مجازات انتشار محتوای خصوصی دیگران

۲
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
افرادی که اقدام به انتشار عکس، فیلم و محتوای خصوصی دیگران می‌کنند، طبق قانون محکوم خواهند شد.
مجازات انتشار محتوا خصوصی دیگران

موضوع انتشار تصاویر و چت‌های خصوصی افراد در فضای مجازی و سوءاستفاده از آن، هم‌زمان با گسترش شبکه‌های اجتماعی رو به افزایش است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع مجازات انتشار محتوای خصوصی دیگران می‌پردازیم.

پلیس همواره هشدار می‌دهد که شهروندان هرگز فایل‌هایی مانند عکس، فیلم و کلیپ‌های خانوادگی را در رایانه، تبلت، لپ‌تاب و گوشی تلفن همراه خود نگهداری نکرده و سعی داشته باشند با تهیه یک حافظه جانبی کلیه فایل‌های شخصی‌ خود را در آن ذخیره و در یک جای امن نگهداری کنند.

با وجود این، اگر کسی اقدام به انتشار غیرقانونی محتوای خصوصی دیگران کند، از نظر قانون، باید منتظر مجازات باشد.

انتشار تصاویر خصوصی

ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه‌ای به طور مشخص، هتک حیثیت از طریق انتشار تصاویر خصوصی را دارای عنوان مجرمانه دانسته و در این خصوص تأکید می‌کند: « هرکس به وسیله سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، صوت، تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به‌ نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد». این مجازات برای کسانی است که بدون تغییر در تصاویر نسبت به انتشار آن اقدام می‌کنند.

قانون‌گذار برای کسانی که با تصویرسازی در صدد مخدوش کردن آبروی افراد هستند نیز، مجازات جداگانه‌ای در نظر گرفته است.

باید توجه کرد، این مقررات در جایی است که صاحب تصاویر، از انتشار آن راضی نباشد یا کسی با هدف هتک حیثیت از کسی، تصاویر را تغییر دهد.

در غیر این صورت اگر کسی با رضایت شخصی، تصاویر خصوصی را در شبکه‌های اجتماعی یا اینترنتی منتشر کند نمی‌تواند ادعایی در خصوص انتشار گسترده آن‌ها داشته باشد و چنانچه تصاویر دارای محتوای مستهجن یا غیراخلاقی یا خلاف عفت عمومی باشد، در این‌صورت، باید پاسخگوی رفتار غیرقانونی خود باشد.

انتشار محتوای خصوصی دیگران

مجازات انتشار چت خصوصی

قانون مجازات اسلامی افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزای‌‌نقدی، ۷۴ ضربه شلاق و تا دو سال حبس در نظر گرفته است و چت‌ها و ایمیل‌ها و متن‌ها در فضای مجازی به عنوان دلیل پذیرفته است.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی مطلب، نکات قانونی خرید اینترنتی را مطالعه کنید.

۲ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۸ ق٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۰ تیر ۱۴۰۰ در ۱:۴۶ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …