اگر زیاد می‌خوابید، این بیماری‌ها در کمین شما هستند

۲
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
خواب زیاد اگرچه بیماری نیست، ولی می‌تواند نشانه بیماری باشد به طوری که افرادی که بیش از حد می‌خوابند نسبت به سایر افراد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت و چاقی قرار دارند.
خواب بیش از حد

خواب کافی باعث بازسازی تعادل جسمی، روحی و حفظ انرژی می‌شود. ما به طور متوسط در شبانه‌روز به ۷ تا ۸ ساعت خواب نیازمندیم. در این مطلب از مجله دلتا به تمام عارضه‌هایی که خواب بیش از حد دارد می‌پردازیم. همراه ما باشید.

تمام عارضه‌هایی که خواب بیش از حد دارد

تحقیقات نشان می‌دهد خواب بیشتر از ۸ ساعت و نیم، احتمال مرگ و میر را تا ۱۵ درصد افزایش می‌دهد. خواب زیاد اگر چه بیماری نیست، ولی می‌تواند نشانه بیماری باشد به طوری که افرادی که بیش از حد می‌خوابند نسبت به سایر افراد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت و چاقی قرار دارند. در اینجا شش عارضه جسمی و روانی ناشی از خواب زیاد در شبانه روز معرفی شده است:

کاهش تمرکز

بر اساس تحقیقات انجمن طب سالمندان آمریکا، خواب مزمن و طولانی مدت می‌تواند تاثیرات منفی بر روی تمرکز در انجام کار‌های روزمره داشته باشد.

مرگ زودرس

مطالعات اپیدمیولوژیک در مقیاس بزرگ نشان داده‌اند که خواب طولانی مدت با مرگ زودرس ارتباط دارد. البته هنوز علت دقیق این ارتباط مشخص نیست، ولی ظاهرا التهاب در این میان نقش جدی دارد. افزایش خواب و به تبع آن ابتلا به اضافه وزن و چاقی، التهاب در بدن را افزایش داده و خود عامل خطری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و در نهایت مرگ زودرس است.

افسردگی

خواب زیاد و افسردگی می‌توانند علت و معلول هم باشند به این معنی که هم افسردگی منجر به خواب طولانی مدت می‌شود و هم خواب بیش از حد، خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد. افراد مبتلا به پرخوابی دو برابر بیش از سایرین در معرض خطر افسردگی هستند.

خستگی تمام وقت

ساعت بیولوژیکی بدن نیاز به برنامه ثابتی دارد. اگر خواب و بیداری‌تان زمان مشخصی ندارد، کارایی‌ خود را نیز از دست می‌دهید. درست است که آخر هفته‌ها و روز‌های تعطیل برنامه خواب همه به هم می‌ریزد، اما با این حال باید سعی کنید زمان خواب و بیداری‌تان را تنظیم کنید. نتایج پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند افرادی که ساعت مشخصی برای خواب و بیداری ندارند حتی اگر زیاد هم خوابیده باشند، باز هم احساس خستگی می‌کنند.

خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

بیماری‌های قلبی در حال حاضر علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است و در این میان خواب بیش از ۹ ساعت در شبانه روز شانس ابتلا به این بیماری‌ها را تا ۳۴ درصد افزایش می‌دهد. در این میان شانس ابتلای زنان به بیماری‌های قلبی ناشی از خواب زیاد، نسبت به مردان بیشتر است.

افزایش وزن

تحقیقات نشان می‌دهد کم خوابی به میزان ۲۷ درصد و خواب زیاد به میزان ۲۵ درصد خطر ابتلا به چاقی را افزایش می‌دهد. مسلما زمانی که شما بیشتر می‌خوابید، کمتر تحرک دارید و در نتیجه کالری کمتری هم می‌سوزانید.

خطر ابتلا به دیابت

هر چه افراد بیشتر بخوابند، بیشتر مستعد اضافه وزن می‌گردند و اضافه وزن مقاومت به انسولین را افزایش می‌دهد که نتیجه آن نیز افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو است. خواب بیش از حد اختلالاتی را در متابولیسم گلوکز به وجود می‌آورد و حساسیت به انسولین را کاهش می‌دهد.

خواب بیش از حد

بیشتر بخوانید: برای مطالعه بیشتر مطالب دانستنی مطلب چهار مزیت باورنکردنی چرت روزانه که باید بدانید را بخوانید.

۲ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۸ مهر ۱۴۰۰ در ۶:۱۷ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۷ مهر ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۶ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…