استفاده از نشاسته یک روش سنتی و خانگی برای درمان آبسه و عفونت لثه و دندان است. در این مطلب از مجله دلتا درباره روش های درمان آبسه دندان با نشاسته و نیز توصیههایی برای درمان و پیشگیری از عفونت دندان توضیحاتی شرح داده شده است.
آبسه دندان چیست؟
از جمله امراض شایع دهان و دندان، عفونت و آبسه دندان است که به علت عفونت موجود در ریشه دندان یا بین دندان و لثه به وجود میآید.روش های درمان آبسه دندان متعدد است. در این میان، روشهای درمان آبسه دندان مانند استفاده از نشاسته روش بسیار پرکاربرد و موثری است.
بطور معمول تجمع عفونت و باکتری در ریشه و یا لثه اطراف دندان که منجر به تورم و درد میشود را آبسه میگویند. در حقیقت چرکی که در اثر پوسیدگی دندانها در اطراف آن به وجود میآید باعث ایجاد ناراحتی در لثهها، کانالهایی که ریشه دندان در آنها قرار دارد و مغز استخوان دندانها خواهد شد.
نشاسته چگونه باعث درمان آبسه دندان میشود؟
وجود ترکیبات خاص موجود در نشاسته و نیز طبیعت خنک این گیاه، آن را به ماده مفید برای درمان عفونت دندان و لثه تبدیل کرده است. در حقیقت نشاسته با کشیدن چرک دندان از مجراهای متصل به دندان باعث تخلیه شدن چرک از دندان و لثهها خواهد شد.
نشاسته موجود در سیب زمینی برای درمان عفونت دندان
یکی از مواد طبیعی برای از بین بردن آبسه و عفونت دندان سیب زمینی است. سیب زمینی به دلیل داشتن نشاسته باعث کاهش تورم ناشی از عفونت در دهان خواهد شد. برای استفاده از خواص نشاسته موجود در سیب زمینی برای درمان آبسه مقداری سیب زمینی رنده شده را بر روی دندان مورد نظر قرار داده و این کار را دو یا سه بار در روز تکرار نمایید.
توصیههای مفید پیشگیری و درمان آبسه دندان
اگرچه نشاسته مادهای مفید و ارزشمند برای درمان عفونت لثه و دندان است، اما توصیه میشود که در کنار استفاده از این ماده مفید موارد زیر را نیز برای تسریع درمان آبسه دندان با نشاسته مد نظر داشته باشید:
- قبل از استفاده از نشاسته برای درمان آبسه دندان محیط دهان و دندانهای خود را با مسواک و خمیر دندان مناسب تمیز نمایید.
- بهتر است در طول شبانه روز حداقل یک بار از نخ دندان استفاده کنید.
- استفاده از محلول پراکساید و دهانشویههای مناسب نیز راهی دیگر برای از بین بردن باکتریها و جلوگیری از افزایش عفونتهای موجود در دهان و دندان است.
- بهتر است عمل مسواک زدن را ۳۰ دقیقه قبل یا بعد از خوردن غذا انجام دهید.
- در هر سال دو مرتبه برای بررسی پوسیدگی و خرابی دندانها به دندانپزشک مراجعه کرده تا پوسیدگیها در مراحل اولیه درمان و از گسترش آنها جلوگیری به عمل آید.
- خوردن شیرینیجات مصنوعی را به حداقل برسانید و بجای آن مصرف بیشتر میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- برای جلوگیری از ایجاد عفونت، مسواک خود را هر سه یا چهار ماه تعویض نمایید.
- از مصرف دخانیات و قلیان که یکی از عوامل مهم در ایجاد پوسیدگی و خرابی دندانها هستند، به طور کل پرهیز نمایید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب فرمول غذایی برای سفید کردن دندانها را در مجله دلتا بخوانید.