زمان چیست؟

۱۴
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
ما از زمان، چیز زیادی نمی‌دانیم. در حال حاضر، زمان برای ما فقط یک مفهوم است.
ماهیت زمان

اگر بخواهیم شکل زمان را نقاشی کنیم، شاید یک ساعت یا تقویم بکشیم که نشان دهنده‌ گذشت زمان است. اما می‌دانیم که این‌ها فقط وسایلی برای اندازه‌گیری زمان هستند، ولی خود زمان نیستند. آیا تا به حال فکر کرده‌اید ماهیت زمان چیست؟ با مجله دلتا همراه باشید.

آیا می‌توان ثابت کرد زمان وجود دارد؟

انیشتین می‌گوید همه چیز چهار بُعد دارد که یکی از آن بُعدها، زمان است. او بر این عقیده بود که زمان و مکان در هم گره خورده‌اند. یک مثال ساده: اگر به دوستتان زنگ بزنید و قرار ملاقات بگذارید، باید هم زمان و هم مکان را مشخص ‌کنید. نمی‌توانید فقط یکی از این دو را مشخص کنید تا همدیگر را پیدا کنید.

مثال دیگرش در فضا است. در فضا نیز، برای تعیین مکان یک ستاره، باید حتما از زمان استفاده کنیم. چون همه چیز در فضا در طی زمان در حال حرکت است، بنابراین مکان یک ستاره در هر زمانی متفاوت است.

آیا زمان، همان بُعد چهارم است؟

اینکه بگوییم زمان بعد چهارم است یک تعریف ناقص از زمان است. چرا که این تعریف هنوز هم مجهولات زیادی دارد. مثلا اگر به فروشگاه بروید اما یادتان برود که شیر بخرید، به راحتی دوباره برمی‌گردید و آن را خریداری می‌کنید. یعنی در بعد مکان جابه‌جا می‌شوید و به عقب برمی‌گردید، اما نمی‌توانید در بعد زمان هم جابه‌جا شوید. این یعنی زمان و مکان در هم گره نخورده‌اند و شما با وجود اینکه همان مکان را طی کرده‌اید و به عقب رفته‌اید اما زمان به عقب نمی‌رود. در واقع زمانی که گذشته برای همیشه گذشته است و نمی‌توان به گذشته برگشت.

بعد زمان

مبدا زمان کجاست؟

مبدا زمان که تاکنون دانشمندان برای حل مسائل خود در نظر گرفته‌اند، لحظه‌ بیگ بنگ است (هرچند همه در این مورد اتفاق نظر ندارند). حالا با در نظر گرفتن یک مبدا فرضی به نام بیگ بنگ، چیزی به وجود می‌‌آید به نام تاریخ. تاریخ در گذشته، تاریخ در حال و تاریخ در آینده. اگر این تاریخ را به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم کنیم چیزی به دست می‌‌آید به نام زمان.

شاید زمان برای هر کسی از وقتی به وجود می‌آید که متولد می‌شود، اما او می‌داند که قبل از تولدش نیز اتفاقاتی در گذشته رخ داده است. در واقع مبدا زمان برای همه‌، فارغ از اینکه چه زمانی متولد شده‌ایم، لحظه‌ای است به نام بیگ بنگ.

زمان به دلیل بی‌نظمی ایجاد شد

علت شکل گرفتن جهان هستی و زمان، به خاطر یک بی‌نظمی بود که پس از بیگ بنگ رخ داد. ما محصول آنتروپی هستیم. آنتروپی یا بی‌نظمی‌، به شما اجازه‌ این را داده که اکنون بتوانید بین آینده و حال و گذشته، تفاوت قائل شوید. اگر آنتروپی نبود ما قادر نبودیم تفاوت بین سال ۱۹۰۰ با سال ۲۰۱۷ را بفهمیم.

پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر مطلب «آیا می‌توان با هیپنوتیزم ذهن افراد را کنترل کرد؟» را بخوانید.

منبعمجله قرمز

۱۴ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۱۲ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۲:۴۲ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۴ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۸:۱۶ ب٫ظ

    الهی شکر

    پاسخ

  5. محسن خاکسارد

    ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۹:۰۱ ق٫ظ

    خوشحالم که اکثر مطالب تقریبا بطور کامل توضیح وقابل فهم است متشکرم

    پاسخ

    • سارا امیرانی

      ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۵۷ ب٫ظ

      سپاس از همراهی شما

      پاسخ

  6. ناشناس

    ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۳:۱۸ ق٫ظ

  7. ناشناس

    ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۵۵ ق٫ظ

  8. ناشناس

    ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۵:۴۱ ب٫ظ

  9. ناشناس

    ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۲:۰۲ ق٫ظ

  10. ناشناس

    ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۱۷ ب٫ظ

  11. ناشناس

    ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۷ ب٫ظ

  12. ناشناس

    ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۲۲ ب٫ظ

  13. ناشناس

    ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۷ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

این موجودات نامیرا رویای بشر را زندگی می‌کنند

در جهان موجوداتی وجود دارند که هیچوقت نمی‌میرند و موجودات دیگری که فرآیند پیری و مرگ در آن…