تعداد قابل توجهی از بیماران مبتلا به کرونا، بعد از بهبودی و گذراندن خطر عفونت ریه، دچار مشکلات طولانی مدت شدهاند که به این وضعیت کرونای طولانی مدت (long Covid) گفته میشود. ممکن است این مشکلات در ابتدای بیماری آنقدر قوی نبوده باشند اما پس از رهایی از ویروس، نمایان میشوند. با شروع واکسیناسیون و حضور مردم در جامعه بیم آن میرود که لانگ کووید بر افرادی که هنوز واکسینه نشدهاند تاثیر منفی داشته باشد. امروز در مجله دلتا قرار است بیشتر با کرونای طولانی مدت آشنا شویم.
علائم کرونای طولانی مدت یا لانگ کووید چیست؟
در راهنماهای پزشکی، لانگ کووید را با علائمی توصیف میکنند که بیشتر از ۱۲ هفته پس از عفونت بصورت شدید یا خفیف ادامه دارد و دلیل دیگری برای توضیح آن وجود ندارد. این علائم براساس NHS عبارتند از:
- خستگی شدید
- تنگی نفس
- تپش قلب
- درد قفسه سینه یا گرفتگی
- مشکلات حافظه و تمرکز (مه مغزی کووید)
- تغییر بویایی و چشایی
- درد مفاصل
کالج دانشگاهی لندن (UCL) به دلیل ثبت صدها شکایت درباره این علائم و همچنین دادههای به دست آمده در نظرسنجیها، بزرگترین مطالعه خود را آغاز کرده است. در این مطالعه ۲۰۰ علامت وجود دارد که بر ۱۰ سیستم و ارگان در بدن افراد بهبود یافته از کرونا و درگیر با لانگ کووید تاثیر گذاشته است.
این علائم شامل توهم، بیخوابی، تغییرات شنوایی و بینایی، از دست دادن حافظه کوتاه مدت و مشکلات گفتاری و زبانی میشود. بعضی دیگر از مشکلاتی که این افراد با آن درگیر هستند مشکلات گوارشی و مثانه، تغییر در دورههای قاعدگی و بیماریهای پوستی است که توسط افراد گزارش شده است.
شدت این علائم در هر فرد متفاوت است اما بیشتر افراد درگیر با لانگ کووید به تنهایی قادر به انجام کارهایی مثل دوش گرفتن، خرید مواد غذایی و به خاطر سپردن کلمات نیستند.
چه عواملی باعث ایجاد لانگ کووید میشوند؟
هنوز دلیل اصلی ابتلا به لانگ کووید مشخص نیست اما پزشکان احتمال میدهند که ایجاد عفونت باعث میشود سیستم ایمنی در بعضی از افراد بیش از حد تقویت شود و نه تنها به ویروس بلکه به بافتهای بدن هم حمله کند. این موضوع میتواند در افرادی که واکنشهای ایمنی خیلی قوی دارند هم رخ بدهد.
آیا واکسن در جلوگیری از ابتلا به لانگ کووید تاثیر دارد؟
به گفته کارشناسان تقریبا نیمی از افرادی که به لانگ کووید مبتلا شدهاند پس از مدتی از کاهش علائم خبر دادهاند. این موضوع فقط میتواند در نتیجه پاسخ سیستم ایمنی بدن به قطعات باقیمانده از ویروس کرونا پیش آمده باشد. به همین دلیل میتوان گفت که واکسیناسیون میتواند از ابتلای افراد به ویروس و درگیری با کووید طولانی جلوگیری کند.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند ۷ خاصیت باورنکردنی عسل آویشن، از کرونا تا سرطان
ناشناس
۱۴ آبان ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ شهریور ۱۴۰۰ در ۸:۴۵ ق٫ظ
ناشناس
۲۱ مرداد ۱۴۰۰ در ۳:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ مرداد ۱۴۰۰ در ۷:۲۹ ق٫ظ
ناشناس
۱۶ مرداد ۱۴۰۰ در ۲:۲۱ ق٫ظ