تالاب هشیلان کرمانشاه، در روستای هشیلان، در بخش مرکزی شهرستان کرمانشاه قرار دارد که در مسیر جاده کرمانشاه به روانسر، در ۲۶ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه و در دهستان الهیار خانی واقع شده است. این منطقه هر ساله گردشگران بسیاری را به سمت کرمانشاه جذب میکند. برای آشنایی بیشتر با این منطقه گردشگری مطلب ما را در مجله دلتا دنبال کنید.
چه چیزی تالاب هشیلان را منحصربهفرد کرده است؟
مساحت تقریبی این تالاب ۴۵۰ هکتار است که در دشتی گسترده و اراضی پست دامنه کوههای خورین و ویس قرار گرفته است. آب تالاب در بالا دست به صورت سر آب و چشمه جوشان میباشد و در پهنه تالاب به صورت کانالهای بزرگ و کوچک پخش شده است.
پوشش گیاهی سطح تالاب علفی است که به صورت گیاهان آبزی در داخل آب رشد کردهاند. در این تالاب حدود ۱۱۰ جزیره کوچک و بزرگ شکل گرفته است. ارتفاع متوسط تالاب از سطح دریا ۱۳۰۰ متر است و زیستگاهی مناسب برای پرندگانی مثل لک لک، حواصیل، بوتیمار، غار خاکستری و انواع اردک محسوب میشود. میانگین بارش سالانه در تالاب هشیلان ۴۵۱ میلیمتر است و در سراسر سال باد در جهت مختلف در این منطقه میوزد. این تالاب تنها تالاب استان کرمانشاه است. برای آگاهی بیشتر از جاذبههای گردشگری استان کرمانشاه میتوانید مطلب پاوه کرمانشاه، شهری با قدمت بیش از ۳ هزار سال را نیز مطالعه کنید.
گونههای گیاهی و جانوری
سطح تالاب دارای پوشش گیاهی با گلهای متنوع است. در داخل محدوده تالاب هیچ درخت خودرویی وجود ندارد و فقط گونههای بید به صورت خیلی پراکنده و بسیار اندک در چند نقطه از تالاب رویش داشتهاند. پوشش گیاهی سطح تالاب علفی است که به صورت گیاهان آبزی در داخل آب رشد کردهاند.
در داخل و حاشیه تالاب جوندگانی از خانواده موشها و پستاندارانی همچون یوزپلنگ ایرانی، گرگ، گراز وحشی، روباه، خرگوش، شغال، بز کوهی وگربه وحشی زندگی میکنند. هشیلان به دلیل اقامت دادن به پرندههای مهاجر جزو مناطق حفاظتشده در نظر گرفته شده است.
این تالاب زیستگاه چند گونه مار، به ویژه مار آبی و مار چلیپر است. از گونههای عمده ماهیان تالاب میتوان به عروس ماهی، سیاه ماهی، سفید کولی، زردک و سس ماهی، از خانواده ماهیان کپور اشاره کرد. همچنین این تالاب دارای چندین گونه از سخت پوستان و دوزیستان است، از جمله خرچنگ، قورباغه و لاکپشت.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب گردشگری میتوانید مطلب گورستان هزارساله در گلستان را نیز مطالعه کنید.
ناشناس
۱۰ خرداد ۱۴۰۱ در ۸:۵۶ ب٫ظ
ناشناس
۸ اسفند ۱۴۰۰ در ۵:۲۴ ب٫ظ
👍👍👍
ناشناس
۷ اسفند ۱۴۰۰ در ۴:۰۸ ب٫ظ
ممنون که ما را رو با جاهای دیدنی کشورمون آشنا می کنید.
زینب حلبی نژاد
۷ اسفند ۱۴۰۰ در ۴:۴۷ ب٫ظ
سپاس از همراهی شما.
ناشناس
۷ اسفند ۱۴۰۰ در ۱:۵۷ ب٫ظ
mamnon
زینب حلبی نژاد
۷ اسفند ۱۴۰۰ در ۲:۳۳ ب٫ظ
سپاس از توجه شما
ناشناس
۶ اسفند ۱۴۰۰ در ۹:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۶ اسفند ۱۴۰۰ در ۵:۴۵ ب٫ظ
ناشناس
۶ اسفند ۱۴۰۰ در ۴:۴۴ ب٫ظ
ناشناس
۶ اسفند ۱۴۰۰ در ۲:۴۸ ب٫ظ