اسید فولیک، فرم مصنوعی ویتامین B9 است. هنگامی که این ویتامین بطور طبیعی در مواد غذایی ظاهر شود فولات نامیده میشود. اسید فولیک نقش مهمی در تشکیل سلول و DNA دارد. اما مانند هر ماده خوراکی دیگری مصرف اسید فولیک هم به صورت بیرویه عوارضی در پی دارد. در شناخت این عوارض با مجله دلتا همراه باشید.
چگونه اسید فولیک اضافی ایجاد می شود؟
لازم است بدانید درصد بسیار کمی از اسید فولیکی که از مکملها دریافت میکنید به شکل فعال آن در روده تبدیل میشود. این امر هنگام خوردن غذاهای حاوی مقدار زیاد فولات برعکس است. سطح پایین فولات در خون با مشکلاتی مانند خطر نقص مادرزادی، بیماریهای قلبی، سکته مغزی و حتی برخی سرطانها مرتبط است.
با این حال، دریافت اسید فولیک اضافی از مکملها به سلامتی آسیب میرساند. در ادامه چند عارضه مصرف بیش از حد اسید فولیک آورده شده است.
کمبود ویتامین B12
مصرف زیاد اسیدفولیک ممکن است کمبود ویتامین B12 را پنهان کند. بدن از ویتامین B12 برای ساختن گلبول های قرمز خون و عملکرد مناسب قلب و مغز استفاده میکند. کمبود پنهان این ماده مغذی آسیب جدی در قلب و مغز ایجاد میکند.
تسریع زوال ذهنی مربوط به سن
مصرف بیش از حد اسید فولیک باعث تسریع روند زوال عقل ناشی از افزایش سن میشود. به ویژه در افرادی که سطح ویتامین B12 نیز در آنها پایین است.
کند کردن رشد مغزی در کودکان
بسیاری از زنان فقط از طریق مواد غذایی، موفق به دریافت مقدار اسید فولیک کافی نمیشوند و در دوران بارداری اغلب باید ازمکملهای اسید فولیک استفاده کنند. مصرف فولات به میزان کافی در دوران بارداری برای رشد مغز کودک ضروری است. با این حال، مصرف بیش از حد این مکمل باعث مقاومت به انسولین و رشد کند مغز در جنین میشود.
احتمال بازگشت مجدد سرطان
قرار گرفتن سلول های سالم در معرض سطح کافی اسید فولیک، از سرطانی شدن آنها محافظت میکند. با این حال، قرار گرفتن سلولهای سرطانی در معرض ویتامین زیاد ممکن است به رشد یا گسترش آنها کمک کند. به خاطر داشته باشید برعکس مکمل، خوردن مقدار زیاد مواد غذایی غنی از فولات مانند جگر، عدس، سبوس برنج و اسفناج خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمیدهد و حتی به کاهش آن نیز کمک میکند.
مقدار توصیه شده
میزان مصرف روزانه این ویتامین برای اکثر بزرگسالان ۴۰۰ میکروگرم است. زنان باردار و شیرده روزانه باید به ترتیب ۶۰۰ و ۵۰۰ میکروگرم دریافت کنند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب باورهای اشتباه درباره مکمل ها و ویتامین ها را بخوانید.
ناشناس
۲۱ خرداد ۱۴۰۰ در ۲:۴۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۳۰ ب٫ظ