کم و کربوهیدرات زیاد داشتند و روی لبنیات کم چرب، غلات کامل، میوه و دانهها تمرکز داشتند.
میوه و سبزیجات
آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیجات و اسیدهای چرب امگا۳ در ماهی با کم شدن خطر ابتلا به افسردگی، مرتبط است. فولات، ویتامین B موجود در دانهها، مرکبات و سبزیجات تیره مانند اسفناج، روی انتقالدهندههای عصبی که خلق و خو را مورد تاثیر قرار میدهند، اثرگذار هستند.
زعفران
زعفران در مقایسه با داروی ضدافسردگی فلوکستین (Prozac) و ایمیپرامین (Tofranil)، اثرات ضدافسردگی دارد. محققان بر این باورند که این ادویه همان مکانیسم پروزاک را دارد و میزان انتقالدهنده عصبی احساس خوب، سروتونین، را در مغز افزایش میدهد.
انواع ماهیهای چرب
مصرف انواع ماهیهای چرب و روغنی به شما امگا۳ میرساند. امگا۳ مواد شیمیایی مغز که مرتبط با خلقوخو هستند را (به خصوص دوپامین و سروتونین) تغییر میدهد. سطوح پایین سروتونین با افسردگی، پرخاشگری و تمایل به خودکشی مرتبط است، در حالی که دوپامین یک پاداش شیمیایی است که مغز در پاسخ به تجربههای لذتبخش، مانند غذا خوردن آزاد میکند.
نارگیل
زمانی که دچار استرس هستید، عطر و بوی نارگیل میتواند واکنش جنگ و گریز شما را آرام کند. محققان اعتقاد دارند که استنشاق عطر و بوی دلپذیر، هوشیاری را افزایش میدهد و در عین حال واکنش ما را نسبت به استرس آرام میکند.
چای و دمنوش
نوشیدن چای کافئیندار سیاه، چای سبز یا اولونگ میتواند هشیاری ذهنتان را بیشتر کند. محققان معتقدند که تیانین میتواند با کافئین برای بالا بردن تمرکز و توجه همکاری کند. نتایج مطالعات توصیه میکنند که برای استفاده از تمام مزایا، ۵ تا ۶ فنجان چای در روز بنوشید.
موز
موز منبع خوبی از قند طبیعی، ویتامین B۶ و فیبر پری بیوتیک است که با هم همکاری میکنند تا سطح قند خون و خلق و خوی شما را پایدار و در نتیجه شما را خوش اخلاق نگه دارند.
خشکبار
برخی از خشکبار سرشار از تریپتوفان، روی (زینک) و سلنیوم هستند که میتوانند از عملکرد مغز پشتیبانی کرده و خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهند. بد نیست نسبت به بهترین منابع زینک نیز آگاهی داشته باشید.
قهوه
قهوه ترکیبات بیشماری از جمله کافئین و اسید کلروژنیک را برای بدن فراهم و به این ترتیب روحیه شما را تقویت میکند. تحقیقات نشان میدهند که قهوه بدون کافئین هم ممکن است تاثیرگذار باشد.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب ۷ خطر عمده حذف وعدههای غذایی را بخوانید.
ناشناس
۱۱ فروردین ۱۴۰۱ در ۸:۳۴ ق٫ظ
ناشناس
۱۰ فروردین ۱۴۰۱ در ۵:۴۸ ق٫ظ
ناشناس
۹ فروردین ۱۴۰۱ در ۴:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۹ فروردین ۱۴۰۱ در ۲:۰۷ ب٫ظ
امیر صالحی
۹ فروردین ۱۴۰۱ در ۱:۳۷ ب٫ظ
والا همه مواردی که فرمودید رو قبول دارم، نکته قابل توجه هزینه تامین این مواد غذایی هستش که اگه کسی امکان خرج کردن در این حد رو داشته باشه، بدون خوردن هم شاد شاد 🙂😉
مونا اصفهانی
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۱:۳۲ ب٫ظ
ممنون از نظر شما