ممکن است به دلایل گوناگون پرسشهایی پیرامون ملکی که برای خرید و فروش در نظر گرفته میشود در ذهن خریدار به وجود آید. در این مطلب به ذکر چند پرسش ملکی پرداخته شده است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
پرسش: یک پرسش ملکی این است که هنگام معامله ساختمانی که هنوز گواهی پایان کار نگرفته، آیا باید قرارداد پیشفروش نوشته شود یا مبایعهنامه؟
پاسخ: باید پیشفروش تنظیم شود؛ نوشتن مبایعهنامه در این مورد صحیح نیست.
پرسش: یک واحد مسکونی را با قرارداد پیشفروش که کد رهگیری هم دارد خریداری کردهایم. آیا میتوانیم با همان قرارداد بدون نیاز به فروشنده این واحد مسکونی را بفروشیم و خودمان به عنوان مالک قرارداد را امضا کنیم؟ یا باید فروشنده به عنوان مالک اصلی هنگام معامله حاضر شود و امضا کند؟
پاسخ: شما نمیتوانید ملک را به دیگری منتقل کنید. حتماً لازم است فروشنده اصلی حضور داشته و قرارداد را امضا کند. همچنین بر طبق قانون، باید مالیات مورد معامله پرداخت شود تا بتوانید دوباره کد رهگیری بگیرید.
پرسش: آپارتمانی را پیشخرید کردهام، در موعد مقرر فروشنده، ملک را تحویل نداده و پس از مدتی با تأخیر آن را تحویل گرفتم. اما در زمان تنظیم سند در دفترخانه حاضر نشد و تاکنون هیچ اقدامی برای تنظیم سند نکرده است. چه راهکاری برای گرفتن سند دارم؟
پاسخ: ابتدا باید برای فروشنده اظهارنامه بفرستید و از او بخواهید برای تنظیم سند اقدام کند. در غیر این صورت شما باید با مراجعه به دادگستری محل وقوع ملک خریداری شده، دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بدهید.
پرسش: یک خانه مسکونی را بدون این که کاربری آن را تبدیل به آموزشی کنند با انجام تغییرات جزئی به مدرسه غیر انتفاعی پسرانه تبدیل کردهاند. از آنجا که سر و صدای بیش از اندازه دانش آموزان و ترافیک در کوچه باعث سلب آسایش و ایجاد مزاحمت برای اهالی محل شده است، چه راهکار قانونی پیشنهاد میکنید؟
پاسخ: طبق قانون تأسیس مدارس غیر انتفاعی، صدور مجوز تأسیس مدرسه از وظایف آموزش و پرورش است و در صورت درخواست و تأیید صلاحیت از ناحیه آموزش و پرورش، کاربری از مسکونی به آموزشی تغییر میکند. بنابراین استفاده از ساختمان مسکونی پس از تأیید اداره آموزش و پرورش بلامانع است. شاید بتوان از نحوه عملکرد نامناسب مدیریت مدرسه که از مصادیق نقض حقوق شهروندی است در هیأت رسیدگی به تخلفات اداری مستقر در آموزش و پرورش شکایت کرد.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با نحوه گرفتن خسارت در قراردادهای ملکی “خسارت قرارداد در معاملات ملکی” را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۲:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۱۰:۲۰ ق٫ظ
ناشناس
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۶:۱۸ ب٫ظ