زالزالک از دسته گیاهان و میوههای پاییزی دارای طیف رنگی زرد تا قرمز است که در رفع نارساییهای قلبی، کاهش فشارخون، بهبود مشکلات گوارشی و درمان دیابت مورد استفاده قرار میگیرد. این میوه از دسته گل سرخسانان است و بانامهای کویج و خفجه هم نیز شناخته میشود. در این مطلب از مجله دلتا با خواص زالزالک برای سلامتی بیشتر آشنا میشوید.
خواص زالزالک
- جلوگیری از آسم
- کاهش پیری زودرس
- کاهش کلسترول خون
- تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
- پیشگیری و بهبود دیابت
- درمان بیماریها و لکههای پوستی
- کاهش فشارخون
- کاهش چربی خون
- موثر در کاهش ریزش مو
- کاهش درد قفسه سینه
- کاهش حملات قلبی
این میوه به دلیل خواص ضدالتهابی در رفع عفونتها، بیماریهای کبدی و آسم موثر است.
خواص زالزالک برای سلامتی
زالزالک، پیشگیری از سرطانها و مشکلات قلبی
زالزالک دارای آنتیاکسیدان فراوان است که میتواند در درمان و پیشگیری از بیماریها بهطوری موثر عمل کند. آنتیاکسیدانها باعث جلوگیری از رادیکالهای آزاد میشوند و این عامل اصلی برای پیشگیری از سرطانها، مشکلات قلبی و پیری زودرس محسوب میشود.
زالزالک، کاهشدهنده وزن
زالزالک با افزایش گردش خون و اکسیژنرسانی با چربیها مبارزه میکند و این امر موجب میشود که متابولیسم بدن افزایش پیدا کند. علاوه بر لاغری و کاهش وزن، زالزالک میتواند انرژی و قدرت بدنی افراد را افزایش دهد.
زالزالک، درمانکننده عفونتهای رودهای و بهبود بخش عملکرد دستگاه گوارشی
زالزالک دارای فیبر بسیاری است که به هضم سریعتر غذا میانجامد و از یبوست جلوگیری میکند. همچنین دارای ترکیباتی برای مبارزه با آنزیمهای روده ای است. مصرف این میوه به دلیل مواد مغذی فراوان در پاکسازی روده از کرمهای نواری و عفونتها بسیار موثر است.
کاهش استرس و افسردگی با مصرف زالزالک
زالزالک در درمان اختلالات روانی و بهبود سیستم عصبی موثر است و بهتر است که افراد مبتلا به اضطراب، استرس و افسردگی از این میوه در برنامه غذایی خود بهره ببرند.
زالزالک، بهبود بخش زخم معده
فیبر بسیار بالای موجود در زالزالک باعث شده است که افراد مبتلا به مشکلات معدهای به مصرف این میوه پناه ببرند. عصاره این میوه دارای خواص ضد زخم برای افراد مبتلا به بیماری زخم معده است. همچنین مصرف این میوه میتواند سوء هاضمه و دردهای معدهای را به حداقل خود برساند.
مضرات و عوارض بیش از حد مصرف زالزالک
زالزالک را نباید با داروهای قلبی، گوارشی و فشارخون بهطور همزمان مصرف کرد مگر آنکه تحت نظر پزشک تجویز شود. مصرف سرخود این میوه برای افرادی که این قرصها را مصرف میکنند میتواند خطرات جبرانناپذیری ایجاد کند و موجب تشدید بیماری آنها شود.
حالت تهوع، استفراغ، خوابآلودگی، میگرن، سرگیجه، خستگی، لکههای پوستی، بیماریهای رودهای، سردرد و تپش قلب از عوارض مصرف بیش از حد عصاره و یا دمنوش برگ و گل زالزالک به دلیل آنتیاکسیدان فراوان در آن است.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم تا مطلب از خواص بینظیر لبو در این فصل غافل نشوید را بخوانید.
ممدی
۸ آذر ۱۴۰۰ در ۵:۴۷ ق٫ظ
ولی من ک خوشم نمیاد ازش
فاطمه یزدیان
۱۰ آذر ۱۴۰۰ در ۱۱:۳۲ ب٫ظ
ممنونم از نظر شما
ناشناس
۱۲ آبان ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۴ ق٫ظ
ناشناس
۱۲ آبان ۱۴۰۰ در ۲:۴۶ ق٫ظ
من به این مطلب از ا تا۲۰ امتیاز دهیمی ازکارهی خوبی شماهی عزیزهی دلمی میمنم من خانم ماشاالله ابراهیمی از مشهد مقدس به خدای می سپارایم
فاطمه یزدیان
۱۲ آبان ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۵ ق٫ظ
ممنونم از شما کاربر عزیزو گرامی
ناشناس
۱۱ آبان ۱۴۰۰ در ۹:۰۵ ب٫ظ
خیلی خوشمزه اس
مونا غریبی
۱۲ آبان ۱۴۰۰ در ۰:۳۰ ق٫ظ
سلام، خیلی خوشمزه و درعین حال بسیار پرخاصیت و مقوی 🌹
ناشناس
۱۱ آبان ۱۴۰۰ در ۳:۵۲ ب٫ظ