هرگاه یک شخص عادی گواهی پزشک در خصوص آزمایش کرونا را برای معاف شدن از خدمات دولت، معاف شدن از نظام وظیفه یا برای ارائه به دادگاه جعل کند، مجازات سنگینی دارد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع مجازات جعل آزمایش کرونا میپردازیم.
جعل چیست؟
به موجب مصادیقی که در قانون مجازات اسلامی آمده است جعل به معنای ساختن یا دست بردن در سند، نوشته یا مهر است. بهطوری که شخص جاعل قصد نشان دادن آن را به جای اصل دارد. این اعمال را باید با قصد تقلب و تزویر انجام دهد. تا آنچه که ساخته یا در آن دست برده است آثار اصل را داشته باشد. فرقی نمیکند از آنچه که جعل کرده استفاده نماید یا استفاده نکند و صرف جعل با قصد تقلب، جرم و دارای مجازات است.
مجازات جعل آزمایش کرونا
مجازات مقرر شده برای این جرم محکومیت به حبس از ۶ ماه تا یک سال یا پرداخت ۳ تا ۶ میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
اما مجازات این جرم درصورتیکه مجرم پزشک باشد متفاوت است. یعنی اگر پزشک بدون اینکه آن فرد به کرونا مبتلا باشد تایید کند که فرد مبتلا به کروناست. البته به این شرط که این کار با هدف معافیت آن فرد از خدمت در ادارات رسمی باشد یا برای معافیت از نظام وظیفه یا برای تقدیم به مرجع قضایی باشد. بر اساس ماده ۵۹۳ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، پزشک به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال یا به پرداخت ۳ تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
مجازات تکرار جرم جعل
باتوجه به اصلاحیه مربوط به قانون کاهش مجازات و بر اساس ماده ۱۳۷ قانون مجازات، تکرار جعل آزمایش مشمول قاعده تکرار جرم نمیشود. لذا در این حالت اگر فردی بعد از جعل برگه آزمایش کرونا که مورد تعقیب قرار گرفت و مجازات شد، مجددا اقدام به جعل کند، همان مجازات اصلی جرم بر شخص اجرا خواهد شد.
اگر یک شخص از برگه آزمایش کرونا جعلی استفاده کند، باید خسارت وارده را جبران کند. همچنین به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال یا به پرداخت ۳ تا ۱۸ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با مطالب حقوقی مطلب پوشاندن پلاک خودرو مجازات سنگینی دارد را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۲ خرداد ۱۴۰۱ در ۴:۱۴ ب٫ظ
ناشناس
۳ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۶ ق٫ظ
ناشناس
۲ اسفند ۱۴۰۰ در ۲:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۲ اسفند ۱۴۰۰ در ۲:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۲ اسفند ۱۴۰۰ در ۲:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۲ اسفند ۱۴۰۰ در ۲:۳۶ ب٫ظ