یکی از مواردی که در بخش اجاره ملک مطرح است، تمدید اجاره است. زمانیکه مهلت قرارداد اجاره تمام میشود، دو حالت متصور است. مستاجر ملک را تخلیه میکند یا با موجر به توافق میرسند مدت بیشتری در مورد اجاره بماند که به آن تمدید اجارهنامه میگویند. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع نکات طلایی تمدید قرارداد اجاره میپردازیم.
تمدید قرارداد اجاره
تمدید اجاره در بنگاه املاک
بهترین و مطمئنترین روش، تمدید کردن قرارداد اجاره در بنگاه معاملات ملکی است. وقتی که تمدید اجاره در بنگاه انجام شود، برای قرارداد جدید که بین موجر و مستاجر دوباره منعقد میشود، میتوان کد رهگیری املاک دریافت کرد.
تمدید اجاره در بنگاه به شیوههای زیر انجام میشود:
- تمدید اجاره در سامانه سراسری املاک کشور و دریافت کد رهگیری
- پشتنویسی اجارهنامه
- تنظیم اجارهنامه جدید یا متمم قرارداد اجاره
تمدید شفاهی اجارهنامه
برخلاف تمدید اجاره در بنگاه مشاور املاک میتوان گفت نامناسبترین روش تمدید، تمدید شفاهی و بیانی بین مالک و مستاجر است. زیرا در صورت بروز اختلاف طرفهای قرارداد از نظر اثبات توافقاتی که بین خود رد و بدل کردهاند دچار مشکل میشوند.
تمدید اجاره بین طرفهای قرارداد
این روش که در اصطلاح تمدید اجاره، بهصورت دستی گفته میشود در مواردی است که مالک و مستاجر بهجای مراجعه به بنگاه املاک، تصمیم میگیرند به شکل دستی و پشتنویسی، قرارداد را تمدید کنند. فقط باید شهود، پشت قولنامه ملک را امضا کنند و پشتنویسی بهطور دقیق و صحیح انجام شود.
نکات قانونی تمدید اجارهنامه ملک
- برای تمدید قرارداد، باید شروط یا تغییراتی در آن صورت گیرد و کلیه شرایط و تغییرات جدید بهطور دقیق و با جزئیات در اجارهنامه جدید درج شود.
- در زمان تمدید اجاره، افرادی به عنوان شاهد حضور داشته باشند و در مواردی که لازم است تحت عنوان شاهد قرارداد اجاره را امضا کنند. این اقدام به این دلیل است که اگر اختلاف و دعوایی بین موجر و مستاجر رخ داد، شهود در مراجع قانونی حاضر و شهادت بدهند.
- افراد برای تنظیم قرارداد اجاره جدید یا تمدید آن از متنهای آماده در اینترنت استفاده نکنند و این کار را به مشاور املاک متخصص محول کنند تا با توجه به شرایط واقعی هر دو طرف قرارداد، یک قرارداد اجارهای صحیح تنظیم کنند.
- دریافت کد رهگیری برای کلیه معاملات ملکی چه خرید و فروش و چه اجاره ملک مطابق قانون اجباری است، این امر در زمان تمدید اجارهنامه باید رعایت شود.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب این نکات را هنگام نوشتن قولنامه رعایت کنید را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۷:۴۶ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ اسفند ۱۴۰۰ در ۳:۰۳ ب٫ظ