تکلیف مهریه پس از مرگ شوهر در ازدواج موقت چیست؟

۶
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
یکی از مهم‌ترین مسائلی که پس از فوت همسر به وجود می­‌آید، مبحث مهریه و نحوه­‌ پرداخت آن است.
مهریه در عقد موقت

مهریه مالی است که قابلیت تملک داشته باشد و در عقد نکاح، مرد تعهد می‌کند که به زوجه بپردازد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع پرداخت مهریه در عقد موقت می‌پردازیم.

پرداخت مهریه در عقد موقت ثبت شده

عقد موقت هم می‌تواند در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق به ثبت برسد و میزان مهریه در آن مکتوب شود و هم می‌تواند بین خود خانم و آقا صیغه محرمیت خوانده شود.

در صورتی‌که در دفاتر ازدواج، عقد صورت گیرد،‌ صیغه‌نامه‌ای به خانم و آقا داده می‌شود که سند رسمی محسوب می‌شود.
اگر خانم قصد مطالبه مهریه خود را داشته باشد می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و با ارائه مدارک شناسایی و صیغه‌نامه رسمی برای مطالبه مهریه در عقد موقت اقدام کند.

در صورتی‌که مبلغ مهریه خانم بیست میلیون تومان یا کمتر بود باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند. در صورتی‌که ارزش مهریه بیشتر از بیست میلیون تومان بود باید به دادگاه مراجعه کند.

مهریه در ازدواج موقتی که به ثبت نرسیده

مهریه در عقد موقت برای زمانی‌که خود خانم و آقا صیغه محرمیت را بین هم جاری کرده‌اند متفاوت است.

در این زمان هم باید مهریه حتما مشخص شود وگرنه که عقد باطل است. ولی چون صیغه‌نامه‌ای وجود ندارد، خانم مدرکی برای ارائه به دادگاه و مطالبه مهریه خود ندارد.

دریافت مهریه پس از فوت شوهر

آیا در این شرایط خانم می‌تواند مهریه خود را دریافت کند؟

بله خانم باید به دادگاه مراجعه کند و از طریق شهادت شهود (دو مرد یا یک مرد و دو زن باید شهادت دهند) یا با اقرار خود آقا عقد را اثبات کند. در این‌صورت اگر باز هم مقدار مهریه کمتر از بیست میلیون تومان بود باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند.

مهریه پس از مرگ شوهر در عقد موقت

برخلاف عقد دائم هرگاه میزان مهریه مشخص نشود، عقد موقت باطل به حساب می‌آید. پس حتما در زمان عقد موقت باید مهریه و میزان آن مشخص باشد.

اگر نزدیکی انجام شده باشد مرد باید کل مهریه و در صورت عدم نزدیکی نصف مهریه را بپردازد. اگر مهریه قبل از فوت پرداخت نشده باشد، بعد از فوت همسر از بین نمی‌رود. بلکه جزو دیون متوفی محسوب می‌شود و زوجه می‌تواند از اموال او توقیف نماید. زیرا مهریه حقی است که با مردن از بین نمی‌رود.

عقد موقت

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی آیا می‌توان آپارتمان را بابت مهریه توقیف کرد؟ مطالعه کنید.

۶ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۸ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۴ دی ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۳ ب٫ظ

    بجای این قوانین بد مهریه، پیروی از از دستورات شرع مقدس اسلام و قرآن و سنت‌های زیبای ائمه اطهار را سر لوحه آغاز زندگی قرار دهید، ولاغیر می‌شود، دادگاه، زندان، اعتیاد، خود کشی، فساد و فحشا و اخاذی های مهریه،،،،،،

    پاسخ

    • ریحانه شیشه گر

      ۸ دی ۱۴۰۰ در ۴:۲۴ ب٫ظ

      سلام، ممنون از همراهی شما. مجله دلتا در جهت آگاهی شما مخاطبین محترم مطالبی در مورد مهریه منتشر می‌کند.

      پاسخ

  3. ناشناس

    ۲۲ آذر ۱۴۰۰ در ۸:۱۳ ق٫ظ

  4. ناشناس

    ۲۱ آذر ۱۴۰۰ در ۱۱:۵۳ ب٫ظ

    سلام، لطفأ قوانین بد مهریه را اصلاح نمایید تاباعث دور شدن جوانان از ازدواج نشود و تشکیل خانواده و فرزند آوری انجام شود، جوانان امروز از ترس مهریه و عواقب وحشتناک بعد از آن تن به ازدواج نمی‌دهند، متاسفانه در چندین سال اخیر اکثر بانوان به امر مقدس ازدواج به چشم تجارت و کسب درآمد می‌نگرند، چشم و هم چشمی ها و تشریفات ومهریه های سنگین و غیر متعارف سدی است برای ازدواج جوانان امروز، خانمی چندین بار ازدواج مبکند و به حمایت قوانین بد مهریه، تا آخر عمر از چند نفر مهریه اخاذی می‌کند، لطفأ قوانین بد مهریه را اصلاح نمایید تاباعث دور شدن جوانان از ازدواج نشود،

    پاسخ

    • ریحانه شیشه گر

      ۲۴ آذر ۱۴۰۰ در ۹:۲۶ ق٫ظ

      سلام، ممنون از همراهی شما. بله برخی از قوانین احتیاج به اصلاحات دارند. مجله دلتا صرفا جهت آگاهی شما همراهان گرامی مطالب را منتشر می‌کند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …