باید بدانید که تنظیم یک مبایعهنامه خودرو چه به صورت دستی و چه در فرمتهای تایپ شده و آمادهای که وجود دارد، طرفین را نسبت به اجرای آن متعهد میکند. بنابراین قولنامه خودرو را باید دقیق بنویسید؛ حتی اگر طرف دیگر معامله، دوست قدیمی یا قوموخویش شماست! در این نوشتار از مجله دلتا میخواهیم به موضوع نکات مهم در نوشتن قولنامه خودرو بپردازیم.
راهنمای نوشتن قولنامه ماشین
قولنامه خودرو از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که هر یک از این بخشها را میتوان یک ماده نامید.
ماده اول: مشخصات طرفین
در این بند مشخصات خریدار و فروشنده را که شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و محل صدور آن، تاریخ تولد، کد ملی، شغل، آدرس محل سکونت و شماره تلفن است، بنویسید.
در صورتیکه با شخص حقوقی معاملهای را انجام میدهید مشخصات آن شامل نام شرکت، شماره ثبت، شناسه ملی، کد اقتصادی، نشانی، کد پستی، نام صاحبان امضای مجاز (کسانی که در شرکت باید یک قرارداد را امضا کنند تا قرارداد دارای اعتبار باشد) را ذکر کنید.
چنانچه شخصی به نمایندگی (وکالت) از یک شخص حقیقی یا حقوقی در حال معامله با شماست، حتما از اینکه شخص اختیار این معامله را داراست مطمئن شوید و این نمایندگی (وکالت) را ذکر کنید.
ماده دوم: موضوع و مشخصات مورد معامله
در این ماده ذکر کنید که موضوع این مبایعهنامه فروش ماشین به شخص خریدار است و در قبال آن خریدار به شما مبلغی را میپردازد. همچنین در این بند باید مشخصات مورد معامله که همان خودرو بوده و شامل نوع خودرو، سیستم آن، رنگ و مدل آن، شماره موتور، شاسی و بدنه میشود، درج کنید.
ماده سوم: مبلغ معامله
- در قسمت مبلغ باید ذکر کنید که چه مقدار از مبلغ بهشکل نقدی و چه مقدار از آن با چک پرداخت میشود.
- مشخصات چک، تعداد و تاریخ آن را باید در قولنامه خودرو بنویسید.
- شماره حسابی را که به آن مبلغ نقد را واریز می کنید در قولنامه ذکر کنید.
- مواعدی (تاریخهایی) را که در آن مبلغ را نقدی به طرف مقابل پرداخت میکنید در قولنامه ذکر کنید.
ماده چهارم: شرایط معامله
این بند از مبایعهنامه خودرو شامل شرایط معامله است. در این بند زمان حضور خریدار و فروشنده در مرکز تعویض پلاک، زمان سند زدن، زمان پرداخت وجه معامله و دیگر شرایط این خرید و فروش را ذکر میکنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب آشنایی با راههای قانونی حل مشکلات ساکنین آپارتمان را مطالعه کنید.
ناشناس
۲ آبان ۱۴۰۰ در ۲:۵۲ ب٫ظ