تخم گشنیز علاوهبر اینکه مانند ادویه در غذا استفاده میشود، خواص دارویی هم دارد. در این مطلب از مجله دلتا، ۹ مورد از خواص تخم گشنیز برای سلامتی را شرح دادهایم. با ما همراه باشید.
تقویت سیستم عصبی
لینالول یکی از ترکیبات اصلی تخم گشنیز و روغن آن است. بررسیها نشان داده که این ماده از اضطراب در انسان میکاهد. لینالول اثرات مفیدی روی سیستم عصبی مرکزی دارد و بهدلیل دارابودن ویژگیهای ضدتشنج، از احتمال حملات صرع یا تشنج میکاهد. گشنیز نقش موثری در پیشگیری از بیماریهای عصبشناختی مانند آلزایمر دارد.
کمک به داشتن پوست زیبا
بنابر تحقیقی که در دانشگاه آیورودای کالیفرنیا انجام شده است، تخم گشنیز بهدلیل اینکه خواص ضدعفونیکننده دارد، در درمان برخی بیماریهای پوستی، مانند اگزما، خارش پوست، جوشها و التهابهای پوستی بسیار موثر است. همینطور، تخم گشنیز جراحت و زخمهای دهان را نیز درمان میکند.
کنترل دیابت
یکی دیگر از خواص تخم گشنیز برای سلامتی کنترل دیابت است. تخم گشنیز با بهبود عملکرد سلولهای بتای لوزالمعده، سطح قند خون را کاهش میدهد. وظیفه این سلولها آزادسازی انسولین است. مصرف منظم تخم گشنیز در کاهش خطر عوارض قلبی ـ عروقی مرتبط با پیشدیابت، دیابت نوع ۲ و سندروم متابولیک نیز موثر است.
افزایش رشد مو
ضعف فولیکولهای مو، عدم تعادل هورمونی و اضطراب، همچنین رژیم غذایی نامناسب موجب ریزش مو میشود. تخم گشنیز با قویکردن ریشههای مو جلوی ریزش مو را میگیرد و موجب رشد بهتر آن میشود. در واقع، تخم گشنیز با تقویت فولیکولهای مو و شروع رشد بیشتر میتواند مشکلات مربوط به مو و ریزش آنها را برطرف کند.
کنترل کلسترول
مقدار کلسترول یا وضعیت چربیهای بدن معمولا موضوعی نگرانکننده است. اگر میخواهید از سطح کلسترول بدن خود بکاهید و آن را کنترل کنید، استفاده از تخم گشنیز بهترین گزینه است.
درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
ویتامین C آنتیاکسیدانی قوی است که برای سلامتی بدن و پوست زیبا بسیار مهم است. تخم گشنیز انواع بسیاری ویتامین از جمله اسید فولیک، ویتامین A و بتاکاروتن و مهمتر از همه ویتامین C دارد. برگ و تخم گشنیز تقریبا ۳۰ درصد مقدار توصیهشده روزانه ویتامین C را که در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا موثر است، تامین میکند.
کاهش وزن
با مصرف آن دسته از مواد غذایی که سوختوساز بدن را افزایش میدهند، کاهش وزن رخ میدهد. اگر میخواهید لاغر شوید، تخم گشنیز بهترین دوست شما است.
افزایش سلامت قلب
همانطور که گفته شد، تخم گشنیز کلسترول بد را کاسته و نوع خوب آن را افزایش میدهد و در عین حال، از تجمع پلاکتهای انسانی در خون پیشگیری میکند. تجمع پلاکتهای خون در سرخرگهای بدن به اختلال در جریان خون در قلب و در نهایت حمله قلبی منجر میشود.
درمان التهاب مفاصل
تخم گشنیز با پیشگیری از فعالیت سیتوکین التهابآور در غشای زلالهای، التهاب مفاصل را تسکین میدهد. این غشا سطح درونی مفصل را میپوشاند. از تخم گشنیز میتوان بهشکل استعمال خارجی و ضماد نیز استفاده شده و دردهای التهاب مفاصل را درمان کرد.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند سنا، گیاهی برای تقویت دستگاه گوارش
ناشناس
۱ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۲ ب٫ظ
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۳:۴۰ ب٫ظ
ناشناس
۸ فروردین ۱۴۰۱ در ۲:۱۳ ق٫ظ
ناشناس
۷ فروردین ۱۴۰۱ در ۰:۴۸ ق٫ظ
ناشناس
۵ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۰ ب٫ظ
ناشناس
۵ فروردین ۱۴۰۱ در ۸:۲۰ ق٫ظ
ناشناس
۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۶:۱۸ ب٫ظ
ناشناس
۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۵۰ ب٫ظ
سلام گشنیز رو به چه صورت بخوریم فاطمه سعیدی ۵۸ ساله کلسترل بالا دارم و فشار خون دا رم
مونا غریبی
۲۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۹ ق٫ظ
با سلام، استفاده از گشنیز به هر صورتی در رژیم غذایی مناسب است.🌹
ناشناس
۱ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۰ ب٫ظ
ناشناس
۱ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۰ ب٫ظ
ناشناس
۴ تیر ۱۴۰۱ در ۰:۳۹ ق٫ظ
تخم گشنیز رابه چ صورت بخورم
ناشناس
۲۳ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۲ ب٫ظ
ناشناس
۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۱۳ ب٫ظ
ناشناس
۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۸ ق٫ظ
ناشناس
۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۲ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ آبان ۱۴۰۰ در ۶:۵۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۳ شهریور ۱۴۰۰ در ۵:۰۵ ب٫ظ
ناشناس
۳۱ مرداد ۱۴۰۰ در ۱:۲۲ ق٫ظ
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۴۰۰ در ۸:۱۶ ب٫ظ
عالی بوددددد
ملیکا وحیدی فر
۲۶ مرداد ۱۴۰۰ در ۸:۳۳ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما.
ناشناس
۳۰ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۲:۲۸ ب٫ظ
ناشناس
۱ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۴۰۰ در ۶:۵۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۴۰۰ در ۵:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۴۰۰ در ۴:۵۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۴۰۰ در ۴:۱۶ ب٫ظ