چرا شب‌ها نباید در اتاق گرم بخوابیم؟

۷
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
استفاده از وسایل گرمایشی ممکن است گزینه همیشگی شما با فرا رسیدن فصل سرما باشد. گرچه حس خوبی است که صبح‌ها وقتی از زیر پتو بیرون می‌آییم از سرما به خود نلرزیم، اما شاید دستگاه ایمنی بدن‌تان نظر دیگری داشته باشد.
مضرات خوابیدن با وسیله گرمایشی

خوابیدن با وسیله گرمایشی روشن در طی شب می‌تواند شما را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌ها و دیگر بیماری‌های جدی کند و هوای اتاق را هم مسموم می‌سازد. در ادامه از مضرات خوابیدن با وسیله گرمایشی روشن بیشتر خواهیم گفت. با مجله دلتا همراه باشید.

مضرات خوابیدن با وسیله گرمایشی

۱- می‌تواند کیفیت خواب را پایین آورد

شب‌ها بدن با دور کردن گرما از مرکز خود، با کاهشی اندک در حرارت مرکزی خود مواجه می‌شود. این امر به بدن می‌فهماند که وقت خواب فرا رسیده است. با این حال، اگر دمای اتاق بالا باشد، این مسئله می‌تواند فرآیند تنظیم حرارت بدن را به تاخیر اندازد و شما را دچار خستگی و بی‌قراری و اذیت‌تان کند.

بالا بودن دمای محیط می‌تواند مدت زمان خواب NREM (خواب با حرکت آرام چشم) را کاهش دهد. این امر نه تنها باعث می‌شود روز بعد سرحال نباشید، بلکه بر روی روند ترمیم بدن، یکپارچه شدن حافظه، یادگیری و دیگر فرآیندهای بدن هم اثر بگذارد. به همین دلیل شاید بهتر باشد به جای روشن کردن یک وسیله گرمایشی، یک پتو بیشتر روی خود بیاندازید، چون اگر گرم‌تان شود می‌توانید یکی از لایه‌های رویی را کنار بزنید.

۲- می‌تواند باعث سینه درد و مشکلات قلبی شود

وسایل گرمایشی حرارت زیادی ایجاد می‌کنند، امری که باعث بالا رفتن سطح کربن مونوکسید درون هوای اتاق می‌شود. به همین دلیل است که توصیه نمی‌شود وسیله گرمایشی را طولانی مدت روشن نگه دارید، چون حرارت ناشی از آن باعث می‌شود سطح کربن مونوکسید به بالاتر از میزان بی خطر برسد که برای سلامت مضر است.

آثار ناشی از روشن نگه داشتن وسیله گرمایشی به مدت طولانی می‌تواند باعث سینه درد و دیگر مشکلات قلبی شود. در چنین شرایطی افراد مبتلا به بیماری‌های مرتبط با قلب و بیماران مبتلا به آسم باید بیشتر مراقب باشند چون به ویژه این افراد در معرض خطر قرار دارند.

۳- می‌تواند قدرت باروری مردان را تحت تاثیر قرار دهد

قرارگیری طولانی مدت در معرض حرارت ممکن است بر روی قدرت باروری مردان اثرگذار باشد. با این حال، خوشبختانه آثار منفی گرما جبران ناپذیر نیست. بنابراین هیچ وقت برای خاموش کردن وسیله گرمایشی تان و خوابیدن در یک اتاق خنک تر دیر نیست.

۴- می‌تواند پوست را خشک کند

خوابیدن با وسیله گرمایشی روشن در طی شب می‌تواند باعث خشک شدن پوست به دلیل کمبود رطوبت هم شود. این امر می‌تواند باعث شود پوست‌تان راحت‌تر تحریک، پوسته پوسته و دچار خارش شود. کسانی که معمولا وسیله گرمایشی نزدیک به خود را روشن نگه می‌دارند، بیشتر در معرض خطر خشکی پوست و دیگر علائم ذکر شده هستند.

مضرات خوابیدن با وسیله گرمایشی

۵- می‌تواند هوای اتاق را مسموم کند

اگر اتاق تهویه مناسبی نداشته باشد (امری که مدیریت آن در هنگام خواب دشوار است) انتشار طولانی مدت حرارت زیاد می‌تواند اثری منفی بر کیفیت هوای اتاق داشته باشد. این امر می‌تواند در بلند مدت پیامدهایی برای سلامت بدن داشته باشد و منجر به مشکلات تنفسی همچون آسم، واکنش های آلرژیک و دیگر بیماری‌های جدی شود.

۶- می‌تواند دستگاه ایمنی بدن را سرکوب کند

باکتری‌ها در هوای خشک بیشتر دوام می‌آورند. به همین دلیل است که روشن گذاشتن وسیله گرمایشی شرایط مناسبی برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌کند. در حقیقت، به همین خاطر است که در فصل سرما که هوای خانه خشک تر است، معمولا بیشتر بیمار می‌شویم.

۷- نوزادان هم از اتاق گرم خوش‌شان نمی‌آید

نوزادان حساسیت بیشتری به گرمای هوا دارند چون پوست آن ها به میزان قابل توجهی سریع تر خشک می‌شود. علاوه بر این، مخاط درون بینی که باکتری‌ها را به دام می‌اندازد در هوای گرم به راحتی خشک می‌شود. با خشک شدن مخاط، دستگاه ایمنی بدن هم ضعیف می‌شود و بیشتر مستعد ابتلا به عفونت می‌شویم. دستگاه ایمنی بدن ما آنقدری قوی هست که از پس آن برآید، اما در مورد نوزادان اینگونه نیست و آن‌ها آسیب پذیری بیشتری در برابر عفونت‌ها دارند.

مضرات خوابیدن با وسیله گرمایشی

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب دانستنی مطلب ۹ کاربرد جالب یخ که نمی‌دانستید را بخوانید.

۷ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۹:۱۲ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

  2. ناشناس

    ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۴ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۵ ق٫ظ

  4. ناشناس

    ۱۰ آذر ۱۴۰۰ در ۹:۱۳ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۲ آذر ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۵ ق٫ظ

  6. ناشناس

    ۱ آذر ۱۴۰۰ در ۳:۱۰ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

    • فاطمه یزدیان

      ۲ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۰ ق٫ظ

      ممنونم از همراهی شما

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…