مطالب جالبی درباره ارثیه که نمی‌دانید!

۱
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
با پیشرفت جامعه، مسائل و مشکلات انسان ها نیز تغییر می کند. وضعیت تعلق سهم الارث از جمله مواردی است که افراد نیاز به اطلاعات جدید درباره آن دارند.
سهم الارث 

قوانین و مقرارت در خصوص موضوع ارث، همواره مورد نظر اشخاص جامعه بوده است. از آنجایی که قوانین ارث ریشه فقهی دارند بنابراین به وجود آمدن سوالات مختلف در خصوص ارث متناسب با شرایط کنونی جامعه امری طبیعی است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی چند نمونه از سهم الارث پرداخته می‌شود.

سهم الارث نامادری

ارث مادر و نامادری

نامادری از فرزند و فرزند از نامادری ارث نمی‌برد زیرا ارث به سبب خویشاوندی یا رابطه خونی برقرار می‌شود و درمورد نامادری این دو سبب وجود ندارد. درمورد مادر نیز باید گفت: چنانچه متوفی (فرد فوت شده ) فرزند داشته باشد ارث مادر یک ششم و چنانچه فرزند نداشته باشد، ارث مادر یک سوم خواهد بود.

ارث فرزند‌خوانده

درحالتی که کودکی به فرزندی پذیرفته می شود، مطابق قانون حمایت از کودکان بی سرپرست مصوب۵۴، کودک فرزندخوانده از جهت حضانت، سرپرستی و تعلق نفقه در حکم فرزند خانواده است اما ماده ۲ قانون مذکور فرزندخواندگی را از موجبات ارث نمی داند. پس نه فرزندخوانده از زن و شوهر ارث می برد نه آنان از فرزند‌خواند‌ه‌ خود ارث می‌برند‌.

وضعیت ارث طفل ناشی از لقاح مصنوعی

لقاح مصنوعی درصورتی که از نطفه شوهر باشد و یا ندانسته انجام شود فرزند ناشی از آن لقاح، در حکم فرزند طبیعی و دارای سهم الارث است اما اگر طفل ناشی از لقاح نطفه دو نفر که زن و شوهر نیستند باشد در حکم فرزند نامشروع است و ارث نمی‌برد.

ارث شخص خنثی

در تقسیم ارثیه، شناخت جنسیت اهمیت دارد. اصولاً تشخیص جنسیت مشکل نیست اما گاهی فرد نشانه های هر دو جنس را دارد. طبق ماده۹۳۹ قانون مدنی؛  اگر وارث خنثی باشند در صورتی که علائم مرد بودن را بیشتر داشته باشند به اندازه یک پسر ارث می‌برند‌ و اگر علائم دختر بودن را بیشتر داشته باشند سهم الارث یک دختر از طبقه خود را می برند و اگر هیچ‌یک از علائم غالب نباشند نصف مجموع ارث یک پسر و یک دختر از طبقه خود را خواهند برد.

ارثیه افراد دارای اختلال جنسی (ترنس)

ترنس‌ها، افرادی هستند که هویت جنسی آن‌ها با جنسیت شان تفاوت دارد. این امر یک اختلال روانی بوده و تاثیری در میزان ارث ایشان ندارد.

پیشنهاد مطالعه: مطلب شکایت از کارفرما بدون قرارداد کتبی را بخوانید.

 

یک نظر

  1. ناشناس

    ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۲۲ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …