تغذیه دوران قاعدگی از مهمترین مواردی است که باید در این دوره آن را تا جای ممکن رعایت کرد. در این دوره هورمونهای بدن کاملا بهم میریزد و افراد دارای رحم و تخمک خون زیادی را هر ماه از دست میدهند به همین دلیل لازم است رژیم غذایی خاص و سالمی را دنبال کنند. برای آشنایی بیشتر با روشهای تغذیه در ایام قاعدگی با مجله دلتا همراه شوید.
آشنایی با کلیت قاعدگی
در دوران قاعدگی به دلیل تغییرات هورمونی و جسمی که در بدن اتفاق میافتد التهابات بدن افزایش پیدا میکند و فرد دچار نفخ شکم میشود. همچنین افرادی که در این دوره هستند، دردهای کم تا مزمنی را در این دوره تجربه میکنند یا خونریزی آنها بسیار زیاد است. تمام مشکلات دوران قاعدگی را میتوان با رعایت مناسبترین تغذیه دوران قاعدگی به حداقل خود رساند.
آب و تغذیه در دوران قاعدگی
در این دوران بدن تصور میکند با از دست دادن خون دارد آب زیادی را نیز از دست میدهد، در نتیجه مایعات را میان بافتهای بدن جمع میکند یا به اصطلاح احتباس مایع میان بافتی اتفاق میافتد. تجمع این مایعات باعث التهابات در بافت بدن میشود و به همراه آن دردهای مزمن فرد را آزار خواهد داد. در نتیجه بهتر است بدون هیچ نگرانی در زمان پریود تا جای ممکن آب میل کنید.
ماهی سالمون
تغذیه در دوران پریود باید به گونهای باشد که التهابات ناشی از آن را کاهش دهد تا درد و حالت تهوعهای ناشی از آن نیز درمان شود. ماهی سالمون از ماهیهای چرب است که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است. این ماهی به دلیل داشتن این دو ترکیب یک ضدالتهاب و مسکن عالی برای دردهای داخلی است. همچنین مصرف این ماهی در دوران پریود حس افسردگی را کم کرده و باعث میشود سطح انرژی بالا بماند.
مصرف مکملها
یکی از بهترین گزینهها برای تغذیه در دوران قاعدگی استفاده از مکملهای حاوی ویتامینها و مواد معدنی است. برای مثال مکملهای حاوی ماده معدنی آهن و اسید فولیک کمک میکند که رحم قویتر شود و خونریزی در این دوره کمتر شود. همچنین برخی از ویتامینها مانند ویتامین ای باعث میشود سطح افسردگی و خشم در دوران قاعدگی کمتر شود.
خوراکیهای دیگری که نقش مسکن و کاهش دهنده التهاب در دوران قاعدگی را دارند شامل موارد زیر میشود:
- دمنوش زنجبیل
- دمنوش بابونه
- سبزیجات تازه
- اسفناج
- زردچوبه
- شکلات تلخ
- عرق نعناع
- دمنوش نعناع
- مرغ
- تخم مرغ
خوراکی های نامناسب در دوران قاعدگی
- تغذیه در دوران قاعدگی بسیار مهم است. همان طور که میتواند درد را کاهش دهد میتواند باعث افزایش درد یا مشکلات دیگر شود. خوراکیهایی که در این دوره باید از آنها دوری کرد شامل موارد زیر میشود:
- خوراکی و غذاهای کنسرو شده
- ادویه جات تند
- خوراکیهای حاوی گلوکز و کربوهیدرات
- نمک
- کافئین
پیشنهاد مطالعه: مطلب خواص باورنکردنی پنیر که باید بدانید را بخوانید.
ناشناس
۲۲ آبان ۱۴۰۰ در ۷:۳۱ ب٫ظ
خیلی مفید بودو از شما میخوام که راجع به رسیدگی به پوست در دوران قاعدگی هم مطب بگذارید دست گلتون درد نکنه.
الهام الهامی
۲۳ آبان ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۴ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز
بله حتما در مطالب آتی بیشتر به این موارد خواهیم پرداخت.
ناشناس
۲۸ مهر ۱۴۰۰ در ۶:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ مهر ۱۴۰۰ در ۱:۲۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۶ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۳۳ ب٫ظ