رنگدانهها و سایر ترکیبات موجود در غذاهای خاص و داروها میتوانند رنگ ادرار شما را تغییر دهند. چغندر، انواع توتها و باقالی ازجمله غذاهایی هستند که به احتمال بیشتری روی رنگ ادرار اثر میگذارند. در ادامه، اطلاعات بیشتری درمورد رنگ ادرار و ارتباط آن با سلامتی آوردهایم.
ادرار ۱۰۰ درصد شفاف
اینکه هر روز آب کافی بنوشید مهم است، اما ممکن است در این مورد زیادهروی کنید. اگر ادرار شما کاملا روشن است و هیچ رنگ زردی ندارد، احتمالا بیشتر از مقدار توصیهشده آب نوشیدهاید.
همچنین اگر به دفعات ادرار میکنید، علامت دیگری است که نشان میدهد برای آبرسانی به بدن کمی سختگیر هستید. بهطور میانگین طی ۲۴ ساعت شبانهروز، برای بزرگسالان ۴ تا ۱۰ بار ادرارکردن طبیعی است.
ادرار لیمویی رنگ
رنگ ادرار و ارتباط آن با سلامتی بسیار حائز اهمیت است. طیف رنگی ادرار از لیمویی تا کمی کمرنگتر به این معنی است که آبرسانی بهخوبی انجام شده است. نوشیدن آب بهترین راه حفظ آب بدن است.
ادرار کهربایی تا مسی پررنگ
اگر رنگ ادرار شما کهربایی یا تیرهتر است، احتمالا زمان آن رسیده است که مقداری آب بنوشید. هرچند که این طیف رنگی علامت جدی کمآبی بدن نیست، ممکن است در جهت کمآبی حرکت کرده باشید.
زمانی که مقدار آب ازدسترفته بدن شما بیشتر از دریافتیاش باشد، به همان مقدار آبی که دارد، اکتفا میکند. درنتیجه، بهطور طبیعی، مواد معدنی و شیمیایی موجود در ادرار، با آب کمتری رقیق میشود و ادرار شما غلیظتر و تیرهتر خواهد بود.
ادرار نارنجی
ادرار نارنجی میتواند درنتیجه موارد زیر باشد:
داروها
داروهایی که رنگ نارنجی ادرار را ایجاد میکنند، شامل داروی ضدالتهاب سولفاسالازین (آزولفیدین)، فنازوپیریدین، بعضی از ملینها و داروهای شیمی درمانی خاص است.
بیماریها
در بعضی موارد، رنگ نارنجی ادرار میتواند نشانه مشکلی در کبد یا مجرای صفراوی باشد، بهویژه اگر رنگ مدفوع شما هم روشن است. کمآبی هم میتواند ادرار شما را غلیظ و رنگ آن را تیرهتر کند. همچنین میتواند به ادرار رنگ نارنجی بدهد.
ادرار آبی یا سبز
رنگ آبی یا سبز در ادرار میتواند بهدلایل زیر ایجاد شود:
رنگها
بعضی از رنگهای روشن خوراکی میتوانند باعث سبزشدن رنگ ادرار شوند. همچنین رنگهایی که برای بعضی از آزمایشهای عملکرد کلیه و مثانه استفاده میشوند، میتوانند رنگ ادرار را آبی کنند.
داروها
تعدادی از داروها ادرار آبی یا سبز تولید میکنند که شامل آمیتریپتیلین (amitriptyline)، ایندومتاسین (ایندوسین، تیوربکس) و پروپوفول (دیپریوان) است.
بیماریها
هایپرکلسمی ارثی خوشخیم نوعی اختلال نادر ارثی است. این اختلال گاهی سندروم پوشک آبی هم نامیده میشود. زیرا رنگ ادرار در کودکان مبتلا به این اختلال، آبی است. گاهیاوقات، ادرار سبز درنتیجه عفونتهای مجرای ادراری ایجاد میشود که باکتری سودوموناس بهوجود میآورد.
ادرار قهوهای تیره
ادرار قهوهای میتواند بهدلایل زیر ایجاد شود:
غذا
خوردن مقدار زیادی باقلا، ریواس یا آلوئهورا میتواند ادرار قهوهای تیره ایجاد کند.
داروها
تعدادی از داروها مثل داروی ضدمالاریای کلروکین، آنتیبیوتیکهای مترونیدازول (فلاژیل)، ملینهایی مثل ارجنگ یا سنا و همچنین متاکاربامول که استراحتدهنده ماهیچه است، میتوانند رنگ ادرار را تیره کنند.
بیماریها
بعضی از اختلالات کبدی و کلیوی و بعضی از عفونتهای مجاری ادراری میتوانند رنگ ادرار را به قهوهای تیره تغییر دهند.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب سرو غذا در این ظروف سرطانزاست
ناشناس
۲۳ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۸ ق٫ظ
عالی بود
مونا غریبی
۲۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۹:۱۱ ق٫ظ
🌹
ناشناس
۲۰ مرداد ۱۴۰۱ در ۲:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۲:۴۰ ب٫ظ
ابراهیم
۱۶ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۲:۴۷ ب٫ظ
بسیار عالی و مفید
مونا غریبی
۱۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۹:۳۴ ق٫ظ
ممنون از همراهی شما🌹
ناشناس
۱۶ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۷ ق٫ظ
ناشناس
۱۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۶:۳۱ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ مرداد ۱۴۰۱ در ۷:۲۴ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ مرداد ۱۴۰۱ در ۲:۴۸ ب٫ظ
عالیه
ناشناس
۱۶ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ مرداد ۱۴۰۱ در ۲:۴۸ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ مرداد ۱۴۰۱ در ۲:۴۸ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ آبان ۱۴۰۰ در ۷:۱۰ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۴۰۰ در ۸:۱۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۴۰۰ در ۵:۳۶ ب٫ظ